Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Povinná vojenská služba

Príspevok v téme: Povinná vojenská služba
V.Nyzlova

Ahojte,

tak ma napadla ďalšia téma a zaujímalo by ma, čo si o tom myslíte. Pri svojich kamošoch i mladších ročníkoch si občas vravím, že je škoda, že neboli na vojne. Sama som na vojne nebola, takže ak sa tam naozaj diali nejaké nekalé veci, tak hold, netuším. Ale občas si pri priateľovi vravím, že škoda, že nebol na vojne :)
Súhlasíte, alebo mi budete oponovať? :)

RNG

Neviem, odkial mate tie poviedky o cisteni hajzlov zubnou kefkou, asi z roznych filmov. Na vojencine je sice prvych niekolko mesiacov drezura, ale take absurdnosti sa robia len extremne zriedkavo, nie je to ziadne pravidlo a za take veci sa tam tresta, ked to vide na javo.
Najhorsie, co si pamatam sme sa museli plazit v blate, naschval, a potom si cistit uniformy aj vyse hodiny.
A najvaci trest pre nekooperuceho maznacika sme sami na izbe spravili, ze sme ho dobre vydrali po holej, lebo nam celej rote znicil vychadzky na tyzden. Kadzy mal pravo ho uderit pravitkom 1 krat, ale bolo nas plno, takze si to asi bude pamatat do smrti. Odvtedy hral s teamom dokopy.Neriskoval este jednu taku "vyplatu". Takze to malo velmi pozitivne vychovne nasledky, ked nestacili slova ani dobre rady.

&

Ovečka čo si taký zlý na nežne pohlavie? Čo ti urobili respektíve neurobili ?: D
A nebudeš ty typek v ružovom trička nagelovanny ? : D

ps2

Ak chcú na vojne zmeniť chlapcov na chlapov, tak nech používajú také metódy, aké sú adekvátne, psychologicky normálne. A nie že pľuť do jedla a ty to jedz alebo umývať dlážku jak dement celý deň...

Aja02

Nyzlova, ked pises, ze zeny by si poslala tiez na vojencinu, preco sa neprihlasis na vojensku VS? Uz si tam mala byt a aj ti, co tu pisete, aka je vojencina prospesna. :)
Alebo sa prestahujte do Norska. Tam je povinna vojenska sluzba aj pre zeny. :)

Ja po ziadnej vojenskej sluzbe netuzim a som rada ze je to zrusene. Nevidim v tom ziadny vyznam, zbytocna buzeracia muzov.

phoenix

Mimochodom, som zvedavá ako sa zachovajú tie citlivky ked naozaj vypukne vojna. Povinný výcvik by mali mat všetci, obranyschopnosť tejto krajiny je nulová

phoenix

Bože Ovecka že otroctvo...ja som zažila debaty mužov o vojne a nikomu to ani neublizilo, ani nemal z toho traumu, naopak ich to scelilo, je to prechod od chlapca k.mužovi. V tejto dobe sa muži buď od maminho cecku neodtrhnu do štyridsiatky alebo prejdú od mamickinej starostlivosti rovno k frajerkinej. Nemajú zodpovednosť a nevedia sa o seba postarať. Na vojne mali zážitky, na ktoré spomínajú do smrti. Jasné ze to tam bolo občas tvrdé, ale o to ide, aj život je tvrdy, aspoň viac potom znesú. A sikana bola aj na škole, a je aj v práci, to su veci ktoré sa v kolektive dejú.a ktoré sa treba naučiť riešiť.

0vecka

2 phoenix to ze ma zosmiesnis este neznamena ze mas pravdu. No a co ze chce byt niekto teply kadernik? jeho vec aspon ostriha niekomu vlasy.

Na vojne si to zvykli odtrpiet vecsinou intelektuali urcite sa nasli aj ludia ktory si to vychutnali ale povedat zavedme vojnu je ako povedat zavedme naspet otroctvo vsak by to bolo super teda v pripade ze nebudem otrok. Zaujmave ze podobne nazory s vojnou vecsinou nemaju intelektualne zamerani ludia a to su presne ti ktory ti vybudovali internet. A inak je vseobecne primitivne riesit konflikty nasilim kedze vecsinou taka vojna ublizi obom stranam preto je otazne naco je taka povinna vojenska sluzba dobra. Ak chces byt silou mocou vojakom tak sa stan profesionalom nikto ti nebrani.

0vecka

2 phoenix a kto si aby si diktoval ze typek nemoze nosit ruzove tricko a nagelovane vlasy?

akoze pozeram ze sa tu tazko potiera individualita. A prave to ze spusta ludi poslucha a nijako sa nerealizuje je dovod preco nenapredujeme ako spolocnost. Prave originalne napady a zopar intelektualov ktori neudrzia lopatu ale robia objavy napr v kvantovej fyzike je to co nas taha dopredu a nie nejaky fesak s chlpatou hrudov.