Prírodná kozmetika - Skúsenosti

Príspevok v téme: Prírodná kozmetika - Skúsenosti
Fleur-de-lis

Ahojte,

tí, ktorí ste prešli na prírodnú kozmetiku, môžte sa podeliť o skúsenosti, teda či vám nejak pomohla? Napríklad pri akné, príliš suchej pleti, príliš mastnej, ekzémoch, či iných problémoch. Teda či ste priamo zbadali nejaký rozdiel.
A môžte samozrejme odporučiť značky.

Ďakujem

PS: práve mám na tvári vzorku krému od Annemarie Borlind, teda, to je krásna vôňa :)

nikola.stein

Ruufinka myslím si, že je normálne, že to nejakú dobu trvalo pretože každá pleť je iná, má iné nároky, iné potreby tým pádom treba tomu prispôsobiť aj celú kozmetiku. Avšak podľa mňa je veľmi dôležité používať prírodnú kozmetiku pravidelne. Myslím akože kozmetiku na čistenie a peeling pleti a podobne :)

ruufinka

Lajtmannlea nie. Nie je to len tak, že iba v lekárni sa dá zohnať. Ale myslím, aspoň teda z vlastnej skúsenosti viem, že v drogérii len ťažko zoženieš prírodnú kozmetiku. Ak chceš prírodnú, mám na mysli doslova a dopísmena prírodnú, tak musíš čítať zloženie. Mne tiež trvalo nejakú dobu kým som sa dopátrala ku kozmetike, ktorá mi sadla a nerobila problémy :)

Marunka

Christiana, zobrala som to z toho, čo si sama napísala :) Že radšej si na to našetríš, to si sama napisala ;)
Jedna rada k etiketám. Ak je vo výrobku voda, v žiadnom prípade nepôjde o čisto prírodný výrobok. Akonáhle niečo obsahuje vodu, musí tam byť konzervant. A dokonca aj kozmetika označená ako prírodná, má v sebe strašné konzervanty. V tom prípade si treba vybrať menšie zlo a kupovať kozmetiku s konzervantom, ktorý je schválený pre prírodnú kozmetiku :)

Chrisiana

Marunka veď ja ti to neberiem. Ani nehovorím, že je to zlý nápad. Ale nemám toľko času aby som takéto veci robila. Neviem, kde si zobrala, že musím na to šetriť :) ale nevadí. Začnem sa viac zameriavať na zloženie a budem čítať etikety, pretože zrejme to som dlhé roky robila chybu, že ma nejako ani len nenapadlo na etiketu pozerať.

Chrisiana

Bubliii prečo nemáš dobré skúseností s objednávaním cez internet?
ruufinka ako píšeš, len ja nemám na tieto veci nejako času, som rada, že vôbec mám čas na to aby som sa venovala svojej pleti, aby som sa večer aj odlíčila a všetky tie veci okolo toho a nie ešte aby som si sama vyrábala.
gabona1 tiež som uvažovala nad tým, že možno niečo v lekárni, len neviem či lekáreň je zárukou kvality, že ozaj bude tá kozmetika prírodná a ako vidím, tak toto netrápi len mňa.

Sisulaaaag

Nasla som skvelu cistiacu penu Alverde s rumancekom,sladkym drievkom a zlatym daždom. Krasne vonia,tak citrusovo ako cukriky.. plet dokonale cisti bez podrazdenia,je viditelne rozziarena uz po prvom umyti.Pomaha aj na akne. Odporucam... :) :)

lajtmannlea

gabona1 ahojky...myslíš, že len v lekárni sa dá zohnať kvalitná kozmetika? A myslíš, že majú len prírodnú? Pravidelne si kupujem kozmetiku v drogérii a žiadne tieto veci, o ktorých tu píšete neriešim, aj keď nejaké problémy s pleťou sa objavia, ale tak to je spôsobené myslím, že aj stravou.

gabona1

Ahoj, ja vyslovene kupujem kozmetiku v lekárni, u nás blízko mam dr max a tam mi vždy ochotne tie lekárničky poradia...fakt som spokojná.. mám vždy veľmi dobrý pocit, že sa vyznajú a kupujem pre seba to najlepšie...

ruufinka

Dôležité je zamerať sa na zloženie. Niekoľkokrát som sa aj ja snažila vyrobiť si nejakú kozmetiku doma, ale nedopadlo to najlepšie, takže som sa takých vecí vzdala a začala som sa pozerať na zloženie výrobkov a začala som dobre zvažovať, čo na svoju pleť použijem :)

Marunka

Chrisiana, mne je jedno, co si na seba davas :) Ale citaj pozorne zlozenie vyrobkov a zistis, ze casto kozmetika oznacovana ako prirodna ma v sebe nie zrovna prirodne veci :) Ak ti krem vydrzi 2 roky, tak je vsetko mozne, len nie prirodny :) Dala som len priklad, ako si urobit vlastnu, skutocnu kozmetiku. Mna vychadza ovela lacnejsie ako akekolvek varianty. Plus v prispevku odporucam aj skutocnych vyrobcov prirodnej kozmetiky, mozes s nimi konzultovat jednotlive suroviny :)
Nemas cas a peniaze na to, aby si si vyrobila cosi vlastne. Ale mas cas, aby si si nasetrila na nieco z obchodu :) Na nieco, za co das viac alebo rovnako penazi v konecnom dosledku :) To si trosku protireci, ale nevadi. Opakujem, dala som inspiraciu, nikto ta do toho nenuti :)