Dobry den.mam 21.mam problemy s krcnou chrbticou,chodila som na neurologiu,rehabilitacie(elektroliecba),EEG-dobre, ocne-dobre,RTG-kriva krc.chrbtica,no zhorsuje sa mi to.bolieva ma hlava,je mi zle,hlavne v MHD mam neustale pocit na odpadnutie,strach,musim hned vystupit,zavraty,hlavne v uzavretych priestoroch bez pristupu vzduchu mi je zle,proste mam uz problem pohybovat sa po meste,aj za sedenia mi je zle,stracam vedomie,trpnu mi niekedy ruky,cvicim ale necitim zlepsenie,mam pocit neustaleho smadu,uz naozaj neviem co mi je,citim sa slabo,tazko sa mi dycha,mam ist este na neurologiu,lenze dalsie tabletky uz nechcem,nerobili mi dobre,neviete mi nejako poradit?na koho sa obratit alebo ake vysetrenia este podstupit... dakujem za kazdu radu! Zuzana
Krčna chrbtica, pocit na odpadnutie
machcem zareagovat na kikuskin prispevok, ja sa takto zle citim asi tak 2 roky v podstate ma začala boliet chrbtica po porode...mala som tie pocity, presne ako tu opisuju, taktiež mi bolo povedane, že je to psichicke,mala aj ako mladsia busenie srdca a tak...bola som u psichiatra, ok zistil mi depku, brala som lieky...neverim, ze je to len psichicke, aj ale nie LEN,určite ma z depky neboli chrbtica,tak že mi tlači na hrudnik,a niekedy je ta bolest neskutočna, a dalej pomyslenie, že čo mi može byt, ved mam 27 rokov, malickeho syna,a nemožem si normalne uživat zivot...s toho je ten stav, depky,ze vam nikto z lekarov na nič nepride, v nasom meste zvlest, tu som sa musela sama pytať na posr. snimok chrbtice...a aaby som nezabudla dodat, este mi bolo povedane, namiesto aby ma poslali niekde dalej, že je to s mandli, mam ist vyberat krčne mandle, lebo často každy mesiac beriem atb. Takže si mozem vybrat čo mi je, len keby som to už vedela...
ja som tiez problemy podobneho typu z chrbticou. a vzdy ked sa my zhorsil stav bolela ma sanka a mal som pocit hrce v krku boleli ma zuby a mal som pocit ze sa cez nos nemozem dostacne nadychnut, plus busenia srdca z nicoho nic,citli som bol na hluk a na svetlo, zle sa mi polikalo a strasne som schudol....a to vsetko kvoli chrbtici.....a ako povedala jedna moja vyborna doktorka vsetko spolu suvisi. a liecila ma cez funkcnu diaknostiku....a po dvoch kontrolach som uz citil ovela vecsie zlepsenie ako ked mi uvolnoval chrbat rehabylitacny lekar.
dobka:prepáč tie chyby.Ja mám 46 rokov
dobka:tak ako som inule písala,treba ísť k neurológovi.traba spravi´t test na tetániu a môže to byť spojené aj s panickou poruchou.Viem čo píšem mám to aj ja ,liečim sa od januára.Tie príznaky čo opysuješ nasvedčujú tej diagnóze.Treba sa liečiť skôr,lebo potom je to už na dlhú trať
ahojte,aj napriek všetkým týmto ťažkým situáciám,ktoré tu píšete som vlastne aj trošku rada,pretože som si myslela,že takéto problémy,ako tu opisujete mám iba ja.aj ked už mám 40,a niekto si povie,ved je to normálne,že ľudia v tomto veku už majú takéto ťažkosti,som z toho dosť vykoľajená,pretože mi to dosť znepríjemňuje život a hlavne na človeku nie je na prvý pohľad vidno,že mu niečo je,ostatní si myslia,že si vymýšľa,ale pre neho je to utrpenie,ja mám problém,ktorý sa u mňa prejavuje asi ta,že ked zaspím večer a zobudím sa okolo polnoci,cítim,že mi všetko začína trpnuť,nemôžem zaspať,musím chodiť,je mi na odpadnutie,rozbúši sa mi srdce a keby som nemala pri sebe éterický olej,tak možno aj odpadnem,chytro do seba lejem vodu,jem cukor a beriem lexaurin,lebo ma to vnútorne tak rozochveje,že mám strach,že zomriem,niekedy sa mi to stáva aj v robote,potom musím vypadnúť od kolegýň,lebo ma normálne začne všetko znervozňovať,neviem,či je to od chrbtice,lebo dva krát už bola pri mne aj rýchla ls,po podaní magnezia a injekcie na ukľudnenie mi lekárka povedala,že som vyčerpaná a nech idem na vyšetrenie s chrbticou,moja mama chodí aj na rehab.ale je to stály kolotoč,tak som tam ešte nebola,ale asi sa tomu nevyhnem,je možné,že aj psychika zohráva veľkú úlohu,pretože po tabletke,po ktorej skoro každý kto ju bral spí,ja sa iba ukľudním a normálne môžem fungovať ďalej,chrbticu som si bola dať napraviť iba raz,ale stálo to za to,robil mi to človek,ktorý mal na starosti futbalistov a fakt mi vtedy pomohol,neradím asi v ničom,lebo ja sama by som potrebovala poradiť,prajem všetkým veľa zdravia a nežeňte sa za nicím ako o život,nech o ten život neprídete
evikail:to som aj ja trpele viac ako 10 rokov,kašľali doktori na to.Tiež si vybav aj sama neurológa aby ti spravil test na tetániu.lebo sa to bude len zhoršovať.Mňa to zložilo lebo už idem do prechodu.A tatánia mi ukázala svoju silu.
ahojte! Ja mam zistenu tetaniu, magnezko mi celkom zabera, navyse mi zabera neurol z predlzenym ucinkom, no a co by som mohla dodat? Je to strasne neprijemne tieto stavy, fakt psychika a to co si myslime, na co mame nastavenu mysel je dolezita. Ak na strach, vsetko sa zhorsuje..tetania, bolesti chrbta, trpnutie, pocit na odpadnutie! Jednak toto je doba velmi tazka, ludia ziju skor materialne a aj ked nehcu vplyva to na nas. Druhak ludia s citlivejsimi povajami tazko zvladaju stres, ktoreho je tato doba plna! Ked k tomu pridame neistotu, co s nami bude, co ak na to zomrieme, a este co po smrti..nic? Chcem Vam vsetkym povedat, ze je riesenie a je pravy pokoj, a jeho meno je Jezis! On premohol kazdu temnotu na krizi a pozna kazdeho jedneho z Vas po mene. Mozna si teraz myslite preco dopustil na mna tetaniu. Boha mozno obvinit aj z vojny..a pritom vieme, ze za nu moze ludska zloba a nenavist a ze Boh je dobry. Co sa chorob tyka, su to aj generacne kliatby. Vsimnite si kolko ludi ma to co ich predkovia. Preco? Lebo kliatby neboli zlomene v ich rode. Preco? Lebo neverili. Neverili, ze Jezis zomrel za ich hriechy a nesledne ich vplyvom umierali. Nechcem teraz pisat co su hriechy, pourite sa vsade okolo, neviazany sex, drogy, nasilie, nenavist, preklinanie, zlorecenie...o vsetko pise Biblia, co je hriech a co naopak svätost. Preto Vam chcem povedat, aby ste si nasli dobre krestanske spolocenstvo, kde sa hlasa evanjelium a kde ako sa pise v Biblii je aj sluzba uzdravenia a na chorych vkladaju ruky. Videla som mnozstvo uzdraveni, a verim ze este uvidim. Prosim len nenatrfte na sektu, ktora z vas vytiahne peniaze, alebo bude kazat o odpustkoch ako RKC. Nech je to cista krestanska Cirkev a spoznate ju podla ovocia. Jej ovocie by malo byt laska, pokoj, radost, uzrdravenia, oslobodenia v mene Jezis od kazdych chorob a beznadeji! Drzim Vam palce, lebo bojovat sam s chorobami je tazsie nez to co vybojoval Jezis a co si vierou v Neho mozme privlastnit a narokovat. Biblia je plna prislubeni. Nechcem tu teraz hovorit ze ako viem ze Biblia je ta prava...Viem, lebo Jezis jediny bol prorokovany, a jediny vzal za cloveka jeho hriechy a choroby. Niesol ich na vlastnom tele, a to ziaden clovek nemohol urobit, iba jeden jediny Bohom poslany za nas Baranok Jezis! Ani Budha, ani MOhamed, ani nijaky iny clovek, na ktorych zakladaju falosne nabozenstva, ale iba Kristus- skala! ON vyniesol aj vase trapenia na kriz, a mozte byt upokojeni, a nie falosne, uzdraveni, naplneni Jeho laskou a pokojom. MOzna mi napisete ze som blbec, mne je to jedno, ja som bola uzdravena v Jeho mene aj z iych chorob ako je tetania,z horsich, BOh zachranil aj moje dieta, hrozil mi potrat, a teraz mam krasnu zdravu dceru...BOh bol vzdy vsade, ked na mna nieco dosahovalo, a zlo cihalo na mna, a vierou v Jezisa si privlastnujem aj uzravenie z tetanie, ako dosledok hriechov mojho rodu, mojich vlastnych vin..Dolezite je vyznat, odvratit sa od zla, nedrzat nenavist, horkost, ale zehnat, odpustit a verit! Tam je kluc k stastnemu zivotu a spasenie na kokci zivota. Boh Vam zehnaj, aj doktorov ktori Vas budu vysetrovat, aj ich dal Boh. Boh zehnaj kazdy Vas krok drahi milovani Bohom. Ahooooojte Mata.(-:
mimkaaa.vybav si neurológa a nech ťa pošle na vyšetrenie na tetániu
čawte všetci... aj ja mám problémy s krčnou chrbticou, mám 22 rokov a asi pred rokom ma začal pobolievat chrbát, spávala som na 3 vankúšoch, jeden velký a dva malé, no teraz už spím len na jednom a ten je plochý ako nič, prečítala som už mnoho článkov, no nič mi nepomáha, bolest hlavy, krku, pocit na odpadnutie, ked dlho stojím, alebo sa niekam zahladím, najhoršie na tom je, že som skončila školu a teraz si mám najst prácu, no v mojom stave je to také náročné a vyčerpávajúce, rodičia sú z toho hotoví, no neveria mi, že sa možem cítit až tak zle, a potom len počúvam, aká som neschopná nájst si prácu...od rána ako sa zobudím mám tieto stavy mdloby a som z toho zúfalá, niekedy je to síce lepšie a ked si už myslím, že to prešlo, po týždni to tu mám zase. Vyšetrenia mám v poriadku, ale niekedy mám pocit, že takto už dalej nevládzem...