ja to tiež mám, už od malička, rozhodne to nie spôsobené hygienou, ale stresom, hormonálnymi zmenami, strava bohatá na cukry tiež len podruje tie potvory k rozmnožovaniu.som tu čítala o vaginálnych čípkoch gyntima-je tá najhoršia vec aká sa mi kedy dostala do ruky, nielenže nepomáhajú, ale mi strašne uškodili, asi som alergická na nejakú zložku. naopak gyno.pevaryl mi pomohol som mala pokoj 5 mesiacov:) ale umývať sa musím každý deň, a tiež po použití wc sa musím vždy utrieť detskou vlhčenou vreckovkou-mi gynekologička poradila, lebo umývanie vysušuje a detské vreckovky zvlhčujú, intímne vreckovky sú agresívne, mi aj gynekologička povedala aj ja som zistila. je to nekonečný boj, všetky vás povzbudzujem, ak vás gynekolog nevie preliečiť a stále sa vám to vracia, zmente ho, od iných žiem a dievčat, čo si to už preskákali, že viem, že je to to najlepšie riešenie, dá sa to preliečiť aj na dobu niekoľkých rokov, ale len ak má o to vaša gynekologička záujem, totiž väčšine ide len o to, aby na vás zarábali to je, aby vás liečili, nie vyliečili. prajem veľa odvahy, nestrácajte hlavu, ja tiež len teraz idem zmeniť gynekologičku, uvidím, či sa z toho dostanem, lebo už je to fakt neúnosné