Prírodná kozmetika - Skúsenosti

Príspevok v téme: Prírodná kozmetika - Skúsenosti
Fleur-de-lis

Ahojte,

tí, ktorí ste prešli na prírodnú kozmetiku, môžte sa podeliť o skúsenosti, teda či vám nejak pomohla? Napríklad pri akné, príliš suchej pleti, príliš mastnej, ekzémoch, či iných problémoch. Teda či ste priamo zbadali nejaký rozdiel.
A môžte samozrejme odporučiť značky.

Ďakujem

PS: práve mám na tvári vzorku krému od Annemarie Borlind, teda, to je krásna vôňa :)

Bubliii

Ahoj, ja používam prírodnú kozmetiku z Alverde a Soaporie. Sem tam niečo od Manufactury alebo Yves Rocher (neviem, či sú prírodné alebo nie...) Nemám dobré skúsenosti s objednávaním z netu, tak vždy vyberiem fyzicky v drogerke. Ešte používam Biodermu pleťovú vodu. Ale je to všetko o skúšaní, ani mne nesadli niektoré produkty z Alverde, alebo od Biodermy, takže pomaly skúšam, vyberám. Pleť sa mi rozhodne upravila aj vlasy sú pekné :)

Chrisiana

marunka tak keďže nemám času na rozdávanie, tak na takéto veci som zatiaľ ani len nepomyslela. Nemám čas a peniaze na zvyš aby som si mohla takto uletieť. Budem radšej ak nájdem nejakú kozmetiku, ktorú si kúpim a bude mi slúžiť ako od nej očakávam a ušetrí mi kopu času ;)

Chrisiana

rebellefeur veď práve, že zrejme aj v tej kozmetike, čo používam, teda od istej doby už nepoužívam zrejme bolo dosť chemikálii, keďže mi pleť na ňu nie dobre reagovala. Ale tak už aspoň viem, že nemá zmysel sa riadiť cenou pri kozmetike.
anička presne ako si napísala, tiež som nevedela, kde je problém, až potom som začala viac pozerať na zloženie a tieto veci a došlo mi, že zrejme nie všetko je tak jak by som si predstavovala. Nerozumiem, že mi skôr nenapadlo orientovať sa na zloženie.

Marunka

Najlepsia prirodna kozmetika je taka, ktoru si doma vyrabate :) Date si do nej co chcete, okrem prvotnych nakladov stoji minimum penazi, naucite sa vela noveho :) Treba mat toho vela nastudovaneho, ale mne to napriklad stalo za to. Je pravda, ze kym som sa naucila robit tuhy sampon, minula som tolko prisad haha...ale bavi ma to. Krem na tvar mate za 5 minut hotovy, krem na telo tak isto. Mozete si vyrabat sampony, mydla, balzam na vlasy, odlicovadlo, vsetko na co si len spomeniete. Ked som zacinala a casu nebolo tak vela, vyrobcov prirodnej kozmetiky som si nasla cez sashe. Za mna odporucam Modru Pupavu, Dulciu, Ponio, Bon-Savon a kopec dalsich. A dekorativnu kozmetiku kupujem zvycajne z Anglicka, ale predaj sa uz presuva aj na SR od mnohych vyrobcov :)

nikola.stein

Anička lenže problém môže spôsobiť aj časté chytanie tváre, ale áno aj nesprávna kozmetika. Aké problémy sa u teba chrisiana prejavili? Pretože to je tiež podstatné aby si vedela ako ďalej pokračovať ako sa toho problému zbaviť čo robiť. Viem, že to nie je príjemné, ale zvládneš to si myslím.,

anicka89

chrisiana podľa mňa to má zmysel. Aspoň teda u mňa to malo. Mnohokrát je problémom kozmetika, predsa len v dnešnej dobe máme pleť oveľa citlivejšiu a ak je kozmetika plná nejakej chémii a my ju dennodenne používame, tak sa to proste niekde prejaviť musí. Častokrát problémy s pleťou prídu pomaly, nenápadne. Ja som si najskôr myslela, že problémom je, že si často chytám pleť, keď nie som namaľovaná a nakoniec bol problém úplne niekde inde.

rebellefeur

ahojky osobne uz pouzivam cca rok prirodnu kozmetiku a som snou velmi spokojna, ja som hned citila aj videla zmeny aj n apohlad aj na dotyk ze sa mi zlepsila pokozka tie chemikalie mi velmi nerobili dobre a mala som vzdy suchu pokozku a mohla som sa natierat barsjakymi kremami mastnymi a vyskusala som vselijake znacky aj drahsie a nic aj tak som mala vsade suchu napnutu pokozku a ked som presla na prirodnu kozmetiku sa to zlepsilo zo zaciatku som sa tiez natierala kazdy den ale uz sa mi pokozka vylepsila tak nemusim denno denne sa natierat :) mala som aj problemy s akne a tiez som na to nasla nejake produkty, moj brat mal detsky ekzem tiez mu len prirodna kozmetika pomohla.. pouzivam prirodnu kozmertiku znacky HappySkin, maju aj na rozne kozne problemy vselijake produkty hlavne na ekzem a akne a su velm ucinne mozem potvrdit, na suchu pokozku, rosacea a podobne. kremy na tvar som si velmi oblubila krasne prirodne vonia lahko sa vstrebavaju a velmi dobre ucinky na plet maju, a dost dlho vydrzia, telove mlieko easy milk je top ale ani kleopatra neni zla :) mydla od nich zboznujem su perfektne, aj masky a pilingy na tvar su u mna top produkty, a helene krem na ruky je vzdy dobre mat v kabelke hlavne ked je taketo skarede pocasie ako teraz :D najdete u nich naozaj produkty na co len chcetee od hlavy az po paty do konca aj pre deticky a babatka maju vsetko :) vrelo odporucam

Chrisiana

máte skúsenosti s prírodnou kozmetikou? Má zmysel do niečoho takéhoto ísť? Investovať peniaze? Nikdy som sa neorientovala na takéto veci akože bio, prírodné veci a podobne, ale keďže mám problémy s pleťou a mám pocit, že my ich spôsobuje kozmetika, ktorú som doteraz používala tak som bola pomaly až nútená nad niečím takýmto začať uvažovať :(

simca_medova

Vieščo ja som začínala s Natura siberica, je to pomerne lacná značka v pomere ku kvalite a je prírodná :) dá sa kúpiť na notine, z tadial sa mi najlahsie kupuje, v obchode som ju zatial bohužial nevidela :(

Alexa12

tiez by som ccela trosku pomoct zivotnemu prostrediu a pouzivat prirodnu kozmetiku ale neviem vobec kde zacat :/ je to strasne moc informacii na zaciatok