Tato tema je venovana prispevku v teme 'Den narcisov', v ktorom sa uvadza utajovany vitamin B17. Odporucam vsetkym prezriet si anglicku stranku www.worldwithoutcancer.org.uk
Pravda o rakovine - VITAMIN B17
to väčšinou kontrolujú dietológovia,ktorí majú vedomosti,čo kde a ako,ale na tých oddeleniach kde som písala ja tam ľudia väčšinou nie sú schopní príjmať potravu per os(ústami)tam sú odkázaní na enterálnu a parenterálnu výživu,a tam dostanú všetky živiny,ale takéto prípravky sú relatívne dosť drahé
zds:áno ale keď ide o život,tak aké sú iné možnosti.napadlo mi také porekadlo,že keď sa rúbe les padajú stromy(či tak nejak)a často ide aspoň o predĺženie života,aj keď nehovorme o jeho kvalite.
ale zasa na druhej strane,veď mnohým ľuďom chemo a radio Th zachránila život!
je to ťažké,vymyslieť niečo čo by len pomáhalo a neškodilo,o tom je prevencia ale liečba už nie,tá má vždy nejaké negatíva,či sa nám to páči,alebo nie
...teda, aby sa nestratila kontinuita, mal som na mysli stravu v nemocnicach
ide priamo o kvalitu vstupnych potravín, ich kulinárska úprava, zle kombinované jednotlivé zložky, mnoho priamo nevhodných potravín, nevhodné zapojenie pitného režimu priamo k jedlu...
ku tým poškodeniam DNA.
ožarovanie a chemoterapia na jednej strane ničí rakovinové bunky, ale napáda aj jadrá zdravých buniek, takže regenrácie je veľmi otázna.
Tieto terapeutické postupy prehlbujú kyslosť vnútorného prostredia, aj keď ich zámeslej je dobrý, ničiť najväčšieho nepriateľa.
Čo však neskôr?
Nepriateľ zdećimovaný, priateľov (zdravých buniek) je minimum...
prečo myslíš,že je strava v nemocniciach priam škodlivá ? ja by som povedala ,že je veľmi kvantit.aj kvalitat.poddimenzovaná,lebo ako niekto "vtipne" poznamenal v pitevni sa nedostatok ATP nedá dokázať
súhlasí zds
nemyslela som samozrejme len na tie jablká,myslela som to všeobecne,a k tomu mäsu:veď áno,aj keď my nepovieme,že je pokazené,v tom mäse už dochádza k rozkladu,čo je po smrti úplne prirodzené,a nedá sa vyhnúť postmortálnemu rozkladu.
a k tej zelenine a ovociu- veľmi potrebné hlavne ten spomínaný balast,vitamíny,minerály, to našej populácii veľmi chýba
Halo, Alternatíva, nezapojíš sa do debaty aj ty?
Začínaš mi chýbať, lebo smerujeme ku komplexnej výžive, o ktorej si začala písať.
Strava v nemocniciach, tak dôležitá najmä pre ťažko nemocných, sa z tohoto rámca vymyká, skôr si myslím, že je priamo škodlivá.
Výživa, ako hlavný prirodzený pomocník pri regenerácii človeka, takto dostáva priamo knokaut.
Ccc, môj postoj ku veľkému množstvu jedla sa netýka len jabĺk, ale všeobecne, ale ty si to myslela zrejme tiež.
Mäso skôr zahníva ako kvasí. Na rozdiel od ostatných kvalitných bielkovín napr. sója, mäso obsahuje priamo hnilobné baktérie, ktorých účinok sa prejaví najmä pri deficite balastných látok, lebo vtedy trávenie trvá neprimerane dlho.
Pri varenej strave nejde len o stratu enzýmov, ktoré, aj keď si ich telo syntetizuje samo. Enzýmy v strave samy osebe veľmi dobre podporujú tráviaci proces. Pri varenej strave ide aj o zničenie veľkého percenta vitamínov ako aj premene minerálov z organickej podoby na anorganickú. Tieto minerály telo nevie dobre absorbovať, a keď ich nevylúči, tak ich ukladá. Po celom tele.
V podstate zase ide o cudzorodé látky, ktoré evokujú imunitný systém ku činnosti.
Suma sumárum, pre liečiaci proces musí byť zahrnutá do stravy nevyhnutná až väčšia dávka surovej zeleniny a ovocia. Dobre oddeľovanej.