Mne zacali problemy s chrbticou 10/2015 zacal som konzervativne liecenie, rehabilitacia, infuzie. MR v januari 2016 ukazalo rozsiahlu herniu L5S1. Pridal som SM system ale stav sa stale pomaly zhorsoval. V aprili to nahle preslo do stavu ze som nevedel poriadne chodit nervova bolest vystrelovala do celej nohy a zacali problemy s mocenim. Hospitalizovali ma na neurologiu, dalsie infuzie. Bolest sa trocha stlmola, ale malo to daleko od idealu. Spravili mi tam dalsi MRko ktore ukazalo rozsiahle vytecenu platnicku a uvolneny sekvester ktory tlacil na korenovy nerv. Bola nutna okamzita operacia. Pri operacii mi odstranili precnievajucu cast platnicky, ktora tlacila na nerv. Akutna bolest nohy ustupila, ale zatrpnutie prsoto na nohe ostalo. Poctivo cvicim viac krat denne. Problemy sa mi pomaly vracaju spat. Kontrolne MR v auguste 2016 ukazalo opetovne vytecenie platnicky. Neurochirurg doporucil platnicku vybrat, vlozit nahradu a zastabilizovat 4 srubami. Tento zakrok vsak s urcitostou prinesie problemy na vyssich platnickach. Zvazujem co robit som stale na PN. Zmenil som zamestnanie a v decembri by som mal nastupit, chcem tiez absolvovat kupelnu liecbu. Ak sa vela pohybujem tak sa citim dobre, problem mam pri dlhsom sedeni a nemozem sa vobec zatazovat bedrovu cast, nic dvihat ani silovo sportovat.