Boh v Biblii hovorí svojmu ľudu: Keď prídeš do krajiny, ktorú ti dá Pán, tvoj Boh, varuj sa napodobňovať ohavnosti tamojších národov! Nech niet medzi vami nikoho, kto by …dával pozor na sny a na znamenia; nech niet čarodejníkov, zaklínačov, nikoho, kto by sa radil duchov alebo veštcov, alebo by sa pýtal mŕtvych na pravdu. Všetky tieto veci sa ošklivia Pánovi a pre tieto nešľachetnosti ich vyhubí. Buď dokonalý a bezúhonný pred Pánom, svojím Bohom! (Dt 18, 9-13).
A sv. Ján nás napomína: Milovaní, neverte každému duchu, ale skúmajte duchov, či sú z Boha, lebo do sveta vyšlo mnoho falošných prorokov. Božieho Ducha poznáte podľa tohoto: Každý duch, ktorý vyznáva, že Ježiš Kristus prišiel v tele, je z Boha. Duch, ktorý nevyznáva Ježiša, nie je z Boha (1 Jn 4, 1-3).
Ak teda veštec a liečiteľ miluje Boha a myslí si, že tieto schopnosti sú od Boha, nech si v úprimnosti svojho srdca kľakne pred krížom Ježiša Krista a nech sa modlí takto: Pane, vyznávam, že Ty si môj Pán a Kráľ. Všetko dobré, čo mám, mám od Teba. Ty si mi to dal a kedykoľvek si to môžeš vziať späť. Túžim Ti slúžiť celým svojím srdcom. Ak teda moje veštecké a liečiteľské schopnosti nie sú od Teba, prosím, vezmi mi ich, lebo nechcem slúžiť Zlému. Zriekam sa diabla, všetkých jeho skutkov i pokušení. Zriekam sa diabla a prijímam Teba za stredobod môjho života.
Po tejto modlitbe už nič nebude ako predtým. Máloktorý veštec sa však odváži takto modliť, lebo nechce o svoje schopnosti prísť. Ostáva tak naďalej kanálom, cez ktorý pôsobí zlý duch.