Dobry den.mam 21.mam problemy s krcnou chrbticou,chodila som na neurologiu,rehabilitacie(elektroliecba),EEG-dobre, ocne-dobre,RTG-kriva krc.chrbtica,no zhorsuje sa mi to.bolieva ma hlava,je mi zle,hlavne v MHD mam neustale pocit na odpadnutie,strach,musim hned vystupit,zavraty,hlavne v uzavretych priestoroch bez pristupu vzduchu mi je zle,proste mam uz problem pohybovat sa po meste,aj za sedenia mi je zle,stracam vedomie,trpnu mi niekedy ruky,cvicim ale necitim zlepsenie,mam pocit neustaleho smadu,uz naozaj neviem co mi je,citim sa slabo,tazko sa mi dycha,mam ist este na neurologiu,lenze dalsie tabletky uz nechcem,nerobili mi dobre,neviete mi nejako poradit?na koho sa obratit alebo ake vysetrenia este podstupit... dakujem za kazdu radu! Zuzana
Krčna chrbtica, pocit na odpadnutie
ahojte vsetci co ste mali alebo mate problemy s krcnou chrbticou. Ako je to s vami, co ste pisali o problemoch? este pretrvavaju alebo mate nejaky osvedceny recept ako sa ich zbavit? dakujem
petrusa a mala si v minulosti aj problemy s krcnou?
Moja liecba bez liekov a prevencia:
- Pilates pod dohladom instruktora hlavne na zaciatku, samozrejme pravidelne 2-3 krat tyzdenne
- pri praci s PC pouzivam klinovu podlozku specialnu a striedam to aj s fitloptou
- spim na anatomickom vankusi (mam znacku sissel, je fakt dobry) alebo si to striedam s malym vankusikom
- masaze pravidelne, cas od casu bankovanie, teple obklady
- cez vikend - tura, skialp alebo bezky, plavanie - preste nejaky pohyb
- ak ma nieco nahneva, kaslem na to a poviem si, ze zijeme len raz a netreba sa zbytocne trapit a zozierat. Ak sa trapime, tak to sa hned ozve aj nasa chrbica.
Velmi zaujimava stranka a uz mam par veciciek odtial www.pomocky.sk ,mne velmi pomahaju a sprijemnuju mi zivot a ten si treba uzivat, ako som uz napisala:-) Pekny dnik
milá Zuzana,keď čítam tvoje riadky,ako keby som počula seba.Mám 25,no do 22rokov som mala to isté vyšetrenia,tabletky,rehabilitácie...hoci problémy ostali,povedala som si dosť!Keďže som sa vydala a mám už dva deti,nemám čas behať po doktoroch.Venujem sa deťom,tak nemyslím na bolesť.Kúpila som si masážny prístroj,parafínovi obklad,manžel ma masíruje doma,mastím sa s roznymi masťami a cvičím doma.Treba dávať pozor,pri práci-nedvíhať ťažké veci,nevstávať rýchlo..doktori ti nepomožu.Chodila som po doktoroch vyše 6rokov.
ahojte aj ja mam problemy schrbticou , ale ja mam už 44, som stavbyveduci , da sa poveať že 24 rokov na stavbe . No ale už asi 10 rokov žijem s bolesami krčnej chrbtice.Teraz som marodil dva týždne , dala mi mydokal a dorsilex, aposlalamak neurologovi , ta mi vymenla lieky za Diclobene a Myolastan , a mam sa ukazať po novom roku ....
selissa,mala som presne ten isty problem ako ty.pripadala som si miestami ako totalny blazon,s tlakomerom som chodila vsade,lebo stale som mala pocit,že sa bližim k infarktu.ja sa dnes na tom smejem,lebo to bolo naozaj chore,aby niekto nosil v kabelke tlakomer!!!ale bohužial vtedy som inak nemohla,bola tonejaka mojabarlička.ked mi prislo zle a zmerala somsi tlak a bol v norme tak som sa zachvilu ukludnila a bolo aj mne dobre a naopak.tiež by som bola spokojnejsia keby som kazdy den bola u internistu a urobil by mi ekg a sonosrdca a ubezpečil ma,že srdce je o.k.našťastie moj inernista ma neviemakym sposobom dohnal ku klinickemu psychologovi a ten ma dal do poriadku.ak mas len trochu možnost a niekoho,kto ti da pozor na deti venuj s aviac sebe a daj s ado poriadku.je to taky začarovaný bludny kruh.je to panika a uzkost do kopy spojena s agorafobiou.cimdlhsie sa do tohozabaras tym viac sa objavuju dalsie neprijemnosti s chrbticou,busenim srdca,trpnutim atd...velmi dobre to všetko poznam.ale na druhej strane viem že čim skor začneš tym rychlejsie si pomožeš.tak ako rychlo vhopnes do tejto pliagy tym pomalejšie s az nej vyhrabava.držimm palce !
selissa, tvoje problemy su jednoznacne psychickeho razu-agorafobia s panickymi zachvatmi.
Ani si neviete predstaviť,aká som rada,že som našla túto stránku.Mám 23 rokov,dve deti.3 a 1,5 ročné.Od prvého pôrodu mám presne také isté problémy,aké tu opisuje váčšina z vás.Viem,že veľkú úlohu tu zohráva aj psychika.Ja mám problém s hrudnou chrbticou.Nemôžem sa vytočiť do pravej strany,pretože ma bolí celá strana v mieste srdca a všetko mi vyráža do hrudnej kosti.Niekedy ma bolí len hrudník a vtedy panikárim,meriam si tlak aj 10 krát na den,lebo sa bojím,či to nie je od srdca a celkovo mi je na nič už len z toho strachu.Bojím sa ísť sama do mesta a už ani nehovorím,keď musím ísť s deťmi k lekárovi,to ma chytajú až hnačky,lebo sa už dopredu bojím,že mi príde zle.Všetky problémy mi nastali po prvom pôrode,ale potom sa to samo upravilo,aj bolesti chrbtice presli,mám pocit,že to závisí aj od psychiky.V lete,keď máme vždy nejaký program,psychika je v pohode,sa cítim ok,hneď ako príde jeseň a sedíme len doma,všetko sa mi vracia.A všetko sa dvojnásobne zhoršilo,keď pred rokom odišiel manžel pracovať do zahraničia,pravidelne chodí domov,už som si aj zvykla na to,že je preč,ale tie prvé mesiace ma poznačili natoľko,že mám168 cm a 45 kíl.žiadne svaly a týždeň po jeho odchode som akosi prestala vládať,nemohla som ani chodiť s deťmi von a veľmi mi búšilo srdce.Chodila som po všelijakých vyšetreniach,EKG,sono srdca,RTG a všetko som mala chválabohu v poriadku.Na skoliózu trpím už od detstva.Nemám problémy s tŕpnutím rúk,akurát musím dávať pozor ako v noci spím,stačí,že trochu skrútim ruku a zobudím sa na to,že si ju vôbec,ale vôbec necítim.Teraz som už psychicky v pohode,aj keď je manžel stále v zahraničí,ale tie bolesti a ten strach zostal stále.Už mám z toho riadne komplexy,lebo som nikdy také problémy nemala,nebola som taká prestrašená a bojazliva,nepúšťam sa s deťmi ďaleko na prechádzky,aby som bola vždy blízko domu,keby som náhodou nevládala,aj keď sa cítim dobre.Celkovo sa necítim slabá,len občas taká roztrasená.Hrozne ma to obmedzuje,už si riadne namýšľam.Najradšej by som chodila každý mesiac na sono srdca,aby som bola kľudná,že tie bolesti vpredu nemám z toho.Chápete 23 ročný mladý človek,ktorý by na také veci ešte ani nemal myslieť.Ale aspoň ma ukľudnilo,že nie som sama,hoci nie som rada,že tým tŕpite aj vy.Nikdy by som neverila,že jedno boľavé miesto na chrbtici môže pôsobiť zle na celý organizmus.