Co mam jest ked skoro vsetko je bordel? Ktore potraviny su zdrave?

Príspevok v téme: Co mam jest ked skoro vsetko je bordel? Ktore potraviny su zdrave?
Luciferus

Chcem sa zacat zdravo stravovat ale nemam ponatia co jest. Je mi jasne, ze ryby a kuracie maso, ovocie a zelenina, ale co dalej? Mam kupenu hnedu ryzu, ryzove cestoviny a ryzove chlebicky. Musli nekupujem, vraj je to paradny bordel. Taktiez nic z muky a nic sladke (okrem ovocia) Mam aj sojove maso, nizkotucny syr Philadelphia a nejake nizkotucne biele jogurty, kuraciu a morcaciu sunku. To je zatial vsetko, lebo ostatne mi pride hrozne :(( Prosim dajte mi tipy ci to co mam je dobre a co mam este jest..Dakujem

metrio

richardos to mi chces povedat, ze tiez nejes klobasky a slaninu??? bez tychto dvoch masovych vyrobkov by som asi umrel!:DDD nie je nic lepsie ako dobra domaca klobaska alebo aj z obchodu ale musi obsahovat vela masa. no to si viem pozriet na etikete, takze potom sa nebojim, ze by som jedol nejaky bordel!

FrantiskaMokra

fifoo neviem, neviem...slaninu a klobasu uz nejem dobre dlho, kedze neviem, co tam vsetko pomelu....radsej si kupujem a jem len sunky, ktore obsahuju minimalne 90% masa...su drahsie ale to mne vobec nevadi...aspon viem, ze davam do tela kvalitu a nie len neaky odpad...

emaniala

to máš pravdu swistica, že človek sa dozvie samé zaujímavé veci, keď nakupuje a číta etikety. preto to nepreháňam a kupujem, čo mi chutí :) napríklad: šunku najvyššej kvality od Krásna, Herkules salámu taktiež od nich, syr Niva, pečivo, zelenina, ovocie, rôzne jogurty a tak. človek keď nerieši, tak je najzdravší a nemusí si ani drahú stravu kupovať :)

swistica

gogora - dnes som prechadzala potravinami a doslova som mala pocit, ze zo vsadial na mna pozera nejaky jed :-)
Ano citam etikety, ale potom sa z desatminutoveho nakupu stava hodiny. A clovek sa dozvie i take perly, ze v chlebe sa nachadza soja a pod.
Napis nam priklad kvalitnych potravin, nech sa inspirujeme.

gogora

Pekny den vsetkym :) Idem sa vyjadrit k tejto teme, lebo si myslim, ze vobec to nie je tak, ze "vsetko je bordel". Mame kopu potravin na trhu, ktore maju kvalitny obsah, chutia vynikajuco a su aj cenovo dostupne. Treba si len otvorit oci v obchode a citat etikety!

zliana

...miruska ale ved vzhlad predsa vobec nie je dolezity:-):-)...podstatne je, ze chutovo bol dobry...hmm, ku gulasu si taky domaci chlebik viem predstavit, mnaaam...hned mi tecu slinky:-D:-D...a veceru ste si taktiez super zvolili, ta sunka je vynikajuca, poznam ju;-)

Vilmusik_11

A práve preto to neriešim čo jem, lebo by som fakt nič nejedla, keby som všetko podrobne študovala:D:D:D Keď som v obchode, tak na čo mám chuť, tak to si aj kúpim aj je! Nejako veľmi sa neobmedzujem, no mám aj obľúbené produkty, ktoré si kupujem často:):) Tak normálne, ako väčšina ľudí:):)

moncuriena

V pohode Hena, mne to je uplne jedno kedy mi pises:-) Som rada, ze chutili. Tak ich teraz mozes aj castejsie robit:-):-D