Preco vlastne ludia nemaju pristup k zaisteniu pokojnej, bezbolestnej a rychlej smrti, napriek tomu, ze prostriedky modernej mediciny to bez problemov umoznuju? Preco ludia bezne davaju humanne uspavat svojich stvornohych milacikov, aby zbytocne netrpeli, no pre ludi je to paradoxne nedostupne, aj keby sa pre to sami z vlastnej vole a vedome rozhodli, ci boli by ochotni si to aj sami zaplatit?
Bolo by menej pachtiacich sa otrokov a niekomu hore v systeme by velmi chybali, resp. by mu vadilo, ze nad svojimi otrokmi straca definitivnu kontrolu?
Pokojna smrt - nedostupny tovar?
Sme Bozie deti, pochadzame od Boha, smerujeme k posmrtnemu zivotu.
To je moj pohlad na vec ako krestan ;o)
A len tak mimochodom, pride mi akoby Hanka svoj komentar nedopisala, podla skladu vety to vyzera, ze chcela este nieco k tomu dodat.
Sme samodeštrukčné spoločenstvo, ktoré sa zrodilo z veľkého tresku a s veľkou pravdepodobnosťou sa za pár desaťročí samo zlikviduje.
Rútime sa do záhuby!!!
jedulka
netajim sa tym, ze nazory a rady jedulky su mi sympaticke
a vie toho naozaj dost
Fajn, kludne to este zvrhni proti mne, ak chces. Nikde nekonkretizujem, ze teba, len narazam na to, ze ateisti maju skor potencial byt otvorenejsi takymto myslienkam, nez krestania, kedze sa o boji proti eutanazii a interrpucii v tejto cirkvi stale hovori. Napriklad aj teraz co je pochod za zivot na viacerych miestach.
Takze absolutne nechapem preco ty na mna utocis? A Preco utocis na moje vierovyznanie a cirkev? To ta veta, alebo skor fakt, ktory dava najavo, ze ateisti BY MOHLI byt skor vhodni na vsguerovanie tychto nazorov, az tak stve? Pisem snad niekde konkretne o jedulke ci inych tebe podobnych?
bluee, jestli je tady někdo opravdu nemocný tak jsi to tak akorát ty. ateistov by si presvedcit mohol.Já ateista jsem a nepotřebuji k tomu aby mohla dobře žít aby mě nějaké sekta vedla za ručičku,abych měla v hlavě jasno a věděla kudy jít.Nepotřebuji ani žádné předpisy na to jak žít a o morálce...tak to už buď raději úplně zticha.Oni vám ty ovečky po celém světě ubývají, co? No to musí naštvat :-)))
Prezyvko ..velmi pěkně jsi to napsal.Kdo mu v čem brání at jde a najde takových lidí víc a pak můžou s tím jít jako z návrhem do parlamentu.Co chce po nás, když neumí ani odpovědět na jednu otázku? Mě by jen zajímalo za koho se pere, jestli za sebe a nebo někoho jiného, a druhá věc at už doprčic řekne něco,co ho vede k tomu si chtít sám vzít život.
Myslím si, že si tady jen někdo hraje nic víc.
chceš príklad?
"uz len tym ze nie si ochotni akceptovat tento nazor branis v demokraticky riadenej spolocnosti vytvoreniu takeho zakona"
hlásaš tu aký si otvorený, chceš slobodu a že druhý majú akceptovať tvoje názory a pritom ignoruješ názory druhých, kto s tebou nesúhlasí, k tomu si agresívny (urážaš neznámych ľudí) a uzurpuješ si patent na pravdu. z tej kopy názorov čo tu odzneli si si absolútne nič k srdcu nezobral, pretože my všetci nemôžme mať k pravde o nič bližšie ako k Marsu. tvoj názor je ten jediný správny a ak niekto tvrdí opak, tak je to bránenie slobonej demokratickej spoločnosti. pritom si zrejme nerobil žiadny prieskum väčšinovej mienky. odkiaľ vieš že nebrániš demokracii práve ty?
takouto legislatívou by sa dosiahli nanajvýš tak reklamy typu "Samovrahovia nezabíjajte sa, nechajte to na profesionála". možností ako sa SLOBODNE a bezbolestne odpraviť z tohoto sveta je dosť, týmto by si len pridal ďalší spôsob, na ktorom by sa ešte k tomu dalo zarobiť a ktorý by sa naviac zneužíval. ty síce povieš "nic nie je dokonale", ale za tou nedokonalosťou by boli životy zobrané NESLOBODNE.
telku mimochodom nepozerám tak neviem čo vravia o spoločenskom živote a myslím že bez toho budem vedieť zaspať.
Ano, uvazoval som nad tym aj takto. Najlepsou volbou by teda bolo akesi klamlive zlegalizovanie eutanazie v postupe ako ju opisujes. Teda clovek by si to vsetko musel prejst s psychologom a ten by mal za ulohu ho od toho odhovorit, zaclenit ho spat do zivota a komunity. V pripade ze by sa to nepodarilo, eutanazia by aj tak vykonana nebola. Lenze nieco take by zial samozrejme mozne nebolo, co je skoda.
V sucasnosti ale tak ci tak ludia, ktori sa chcu zabit, maju moznost navstivit psychologa a psychiatra. Ja by som to z "moznosti" skor premenoval na povinnost, lebo v 99% su samovrazdy neuvazene ciny konane v tazkej psychickej situacii, ktora ale vobec nemusi byt definitivna. Ked uz nie odbornik, tak aspon s niekym blizkym by sa takto uvazujuci clovek mal poradit. Lenze, ludom nic neprikazes.
A teda, aj ked by to bola myslienka dobra, treba brat do uvahy, co tu aj tusim 'prezyvko' spominal, dost velku pravdepodobnost, ze cloveku sa v takej situacii nebude chciet tak dlhu dobu cakat a spravi to na vlastnu päst..