Krčna chrbtica, pocit na odpadnutie

Príspevok v téme: Krčna chrbtica, pocit na odpadnutie
zukume

Dobry den.mam 21.mam problemy s krcnou chrbticou,chodila som na neurologiu,rehabilitacie(elektroliecba),EEG-dobre, ocne-dobre,RTG-kriva krc.chrbtica,no zhorsuje sa mi to.bolieva ma hlava,je mi zle,hlavne v MHD mam neustale pocit na odpadnutie,strach,musim hned vystupit,zavraty,hlavne v uzavretych priestoroch bez pristupu vzduchu mi je zle,proste mam uz problem pohybovat sa po meste,aj za sedenia mi je zle,stracam vedomie,trpnu mi niekedy ruky,cvicim ale necitim zlepsenie,mam pocit neustaleho smadu,uz naozaj neviem co mi je,citim sa slabo,tazko sa mi dycha,mam ist este na neurologiu,lenze dalsie tabletky uz nechcem,nerobili mi dobre,neviete mi nejako poradit?na koho sa obratit alebo ake vysetrenia este podstupit... dakujem za kazdu radu! Zuzana

stevo

Čavte všetci!
Vidím, že podobné problémy, ako mám ja, majú aj mnohí iní. Ale pekne po poriadku. Moje problémy začali v decembri 2006 na poludnajšej omši v kostole. Z ničoho nič som začal cítiť ako sa mi hrnie krv vzadu do hlavy, závrať, rozbúchalo sa mi srdce, na čele som mal studený pot a začali sa mi triasť ruky. Myslel som si že umieram. Bol to hrozný pocit. Potom to nejako ustalo a na druhý deň, keď som prišiel do roboty, tak sa to vrátilo znova. A pridal sa k tomu pocit, ktorý som nazval "druhá izba". Je to pocit, kedy sa mi zdá, že nie som vo svojom tele, ale akokeby som sa pozeral na seba a uvedomoval si veci, ktoré normálne robím úplne podvedome. Tento stav trval asi 5 dní. Myslel som si, že je to z vyčerpania. Všetci mi začali hovoriť, že mi šibe. Lenže, keď to opäť ustalo, tak som sa tomu prestal venovať. Lenže asi po 3 mesiacoch sa mi to stalo znova. Na obede. Opäť tie návaly do hlavy, závrať, pocit, že zomieram. Musel som výjsť von na vzduch a rozchodiť to. Potom 3 týždne pohoda a následne opäť počas obeda. Presne ten istý pocit a "druhá izba". Začal som sa tým zaoberať, a v podstate upadať do depky, pretože som začínal mať strach, že to môže prísť kedykoľvek a že zomriem. Zašiel som s týmto problémom za mojou obvodnou lekárkou, zobrala mi krv, urobila EKG, zmerala tlak, Výsledky: vysoký tlak zo stresu, vysoký cholesterol, tuky a zvýšené pečeňové testy. Tie vraj mám zo zlej životosprávy. Tak som sa na chvíľu upokojil, ale tie stavy sa mi začali vracať znova. Najmä "druhá izba". V novembri minulého roku som s týmto problémom išiel internistke, pretože som si myslel, že to bude asi z vysokého tlaku. Odvtedy beriem i lieky na tlak, ale že by som mal pocit, že sa môj zdravotný stav dostal do normálu, tak to tvrdiť nemôžem. Za vyše roka som už prešiel asi "tisíc" diskusných fór, kde sa spomínajú podobné zdravotné problémy a v podstate je to o tom istom. Závrate, pocit na odpadnutie, studený pot, trasenie rúk, búšenie srdca, následne pozorovanie sa, analyzovanie vlastného zdravotného stavu, depka. A prečo píšem sem? Pretože po cca 5 rokoch práce za PC (8-10 hodín denne) mám pocit, že prevažná časť mojich problémov bude nejako súvisieť s krčnou chrbticou. Teda aspoň podľa tých príznakov, aké tu opisujú ostatní. Prosím teda, poraďte mi niekto ako na to, takýto život so strachom ma už nebaví. stevopal@zoznam.sk

sanny105

Ahojte všetci.
Mám 22 rokov a už mesiac a pol trpím príznakmi takými ako zukume (sťažené dýchanie, búšenie srdca, pocit na odpadnutie, nič nevládzem, celá sa trasiem a zadýchavam aj pri tej najľahšej práci. Oblieva ma horúčava a prechádza mnou slabosť.) Je to strašné a strašne to pôsobí na psychiku. Všetky výsledky mám v poriadku EKG, výsledky z krvi. Doktorka ma poslala ku neurologičke, ktorá ma napchávala liekmi na ukľudnenie nervov ale čo z toho keď mi to pomôže len dočasne. Vraj z chrbticou nemám nič, je v poriadku podľa jej slov. Ako na to prišla vôbec neviem, pretože chrbta sa mi ani len nedotkla.
Pýtala som sa ku ortopédovi, ktorý mi povedal, že mám zablokavanú celú chrbticu. Po odblokovaní chrbtice sa mi to vracia, ale vraj je to normálne. Som už po treťom napravení a doktor mi kázal, že mám cvičiť, cvičiť a cvičiť len môj problém je, že neviem ako.
Tak sa obraciam na Vás s prosbou, kto ste mali takéto problémy, alebo máte nejaké skúsenosti s cvikmi na chrbticu, budem rada každej rade.
Ďakujem Vám a prajem pevné nervy pri zdravotných ťažkostiach. Pekný deň.

[zruseny12]

lea,ale ja tiez chodim na alternativu ktora by vela ludom pomohla,a nie som dilerka,jeden cas som o nej tu pisala,teraz uz nepisem,lebo by to bola reklama...alebo nejak tak sa tomu hovori....a tiez mi to pomohlo a velmi...nechcem ale obhajovat BIO,lebo ju vobec nepoznam...

lea

bio, nechcela som ta urazit, len je zvlastne, ze tie lieky co ti tak pomohli nemozes napisat na forum, iba mailom, to zavana dilerstvom, ako aloe a pod.

lea

prosimvas, a u vas to nesuviselo s nizkym tlakom? a naozaj moze dojst k odpadnutiu, alebo je to len strach z odpadnutia?

lea

zukume, prosimta, stalo sa ti niekedy, ze si naozaj odpadla? lebo ja som mala tieto problemy pred par rokmi, v lete, asi to aj s horucavou suvisi. ale teraz sa mi to vratilo a je to hrozne od minuleho tyzdna, najhorsie je to v jedalni cez obedovu prestavku, uz ani na obedy nechodim, lebo mam pocit, ze tacku s jedlom ani 10 metrov neodnesiem, tak sa so mnou vsetko kruti. a este ten strach,ze pred stovkou ludi odpadnem

[zruseny12]

mata,jasne ze sa ma obratit na odbornika,ale on jej poradi to iste-cvicenie.A necvici sa naraz drasticky,ale pomaly postupne....a bolesti ustupia.Mam to vyskusane,ja som mala take bolesti chrbtice a celeho chrbta,ze som sa niekedy nemohla postavit z postele a chvala bohu su prec,i ked obcas ma pobolieva chrbat,ale to sa neda zrovnat s tamtou bolestou...takze aj odbornik jej poradi len cviky....ale jasne,ze je to lepsie ist sa dat aj vysetrit...a zalezi aj kolko ma rokov atd.lebo bolest je aj vtedy ked chybaju mineraly na kosti atd.je to velmi zlozite,niekedy najst pravu pricinu bolesti a odstranit ju,ja som mala stastie...ale ked zanedbam cvicenie hned zase pocitujem bolest...