Prírodná kozmetika - Skúsenosti

Príspevok v téme: Prírodná kozmetika - Skúsenosti
Fleur-de-lis

Ahojte,

tí, ktorí ste prešli na prírodnú kozmetiku, môžte sa podeliť o skúsenosti, teda či vám nejak pomohla? Napríklad pri akné, príliš suchej pleti, príliš mastnej, ekzémoch, či iných problémoch. Teda či ste priamo zbadali nejaký rozdiel.
A môžte samozrejme odporučiť značky.

Ďakujem

PS: práve mám na tvári vzorku krému od Annemarie Borlind, teda, to je krásna vôňa :)

nikola.stein

Ruufinka viem, že som napísala pravdu. Prešla som si tým, takže viem. Ako môj strýko zvykol hovorievať, človek na mnohé veci prichádza až časom, vekom, skúsenosťami. Bez toho to proste niekedy nejde. Tiež už dnes som v niektorých veciach múdrejšia ako pred pár rokmi. Už som sa poučila. Už viem, že aj čistenie pleti má zmysel ;)

mersia

Marunka pytam sa prave preto aby som vedela ako to bude vhodne riesit, ci prejst uplne na prirodnu alebo len na nieco, ale z tohto co si mi napisala mam pocit, ze bude najvhodnejsie riesit vsetko od kremu az po make up, lebo asi by som zbytocne pouzivala prirodny krem, ked by som nan dala nejaky make up s chemiou :O

klamira

To teda poteší. Ale súhlasím, že je dôležité zbaviť sa rôznej chémie, ktorú mnohá kozmetika obsahuje, taktiež parabénov a rôznych iných zložiek, ktoré pleti neprospievajú. Kedysi mi tiež bolo jedno, čo som používala, nevenovala som tomu pozornosť, avšak konečne som prišla na to akú chybu som robila, začala som viac dbať na to aby moja pleť dostala všetko, čo potrebuje. Teraz používam kozmetiku AnneMarie Börlind, podľa toho, čo som si porovnávala a tak sa mi toto zdala ako taká vhodná varianta práve pre moju pleť a zatiaľ to vyzerá, že som sa dobre rozhodla :)

lucccinka

nečítala som všetky príspevky, možno to už niekto písal/odporúčil,mne sa krásne pleť zlepšila keď som vysadila všetku umelinu a používam prípravky od pure elements (denný, nočný anti-age a odličovák) a dekoratívku väčšinou od zao alebo od 100pure. ale veľmi to aspoň u mňa súviselo celkovo so zmenou životného štýlu (veľa vody, menej tuku a celkovo zdravšia strava a nedám dopustiť na spánok) a ľudia sa pýtajú či nie som tehotná, že som tak opeknela:-)poteší...

anicka89

mersia môj názor je taký, že ak už sa rozhodneš starať o svoju pokožku. A začneš si vyberať prírodnú kozmetiku, tak by sa to malo týkať všetkých druhov kozmetiky. Cez denný, nočný krém až po odličovanie a čistiace rôzne prípravky a aj kozmetiku ako takú dekoratívnu, skrášľovaciu. Všetko to je spolu navzájom akoby poprepájané. Takže ak už uvažuješ nad prírodnou, tak všetko by som riešila prírodné.

Marunka

Či krém ochráni tvoju pleť pred make upom? Sklamem ťa, ale to ťa žiadny krém neochráni :D Prírodný krém nemá funkciu "odrážať" všetky neprírodné zložky make upu. Je na tebe, čo a ako budeš používať, je logické, že ak prejdem celkovo na prírodnú kozmetiku, tak sa to bude týkať všetkého, inak zas budeš len patlať na niečo prírodné ťažké kovy a zložky....Ale ako spomínam nižšie, prírodná dekoratívna kozmetika je dosť drahá, mnoho žien sa potom uspokojí len s prírodným krémom...

mersia

Marunka skor som mala na mysli, ci ten krem moju plet nejako ochrani pred make upom, ktory by bol obycajny, nie prirodny. Ci bude ten make up nejako zatazovat plet aj ked je pod nim pouzity prirodny krem, toto ma zaujima. Ze ci je potrebne ked zacnem uz prirodny krem pouzivat aby som pouzivala aj ine veci alebo ee? :)

ruufinka

Nikola.stein áno napísala si pravdu. Trvalo to, ale ten čas, čo som do toho investovala stál za to. Je to šok, keď dlhé roky niečo používaš a potom prídeš na to, že čo všetko to obsahuje a ako to tvojej pleti škodí.
Mersia všetko všetko. Aspoň teda začala som to riešiť takým spôsobom, že všetko. Aby to malo zmysel. Lebo len sa logicky zamysli nad tým, že si kúpiš prírodný krém, denný nočný a podobne a ráno sa ideš maľovať niečím čo obsahuje kopu chémie..

Marunka

Mersia, je to na tebe, čo je pre teba dôležité :)
Ja mám prírodné všetko. Dekoratívna kozmetika je dosť drahá, ale radšej si odpustím kopu zbytočných handier a kúpim si prírodný make up, ceruzku, atď. Špirálu si napríklad vyrábam sama, no dlho trvalo kým som prišla na jej výrobu. Zvyšné veci objednávam z UK, najnovšie daná značka prišla aj na SR.
Nič v mojej domácnosti nie je z obchodu. Vyrábam si prostriedok na riad, na podlahy, osviežovač vzduchu, prášok na pranie...lebo je to pre mňa dôležité. Treba sa riadiť svojimi pocitmi, keď cítiš, že ti stačí jeden prírodný krém, tak nerieš dekoratívnu kozmetiku :)

mersia

Ked ste si baby riesili prirodnu kozmetiku, mate tym na mysli akoze len kremy a taketo veci? Zaujimalo by ma ci je nejako potrebne riesit potom aj kozmetiku ako je make up a vsetky tieto aj skraslovanie druhy kozmetiky aby boli prirodne. Alebo je podstatne len aby ten podklad bol taky? Lebo som z toho celkom jelen :)