Dobry den.mam 21.mam problemy s krcnou chrbticou,chodila som na neurologiu,rehabilitacie(elektroliecba),EEG-dobre, ocne-dobre,RTG-kriva krc.chrbtica,no zhorsuje sa mi to.bolieva ma hlava,je mi zle,hlavne v MHD mam neustale pocit na odpadnutie,strach,musim hned vystupit,zavraty,hlavne v uzavretych priestoroch bez pristupu vzduchu mi je zle,proste mam uz problem pohybovat sa po meste,aj za sedenia mi je zle,stracam vedomie,trpnu mi niekedy ruky,cvicim ale necitim zlepsenie,mam pocit neustaleho smadu,uz naozaj neviem co mi je,citim sa slabo,tazko sa mi dycha,mam ist este na neurologiu,lenze dalsie tabletky uz nechcem,nerobili mi dobre,neviete mi nejako poradit?na koho sa obratit alebo ake vysetrenia este podstupit... dakujem za kazdu radu! Zuzana
Krčna chrbtica, pocit na odpadnutie
zukumeee,ja viem,ze tam je aj to dychanie dolezite atd.A aj podla bolesti chrbtice.Ja som, ale zacala sama cvicit a pomohlo to,mozno som mala stastie.Ale ked ma bolel chrbat tak som bola ako 100rocna starena a teraz je to ok.Ale urcite by bolo lepsie najprv ist k odbornikovy aby pomohol z vyberom cvikou.Ja som len napisala,ktore cviky su na ovolnenie atd.Ale jasne,ze nejaky vazny pripad musi najprv posudit lekar,alebo odbornik.To je jasne,to musia posudit sami Ty ludia co maju problami.
maria-ale je tu este jedna vec,na ktoru nas na pilatesovi upozornovali! opilatesa netreba zacat cvicit sam,a podla obrazkov,treba aspon zakl.kurz,a az tam som pochopila preco,nespravne cvicenie cvikov moze viac uskodit,viem o com hovorim.cvicitelka kazdeho zvlast sledovala a kolko chyb clovek robi,naozaj si dala zalezat,a potom sme uz cvicili sami,podla nej,a dolezite je tu aj dychanie,ktore je na zaciatku trochu zlozite,az po mesiaci sme to vedeli.sranda co?a maria,po dostatocnom cviceni pilatesa to nezabera len na 10minut:-)ach ten pocit ulavy cele dni:-)
ta stranka je www.novycasprezeny.sk
ulka,ja cvicim rano ked sa zobudim,na obed a vecer.A to mi zaberie tak necelych 10min.Ale ked zanedbam tak to hned citim.A ako zukumeee pise,vola sa to Pilates.Mozes si to najst tie cviky aj na webovej stranek/www.novycasprezeny.sk je casopis kde najdes si v stersich cislach cviky na chrbat a svaly atd.tak na boku vlavo mas vyhladavanie.Das si vyhladat cviky na chrbat.A tak potom tam najdes radi,na bolavy chrbat atd.pa
no ja musim ulka a ini este podotknut ze mne pomohli Pilatesove cvicenia,chodila som niekolko mesiacov na kurz,su to viac menej rehabilitacne cviky,a najlepsie je chodit 2x za tyzden.naozaj velka ulava,spevneny chrbat,drzanie tela,v podstate sme boli v skupine sami "chrbticiari":-) kazdy si pochvaloval.
mariaa,koľko krát denne cvičíš? Aj ja už musím začať lebo už ma z tej chrbtice bolí celý človek a potom aj /v hlave/ - psychika.pá
zukumee,aj ja som mala aj mam problemi s chrbticou,mam aj esovitu skoliozu a tiez som zacala cvicit,a mozem povedat,ze bolest je na 90%prec,ale ak trochu zanedbam cvicenie hned sa to ukaze.Prajem krasny den.
mjanik: nie dakujem,napravanie uz nikdy,a o akupunkture neuvazujem.je mi fajn uz,staci cvicit
ps pre misa: na napravanie chrbtice radsej rychlo ale rychlo zabudni... "napravac nevie tvoj zdravotny stav,a mne skoro sposobil vazne problemy! nikdy viac.je to drasticke,s efektom asi na tyzden!