Operácia driekovej chrbtice v ÚVN Ružomberok - aké má kto skúsenosti?

FRANCEZ

Zdravím všetkých.
Chcem sa aj ja podeliť o skúsenosť s operáciou L5/S1. Operoval ma mudr Tomáš Sloboda v Popradskej nemocnici dňa 19.11.2019. Takže momentálne mám tri mesiace po. Bolesti v pravej nohe odišli, i keď sem tam pociťujem nerv a mierne akoby pálenie. O bolesti sa ale hovoriť nedá. Čo ma ale trápi je miesto, kde mám umelú platničku a štyri šruby. Pri vstávani z postele ma to v mieste platničky dosť bolí a keď sa už postavím a vyrovnám, tak po chvíľke to prejde. Je to dosť obmedzujúce. Taktiež keď si lahám, tak cítim celé to miesto so šrubami a s tyčami. Keď uvoľňujem telo, tak tiež cítim bolesť. Po chvíľke to prejde. Ako keby mi to tam pružilo. Má niekto podobnú skúsenosť? Myslel som si, že po troch mesiacoch na tom budem lepšie. Mám 40 rokov. Nemám to s kým porovnať ?rehabilitujem v rámci možností a dennodenne praktizujem prechádzky. Pripájam foto a mail, keby sa chcel niekto so mnou spojiť. Prajem pekný deň ☺️

johnyd1

Mna operoval 29.10.2018 Dr. Durny,Dr Sedliak a asistoval Dr Koshab L4,5. S1 dve platne new 6 srobov
plus stabilizacne tycky vsetko titan nebanujem ani minutu lebo bolesti
ktoré som mal boli hraničné na mašlu.Operovali ma cca 5h a po zobudení som cítil úlavu.Bolesti boli len pooperačné a to sa dalo vydžat.Som už 9mesiacov po OP a je to v celku ok samozrejme je tam omedzenie,ale bolesti sú v celku preč.Ak by som sa mal rozhodovat či operovat,alebo nie určite áno,ale jedine Dr. Peter Durný.Nie je problém íst k nemu na konzultáciu.

Vela

Ak možem zareagovať na to cvičenie.Nie je pravda, že cvičenie vždy pomôže.Ja som rok a pol cvičila pod dohľadom vyhľadávanej fyzioterapeutky, poctivo všetky cviky,čo mi odporučila každý deň, naučila a usmerňovala ma ako ich správne robiť, aby výsledok bol uspokojivý. NEBOL, bolesť čím ďalej tým väčšia, nevyhla som sa operácii v Ružomberku. Operatér konštatoval, že v tomto štádiu žiadne cvičenie už nepomôže.Všetko dobre dopadlo, bolesti ustúpili, je to 6 týždňov, čo ma operovali. Cvičím každý deň cviky, ktoré mi odporučili a je to deň, čo deň lepšie.Neváhajte sa dať operovať ak ste už vyskúšali všetko, ten pocit žiť bez bolesti stojí za to, viem o čom hovorím keďže sa na chrbticu liečim od detstva.

ste blazni

Mali ste začať poriadne cvičiť rehabilitačné cviky a nie ísť pod nôž.SM system pomohol tolkým ľudom že neverim že Vam by nepomohol ak by ste ho cvicili poctivo a poriadne kazdý deň..alebo MC kenzie.NEverim proste..lenivci čo sa vysrali na rehabilitaciu a myselli si že skalpel ich zachrani..prd.Cvicenie cvicenie cvicenie..spravne prevedene cviky SM odstranai bolest do dvoch tyzdnov..samozrejme to už maloked plati ked tam mate skrutky..tie zrasty spravia svoje.Bolo treba vytrvat v cviceni a nie sa vzdavat..a po cviceni ak aj presli bolesti a vratili sa tak bolo treba cvicit viac..s paltnickami uz dokonca zivota musite cvicit !!!

bigjohn1965

Takze je to cca 4 mesiace. Dva krat mesacne zavolam. Zdvihne asi sestricka a povie: este asi nebolo sedenie lekarov a robime pacientov z minuleho roka....
K comu je to dobré ? Tahat ludi za nos ? Peniaze, znamosti alebo co ine treba ? Ved staci slusne zavolat, sorry chodte inam, u nas tak za rok ! Mozno ! Lebo ani to neviete ci ste v nejakom poradovniku. ..... Ano, takato moja skusenost z Ruzomberka ! Lekari mozu byt super, ale co z toho, ked sa tam nedostanes... Kto vie kolko cakal na operaciu Béla !

Lenkacor

ja som bola na operácií v Martine,vlani,trikrát v januári,júli a decembri.Najprv S1 L5-veĽká extruzia so sekvestrom,potom fibroza a protruzia L4-L5,teraz dekompresivno stabilizačný výkon S1-L4,mám 6 skrutiek a titanovu klietku vyplnenú autolognou kos´tou.do novembra 2017 som žiadne problémy nemala.Teraz som ešte stále na opiátoch/Transtec/,noha ma bolí,síce menej ako pred tretiou operáciou.chodím zatiaľ s fr.barlami.Pravidelne cvičím,je tu niekto s podobným problémom?

bigjohn1965

Z Ruzomberku som sklamany. Bol uz dva krat na konzultacii. Najskor ze 3 driekove. Skusil som to jednoduchsie, laparoskopicky v Piestanoch. Podarila sa jedna. Druhe zhodnotenie v Ruzomberku, treba surne este dve. Uz su to dva mesiace, volam tam. Ze este nezasadali.... Ze teraz riesia ludi z minuleho roka. Sklamanie, sklamanie ....zbytocna nadej ?!!

Brerka

Ajanka ani nerozmýšľaj mna operovali pred 3 týždňami v Martine mala som to iste čo ty to krivanie bolo hrozne mám 39 a cítila som sa ako stará babka kľudne mi môžeš napísať na mail breruska@azet.sk ak by si chcela niečo poradiť viem aké to je sa rozhodnúť

ajanka

prosím, prosím...som na vážkach...operácia alebo nie...keď čítam príspevky, tak mi z toho vychádza, že po operácii sa cítia pacienti horšie ako pred. A to dlhodobo. Mne hrozí operácia driekovej chrbtice L5.S1, hernia disku a vyliata platnička tlačí na korienky nervov, z toho mi stŕpla (zmeravela) zadná strana pravej nohy, aj päta a dva prsty na nohe, krívam. Marodujem od 10.mesiaca minulého roku, bola som aj hospitalizovaná pre silné bolesti, mám Lyricu, absolvovala som 2krát infúznu liečbu a vybrala som niekoľko injekcií. Včera som bola na konzultáciu ohľadom ozónu a lekárka mi jasne naznačila, že v mojom prípade mi oz. injekcia nepomôže, nakoľko zdravotný stav si vyžaduje operáciu. A teraz babo raď.