Rozhovor s pani Nelly
Pracujem na báze lásky, viery a Boha
Pani Nela Hátašová zo Šale prekonala v živote veľa prekážok. A práve životné prekážky jej zmenili smerovanie v jej vlastnom živote. Najskôr sa začala venovať vešteniu, a potom jej život priniesol ďalšie posolstvo. Často pomáha ľuďom a to nielen radami, veštením, ale aj samotným liečením. V čase mojej návštevy jej neustále zvonili telefóny a k rozhovoru sme sa dostali až po niekoľkých minútach. S úsmevom na tvári a dobrou náladou mi zodpovedala na moje otázky. I napriek časovej tiesni bola spontánna a uvoľnená. A tak som sa jej spýtal, kde berie toľkú energiu na úsmev a šírenie pozitívnej nálady?
Chodím veľmi často do prírody, pokiaľ je to možné, tak každý deň. A čím viac pomáham ľuďom, tým viac energie mám ja sama.
Kedy si sa začala venovať kartám a čo ťa k tomu viedlo?
Karty ma začali zaujímať začiatkom 90-tych rokoch a asi po dvoch rokoch som si kúpila veštecké karty a začala som sa im venovať. Nemám na veštenie z kariet žiadne školy ani kurzy. Bola som vlastne samouk. Mala som vyvinutú intuíciu a tak som sa naučila s kartami robiť sama.
Dá sa to naučiť bez štúdia, literatúry alebo nejakého kurzu?
Ono to ide samo od seba, sú na to kurzy, ale ja som ich absolvovať nepotrebovala.
S akými problémami chodia k tebe ľudia najčastejšie?
Ľudia za mnou chodia s rôznymi problémami. Väčšinou ich zaujímajú problémy s láskou, ich partnerské vzťahy, ďalej práca a peniaze. Často ku mne chodia klienti s tým, aké mali sny, čo sa im snívalo; avšak to cez karty neveštím.
A ako to riešiš?
Vtedy sny s klientmi rozoberám. Samozrejme, že aj sny nám môžu niečo ukázať. Každý nevylúštený sen je ako neprečítaná kniha. Sny nám ukazujú čoho sa máme v živote vyvarovať, alebo ktorou cestou sa máme uberať; lenže naše egá sú také vysoké, že si niekedy nechceme dať poradiť.
Niektoré sny môžu byť podvedomé, ale niektoré nemusia ani nič znamenať...!
Samozrejme, sú sny, ako ja hovorím: Niektoré zhora a niektoré zdola. Tie zdola nám chcú nahnať strach a obavy a tie čisto prorocké sny nám ukazujú cestu, ktorou sa máme uberať.
Počas16-tich rokov, čo sa venuješ vešteniu a snom si stretla stovky ľudí. Zaujíma ich láska, práca, peniaze, ale nespomínala si zdravie. .. A práve pri stretnutiach s nimi si prišla na to, že máš aj iné schopnosti.
Ľudia v dnešnej dobe sa o zdravie veľmi nezaujímajú, majú iné hodnoty a životné rebríčky. A práve pri veštení som prišla na to, že mám aj liečiteľské schopnosti. Keď zistím, že klient má zdravotné problémy, snažím sa mu ukázať pozitívnu cestu a naštartovať ho do života.
Ako ich dokážeš naštartovať?
Pracujem na báze lásky, viery a Boha.
To znamená....
Základom je odpúšťať a dať druhému človeku slobodu.
Čo ťa posunulo ďalej a čo bolo pre teba takým impulzom napredovať a učiť sa; predsa liečenie je veľká zodpovednosť?
V roku 2001 som mala veľké zdravotné problémy a lekári mi nevedeli stanoviť takmer pol roka diagnózu. Vtedy som sa dostala k alternatívnej medicíne, bylinkám a pochopila som , že musím niečo na sebe zmeniť, aby sa mi vylepšilozdravie. Taktiež som prišla na to, že mám zmeniť smer vo svojom živote a vlastnú cestu . V tom čase ma to posunulo vpred a začala som pracovať s liečiteľstvom.
Ale pri liečiteľstve si už musela študovať literatúru, knihy?
Samozrejme, že som čítala literatúru, lebo som sa potrebovala naučiť ako funguje ľudské telo, musela som sa naučiť veľa vecí o ľudských orgánoch a taktiež lekárske termíny. Keď som sa to naučila, tak som po nejakom čase začala pracovať v psychosomatickej poradni. Keď človek navštívi lekára, tak si lieči len ten orgán, s ktorým má problémy, ale pri psychosomatickej poradni je potrebné zistiť duchovnú príčinu ochorenia, aby sa človek vrátil do normálneho života zdravý.
Akým spôsobom liečiš?
Liečim pozitívnou energiou a zároveň bylinami, ako som spomínala. Ukazujem ľuďom smer. Od každého jedinca závisí, či si zoberie moje slová k srdcu alebo pôjde svojou vlastnou cestou a či chce na sebe pracovať alebo nie. Teším sa z každého úspechu. Tu je jeden zaujímavý príbeh. Skoro každý deň som sa stretávala na ulici s mamičkou šesťročnej slečny, ktorá trpela atopickým ekzémom, rozprávala mi, čo všetko už vyskúšali a nič nepomohlo. Navrhla som jej, že sa na malú slečnu pozriem ja. Pozerala sa na mňa dosť neveriacky a odišla. Asi po šiestich mesiacoch prišla za mnou sama, tak som jej vysvetlila, že problém sa ťahá ešte od jej tehotenstva, že v tehotenstve sa na niekoho hnevala a mala veľký strach a odniesla si to jej pečeň a následne pečeň dieťaťa. Dala mi za pravdu, že dcéra má problém s pečeňou. Vysvetlila som jej, že dôležité je odpúšťať. Následne sme začali bylinnú liečbu, ktorá trvala asi šesť mesiacov a tá zabrala. Dnes ju stretávam a z malej slečny je už usmievavá školáčka.
S akými problémami chodia k tebe najčastejšie ľudia?
Bude to znieť až neuveriteľne, ale najčastejšie so psychickými problémami, lebo každá choroba sa odvíja od nášho psychického zdravia. Chodia za mnou ľudia, ktorí majú rakovinu, alergie, žlčníkové záchvaty, atopické akzémy, ale chodia aj ľudia, ktorí trpia agresiou.
Ten, kto má zdravotné problémy, mal by prísť osobne, alebo
vieš pomôcť aj iným spôsobom, napr. na diaľku?
Väčšinou a najradšej pracujem pri osobnom stretnutí, ale kto je z ďaleka, tak stačí, keď mi ten konkrétny človek pošle svoju fotku so sprievodným listom a ja sa na neho napojím. Niekedy som smutná. Moje úsilie neprinesie očakávaný efekt.
Raz večer okolo 22 00h. mi zazvonil telefón s naliehavou prosbou o pomoc pre paniu, ktorá ležala na ARE. Ešte v ten večer som za ňou išla. Bola v kóme. Celá rodina bola okolo nej a plakala. Začala som sa napájať na jej podvedomie, zistila som, že v rodine sú hádky, alkohol a pani sa už nemohla na to pozerať, veľmi ju to trápilo a nechcelo sa jej žiť. Vysvetlila som jej deťom, že ešte v ten večer by si mali sadnúť a napraviť svoje správanie a stav ich matky sa zlepší. Prišli domov a pohádali sa. Na druhý deň som ich mamičku odprevadila na druhý breh.
zdroj- casopis Imidž