Prírodná kozmetika - Skúsenosti

Príspevok v téme: Prírodná kozmetika - Skúsenosti
Fleur-de-lis

Ahojte,

tí, ktorí ste prešli na prírodnú kozmetiku, môžte sa podeliť o skúsenosti, teda či vám nejak pomohla? Napríklad pri akné, príliš suchej pleti, príliš mastnej, ekzémoch, či iných problémoch. Teda či ste priamo zbadali nejaký rozdiel.
A môžte samozrejme odporučiť značky.

Ďakujem

PS: práve mám na tvári vzorku krému od Annemarie Borlind, teda, to je krásna vôňa :)

Marumka

Ako nechapem preco hovorite o prirodnej kozmetike, ked obsahuje vodu. To znamena, ze tam musi byt konzervant a v takom pripade to nemoze byt prirodna kozmetika. Vobec tomu nerozumiete. Najlepsie prirodne kremy mozte ale najst na sashe:-)

anicka89

marka1 asi si každá musíme prejsť tým, že poskúšať viacero vecí až kým nájdeme niečo čo bude pre nás vhodné. Bez toho to asi nepôjde. Pre mňa osobne je teraz najpodstatnejšie aby pleť dostala všetko čo potrebuje ;)

lili303

klamira podla toho, co mi pises mam pocit, ze to zrejme bude dost individualne. Tak ja som na plet nikdy nic nejake specialne nepouzivala, akurat co som sa kremovala aj to kremom aky som mala doma, neriesila som nejako co obsahuje, ale skor len to ako vonia, aby mi to nevadilo dako na moje cuchove bunky :)

Marunka

Klamira, rada by som sa opýtala na tie výrobky od AnneMarie Börlin...tak napríklad, pod krémom na citlivú pleť (a pod mnohými inými) je napísané, že neobsahuje konzervačné látky. Avšak, keď si pozrieš detailne zloženie výrobku, je v ňom použitá voda. Ako potom môže ísť o prírodnú kozmetiku? :) To je predsa nemožné :)

klamira

Lili303 tie zmeny, keď začneš pravidelne používať prírodnú kozmetiku, tak prídu skôr ako by si očakávala. U mňa to bolo tak, že už po dvoch týždňoch odkedy som začala používať kozmetiku AnneMarie Börlind, som na sebe spozorovala rozdiel. Pre pleť je to šok. Ale myslím v dobrom slovazmysle. Predstav si, že roky ju zaťažuješ rôznymi krémami, neviem čím všetkým, ktoré obsahujú ťažké kovy, parabény a podobne a teraz jej dáš niečo, vďaka čomu sa jej uľaví a čo jej dodá živiny a vitamíny, ktoré potrebuje ;)

Laurosik

lili vsetko ma svoj cas, ale plet pomerne hned zachyti, ze nastala nejaka zmena k lepsiemu, ze sa zacne spamatavat. Sice po troske ale zacne sa a to si vsimnes skoro hned tie zmeny, aspon teda ja som toto skoro hned registrovala ako som zacala pouzivat prirodnu kozmetiku ;)

lili303

meggi36 lenze tie problemy asi tiez nepominuli len tak zo dna na den, nie? Ako dlho si pouzivala prirodnu kozmetiku, kym si zacala na sebe pozorovat nejake zmeny k lepsiemu? Mna trapia celkom vrasky a pomerne sucha plet. Dlho som si myslela, ze staci, ze budem pouzivat akykolvek krem, ze ved kazdy krem dokaze plet hydratovat, len asi som bola fakt mimo :/

marka1

Ahojte,
aj ja mám veľmi citlivu pleť, preto si musím veľmi opatrne vyberať kozmetiku. Vyskúšala som už veľa značiek, no problémy sa vždy ozvali. Ale natrafila som na fantastickú prírodnú taliansku kozmetiku Anthyllis a nedám na ňu dopustiť. Pre mňa doteraz najlepšie. A obzvlášť som nadšená z Intimky gel-u a výborný je aj balzam na vlasy. Naozaj doporučujem. Vyskúšajte.
Marka1

meggi36

Mersia, keď už, tak úplne. Tiež som nepripisovala dlho dôležitosť zloženiu. Ani nejakému čisteniu pleti. Ale vekom, časom som prišla na to, že prírodná kozmetika a čistenie pleti má veľký význam a najmä sa to pomerne hneď na pleti odrazí. Ja som bojovala dlho s fľakmi červenými, sem tam s akné a podobnými problémami a keď som prešla na prírodnú kozmetiku, tak moje problémy pominuli.

Marunka

Mersia, môj názor je, že lepšia "nejaká" prírodná kozmetika, ako žiadna. Akože áno, nemá logicky zmysel aby si si dala prírodný mňamkový krém a na to chemiou naplnený make up, ale asi to je lepšie riešenie ako tony chémie...V akom množstve budeš prírodnú kozmetiku používať je na tebe, ja odporúčam prejsť celkovo na prírodnú :) Ale ak nemáš na to chuť, tak aspoň krém používaj bez chémie