Krčna chrbtica, pocit na odpadnutie

Príspevok v téme: Krčna chrbtica, pocit na odpadnutie
zukume

Dobry den.mam 21.mam problemy s krcnou chrbticou,chodila som na neurologiu,rehabilitacie(elektroliecba),EEG-dobre, ocne-dobre,RTG-kriva krc.chrbtica,no zhorsuje sa mi to.bolieva ma hlava,je mi zle,hlavne v MHD mam neustale pocit na odpadnutie,strach,musim hned vystupit,zavraty,hlavne v uzavretych priestoroch bez pristupu vzduchu mi je zle,proste mam uz problem pohybovat sa po meste,aj za sedenia mi je zle,stracam vedomie,trpnu mi niekedy ruky,cvicim ale necitim zlepsenie,mam pocit neustaleho smadu,uz naozaj neviem co mi je,citim sa slabo,tazko sa mi dycha,mam ist este na neurologiu,lenze dalsie tabletky uz nechcem,nerobili mi dobre,neviete mi nejako poradit?na koho sa obratit alebo ake vysetrenia este podstupit... dakujem za kazdu radu! Zuzana

element

ahoj marekmarek prosim o radu aj ja mam uz tri mesiace zavraty spojene s nevolnostou rano ked vstavam tak zo strachom ked otvorim oci ci sa mi bude tocit hlava , sice je mi uz lepsie nez zo zaciatku ale beriem lieky/avertin/ mam za sebou usne vysetrenie mag.rezonanciu hlavy vsetko ok neurolog tvrdi ze s chrbticou to nema nic aj ked ziadne vysetrenie chrbtice som nepodstupila tak ja neviem takto sa to neda stale cakat kedy mi bude zasa zle, bola som na masazi krcnej chrbtice len tak odskusat a tri dni potom som nemohla vstat z postele kvoli toceniu hlavy.

anthony11

Ahoj Sanny 105.
po odblokovani chrbtice sa ti to vracia asi preto, že máš nesprávny svalový tonus (nerovnomerné napätie vo svaloch chrbta)a pravdepodobne asi pokračuješ vo svojich zlozvykoch - v držaní tela - ktoré tieto problémy spôsobili. preto po odblokovaní je potrebné cvičiť: a/ aby sa preprogramovala svalová/bunečná pamäť a telo si zvyklo na \"nové držanie\", ďalej aby sa pravidelne uvoľnovalo svalstvo chrbta a nevznikali svalové spazmy. takisto dôležité je zamerať sa odstránenie zlých návykov ako je napr. prekladanie nôh cez seba pri sedení. Celé toto rieši DORNOVA METÓDA. Na Slovensku vyšli dve knihy. Jedna je od p. Dorna, druhá od Gamala Raslana. ďalej www.dorn-forum.cz, www.dornova-metoda.com. Je to tam podrobne rozpísané a v knihách sú aj samocviky. Najlepšie nájsť maséra ktorý túto metódu ovláda a ukáže ti aj samocviky, následne potom aj skontroluje či ich robíš dobre. Veľa zdravia a zdaru pri cvičení. Tono

comex

Zdravym Vás. Ja chodim teraz na parafin, elektoro liecba a LTV cvicenia. No, ale rano ked vstanem tak citim ako mi trpne pri srdci cela strana prsia+lava ruka rameno a dlan. Chcem sa opytat ci ta rehabilitacia pomaha. Chcem byt taky aky som bol pretym, zivy a cool.

anonym ..

hm nevedel by mi niekto nieco poradit?? bola som u doktora s krcnou chrbticou sice mam malo rokov na to aby ma nejako vaznejsie bolela no boli .. nemozem s krkom hybath a ani sa mi ho niktho nemoze dotykath prehtoze ma boli .. moze sa z toho aj oslepnuth?? .. ked je nejaky zapal krcnej chrbtice?? ... prosim poradte mi apson niektho ci tho nejako ovplyvnuje zrak ked sa bolesth z krcnej chrbtice dostava coraz vysie ku zraku .. kujem ..

marekmarek

ahojte vsetci

uplnou nahodou som sa dostal k tomuto foru a hned ako som si precital par riadkov som sa rozhodol napisat

moje problemy su nasledujuce:
- bolesti hlavy, zavraty
- bolesti oci, hlavne poruchy videnia - skvrny (floaters), svetielka (visual snow), zablesky (flashes, Scheerer's phenomenon), opakovanie obrazu (palinopsia)
- pisaknie v usiach (tinnitus)
- migrena (persistent migraine aura)
- depresie, panika

moje problemy pretrvavaju viac ako rok a ja som po celu tu dobu hladal ich dovody a samozrejme aj moznosti liecenia, navstivil som viacerych lekarov a podstupil snad vsetky mozne vysetrenia, ktore sa vobec dali urobit, musim vas vsak sklamat, nenasiel som nic, co by mi pomohlo, vyskusal som lieky, cvicenia, oddych, zmenu zivotneho stylu, stravy, dokonca aj zmenu pristupu k zivotu, snazim sa zit lepsie, pokojnejsie, bez stresu, avsak stale nic

nakoniec som sa vsak dostal k clankom, ktore popisuju, ze vsetky uvedene porblemy mozu byt sposobene krcnou chrbticou

okamzite som sa teda rozhodol navstivit tzv. chiropraktika, od ktoreho ocakavam ake-take vysledky, navstivim ho ihned ako nejakeho schopneho najdem

inac co sa tyka vasich problemov, kludne mi napiste, ohladom problemov s ocami a hlavou mam dost siroke vedomosti, velmi rad sa porozpravam, mozno najdeme nejake spolocne riesenie

ahojte

adamcova

Ahoj.Moje problemy zacali v zahranici.Pred dvoma rokmi som bola v Irsku.Tam som zacala mat problemy s dychanim.V noci som sa budila na nedostatok vzduchu,mala som triasku.Po navrate z Irska to pokracovalo,tak som zasla k internistovi.Vysledky boli dobre,az na ten vysoky tlak,ktory dnes viem,ze som mala z chrbtice.Tieto problemy mam dodnes,este sa mi k tomu pridruzili neustale zavraty,nemôzem byt v autobuse,kde je vela ludi,pretoze neviem dychat,môzem cestovat maximalne 3zastavky,ako keby som opustala svoje telo-velakrat som uplne mimo.Spievala som v divadle 8rokov odisla som,pretoze som isla do Irska.Chcela by som sa vratit do divadla,ale viem,ze uz nebudem mat silu ani spievat.Teraz som bez prace a neviem si nic hladat,pretoze sa neustale citim zle.Skusala som rôzne rehabko,cvicenia,nic nepomaha.Som v stalej depke,pretoze nic nevladzem,niekedy si myslim,ze zomieram.Kto mi môže pomôct?Dakujem.

husi

CAUTE VSETCI.NA JEDNEJ STRANE SOM RAD ZE NIE SOM SAM S TAKYMI PROBLEMAMI ALE NA DRUHEJ SOM Z TOHO AJ SMUTNY.MOJE PROBLEMI NASTALI KED SOM SA VRATIL ZO ZAHRANICIA A NASTUPIL SOM DO NOVEJ PRACE NA SLOVENSKU.PRE SPRESNENIE UVEDIEM ZE SOM V ZAHRANICI PRACOVAL MANUALNE(NEBOLA TO TAZKA PRACA)ALE MUSEL SOM PRI NEJ STAT 12HODIN.UZ ODMALICKA MAM SKOLIOZU ALE NIKDY SOM CHRBTICI NEVENOVAL POZORNOST LEBO ANI NEBOLO TREBA VSETKO BOLO O.K PO MESIACI V NOVEJ PRACI SOM SA JEDNO RANO ZOBUDIL NATO ZE MI NESKUTOCNE BIJE SRDCE.POOBEDE KED SOM SI TO ZMERAL SOM OSTAL SOKOVANY LEBO SOM MAL TEP 145 A TO SOM NEMAL ZIADNU FYZICKU NAMAHU.HNED V PONDELOK SOM SIEL K LEKAROVI KTORY MA POSLAL NA INTERNE,KDE MI UROBILI VYSETRENIA S VYSLEDKAMI VSETKO JE O.K(DOKTORKA MI POVEDALA ZE TO BUDE ASI ZO ZMENY PROSTREDIA Z TOHO ZE SOM V ZAHRANICI VELA ROBIL MALO SPAL...)TROCHU MA TO UKLUDNILO ALE ASI O DVA DNI MY ZACALO BYT ESTE HORSIE CITIL SOM SA NA ODPADNUTIE NIC SOM NEJEDOLNEMOHOL SOM SPAT A PROSTE SOM KLESOL NA DUCHU A ZACAL MYSLIET NA TO NAJHORSIE.TAK SOM SA OPAT VYBRAL K DOKTOROVI S TYM ZE NEJEM A CITIM TLAK V HRDLE A NA HRUDI.POSLAL MA NA KRCNE ALE TAM MI NIC NEZISTILI A POSLALI MA NA GASTRO KDE MY VYKONALI ENDOSKOPIU S VYSLEDKOM VSETKO O.K AKURAT MAM ZVYSENU HLADINU JAZIERKA ALE TO JE O.K DNES JE TOMU TROCHA VIAC AKO MESIAC OD PRVEHO BUSENIA JA MAM ZA SEBOU VYSETRENIA NA UROLOGII,KRCNOM,GASTRO,INTERNE,ALE STALE TO NIESOM JA.STALE MAM POCIT ZE NEOVLADAM 100%SVOJE TELO,NEDOKAZEM SI PAMATAT VECI, UDALOSTI,V NOCI SA CASTO BUDIM,NEDOKAZEM SA SUSTREDIT,UZ AJ MOJA PRIATELKA SI MYSLI ZE MI SIBE, ZACALA MA BOLIET CHRBTICA(DOLEZITE),CEZ VIKENDY VSTAVAM O 6-7 RANO ALE HLAVNE STALE NATO MYSLIM A NEVIEM TO VYHNAT Z HLAVY A STALE SA KONTROLUJEM.V STREDU IDEM NA KONTROLU A BUDEM SA PYTAT NA ORTOPEDIU A NEUROLOGIU ALEBO PSYCHIATRIU.PODLA MNA JE PROBLEM V CHRBTICI KEDZE V MOJOM NOVOM ZAMESTNANI SOM 10 HODIN NA STOLICKE PRI POCITACI(A CHRBTICA MA VPLYV NA CELE TELO A KAZDY JEHO ORGAN).ZACAL SOM CVICIT CVIKY NA CHRBAT(TROCHA MI TO POMAHA) A ODDNES ZACINAM CVICIT 5 TIBETANOV.CHCEM PORADIT VSETKYM KTORY STALE HLADAJU NA NETE POPIS SVOJICH PRIZNAKOV ABY S TYM PRESTALI LEBO TYM TO IBA ZHORSUJU.MNE VELMI POMAHA KED IDEM VON NA PRECHADZKU ALEBO VON Z MESTA DO PRIRODY.PRAJEM VAM VSETKYM SKORE UZDRAVENIE PEVNE NERVY A SILNU VOLU A POZITIVNE MYSLENIE(VELMI DOLEZITE).DRZTE SA

mia

Ahojte vsetci!
S podobnymi problemami chrbtice sa trapim aj ja rok. Moja rada je, zmente stravu podla krvnych skupin,pravidelne cvicte cviky na chrbticu, jogu, vela nesedte za pocitacom, pravidelne si dajte masaz chrbtice a ak mate moznost aj bankovanie je ucinne. Mne zabrala aj akupunktura, presla som vsetkymi vysetreniami, ale lieky mi nezaberali, tak som sa rozhodla liecit samu seba a informacie som ziskala od ludi, ktori s podobnymi problemami ziju.Je to dlhodoba liecba, ale uspesna, treba sebadisciplinu a trpezlivost a hlavne pozitivne myslenie :o). Drzim Vam vsetkym palce!

sanny105

Ahoj sanny106, bola som na vyšetrení, chodím pravidelne na kontroly a zistili mi že som mala bloky. Takže mi ich odstraňujú postupne.
A aké vyšetrenie si mala namysli?