Prírodná kozmetika - Skúsenosti

Príspevok v téme: Prírodná kozmetika - Skúsenosti
Fleur-de-lis

Ahojte,

tí, ktorí ste prešli na prírodnú kozmetiku, môžte sa podeliť o skúsenosti, teda či vám nejak pomohla? Napríklad pri akné, príliš suchej pleti, príliš mastnej, ekzémoch, či iných problémoch. Teda či ste priamo zbadali nejaký rozdiel.
A môžte samozrejme odporučiť značky.

Ďakujem

PS: práve mám na tvári vzorku krému od Annemarie Borlind, teda, to je krásna vôňa :)

Moireal

Marunka, tu nejde o nevedomost. Ze ty vies napriklad viac a viac sa v tom vyznas. Len to neignorujes a niesi pohodlna. Ides v tom do hlbky, co vacsina nerobi. Kazdy predsa vie ze napr. benzoaty a pod. niesu uplne kosher. Tych konzervacnych latok je tak strasne mega vela, ze sa to ludom nechce kontrolovat. Mne teda tiez nie a nemam cas si robit vlastnu kozmetiku. Iba ak vlastny deodorant ale tych alternativ je uz dost vela. Skoda, ze AO Mist z USA nedodava do Europy. Je to probioticky sprej. Alebo magneziovy olej moze sluzit ako deodorant a nemal by ani flaky zanechavat. Tych alternativ je vela a da sa zohnat aj dobra kozmetika bez chemie alebo s prirodnymi konzervantami. Nie len ta na sashe. Vacsinou co tu ludia popisali, tak tie uplne kosher niesu ale ked im to vyhovuje. Su ludia, ktorym eliminacne organy funguju ok a znesu trochu chemie a potom su ludia alergicki na prirodne konzervanty a vytazky.
Takze kazdemu ako vyhovuje ale chapem o co ti slo.

Marunka

Klamira, k tejto téme sa posledný raz vyjadrím :) Nejde vôbec o to, vyrábať si vlastnú kozmetiku, či ovládať všetky zložité postupy jej výroby. Nejde ani o to, študovať si čo vaše výrobky obsahujú. Ale ak príde niekto, kto to naštudované má a povie, že upss toto čo tu prezentuješ nie je prírodný výrobok LEBO obsahuje toto a toto, tak sa možno zamyslím a začnem sa hlbšie zaoberať touto tématikou, ak mi teda záleží na tom, za čo dávam peniaze a čo si dávam na tvár :) Myslím, že tá slečna podo mnou, nick už neviem, to dobre vystihla :)

Moireal, súhlasím, oleje sú "najvác" :) Ja používam na odlíčenie pleti len zmes olejov a som veľmi spokojná :) Kvetinové vody mám tiež rada, robím si napríklad z medovky. Ale aj ružová voda je super ako tonikum a na dočistenie pleti.

Stastnablcha a ako si kokosový používala? Ako náhradu za krém? Dávať si ho treba na navlhčenú pokožku a naozaj malililinko. Ja po kokosáku len prejdem prstami a vmasírujem na navlhčenú pokožku. Skús tento postup, nemala by si ho dávať naozaj veľa. A olivový by som skôr zvolila na odlíčenie, tiež v spojení s navlhčenou pokožkou ;)

stastnablcha

kedysi som skusala kokosovy olej a olivovy olej a taketo veci, nehovorim ze nezaberali, ale strasne dlho sa mi to vstrebavalo a bola som z toho nervozna. teraz som na nuance z lekarne a tym ze som do toho investovala ma to aj nuti pouzivat :) co byva u mna dost problem... skor by som skusila tvarovu gymnastiku :)

melasanjaaa

Ja vzdy riesim kozmetiku, rozmyslam nad najlepsou moznou prirodnou kozmetikou.Nechcem aby bola testovana na zvieratach, no zaroven nesmie obsahovat skodlive latky...
Najviac sa mi pozdava cistiace mlieko Weleda ,skusala som len vzorku,no aj za ten kratky cas mi opeknela plet, dobre cistil,krasne vonial a osviezoval....
Na druhom mieste je cistiaca pena Alverde s rumancekom,zlatym dazdom.. tiez super cisti s pomaha aj na akne,ale dost vysusuje plet..
A do tretice cistiace mlieko a pena Canaderm s konopnym olejom, este som nemala nic,co by tak jemne cistilo plet...

Vybrat krem ktory mi nezhorsuje akne je veeelmi tazke, celkom dobry je Alverde na citlivu plet bambucke maslo a jojobovy olej,plet vyzivuje a rozžiaruje,no je dost mastny,takze u mna len na noc..vseobecne krem,ktory mne vyhovoval v lete bol od Biodermy Pore refiner,lenze toto od prirody uteka poriadne daleko...Este mozno hydratacny od Lavery bol dobry,no asi dva tyzdne,potom ma plet trocha palila..

Na telo jednoznacne Weleda mandlova sada, tiez ich sprchove gely..potom Alverde telove mlieko,tusim s avokadom bude..

Mate skusenosti s dalsimi vyrobkami Lavera??? Napr. cistiaci gel ginko hrozno..cistiaca pena s pupalkou..???
Vdaka

Moireal

Tak ja napriklad pouzivam na cistenie pleti med,sodu bikarbonu,hroznovy olej,ako toner kvetinove alebo mineralne vody a ako krem sipkovy olej alebo vitamin e olej a dobre mi robi aj dracia krv. Vsetko su to jednozlozkove veci. Clovek si nemusi vyrabat kozmetiku sam a nemusi ani studovat cudne nazvy v prisadach. Ale oleje su top pre kazdeho. Fakt. Ale su aj maste so vcelim voskom,bravcovou mastou,lanolinom. Tieto "zvieracie" su pre nas ludi lahko vstrebatelne. Aj ked sa to veganom nepaci. Sme to co vstrebeme. Pekny den vsetkym. :-)

daskaT

Klamira, problem je, ze aj ked vam to tu niekto vysvetli ako to funguje, budete si tvrdit len to svoje a nechapete pointu. Ak sa ohradzas tym, ze nikto z neba mudry nespadol, tak len hlupak sa neda poucit, respektive neuvazi nazor cloveka, co vie daleko viac. Malokto vyraba rucne robene kremy, pretoze ak chces dosiahnut konzistenciu ako ma krem z obchodu, musis pouzit konzervant. Nahrada za kremy su "tukove maste", pri ktorych nie je potrebne pouzit ziadny konzervant, ani len ten najsetrnejsi prirodny. Akykolvek konzervant predlzuje zaruku, no uz taky vyrobok nemozes oznacit za prirodny. Existuju vsak konzervanty schvalene pre prirodnu kozmetiku, ako je napriklad Gfecosafe WW, cize Benzyl alcohol, Dehydro Acetic acid, Sorbic acid and Benzonic acid. Dokonca aj emulgator, napr.Olivem 1000 je urceny pre prirodnu kozmetiku, ale je chemicky vyrobeny. Chapeme sa? Rozne tenzidy nemôžno oznacit za prírodne a tak im daju nalepku, ze pochádzajú z prírodných látok. A to vam mnohym staci. Pozerajte pozorne konzervanty a emulgatory vo vasich "prirodnych vyrobkoch" a studujte na nete. Ecosafe a olivem 1000 vyrabaju najväčšie chemické koncerny. Ale niekto to supne do kozmetiky a oznaci za "prirodny produkt". To, ze toto niekto neovlada, neznamena, ze je blby. Blbostou by som nazvala to, ze ak clovek ma nieco cierne na bielom, bude si stale tvrdit len to svoje. Takze, hor sa ku svojej "prirodnej" kozmetike a googlite si, co v nej vlastne mate. Ano, som za mensie zlo vo forme "produktov pochadzajucich z prirodnych latok", ale je nekoreknte uvadzat pri takejto kozmetike, ze je prirodna, lebo nie je. Ale rozumiem, ze si clovek vybera mensie "zlo"

klamira

Marunka keď tvrdíš, že to vieš tak nerozumiem tvojej predošlej reakcii ohľadne tej vody. Áno, sú ženy, čo niektoré veci nevedia. Avšak nik múdry z neba nespadol. Ja by som tiež mnohé veci nevedela, keby som nemala problém a nemusela ho riešiť. Myslím, že každá chceme pre svoju pleť to najlepšie a robíme všetko pre to aby sme jej to naj dali.

lauurisa

Mna by zaujimalo nieco o tej znacke. Zatial som o nej nepocula. Obcas mam take obdobie, ze mi zmastnie plet a nemozem sa toho pocitu zbavit a dost dlho to trva, kym to samo pomizne. S pletovymi voda moc dobre skusenosti nemam a preto som vdacna za kazdu novu radu.

ruufinka

AnneMarie Börlind kozmetiku používam aj ja. Som rada, že som ju objavila, pretože už som sa cítila celkom zúfalá po tom, čo všetko som skúšala a nič mi neprinášalo výsledky po akých som túžila. Až pri tejto kozmetike som začala badať na mojej pleti pozitívne zmeny, ktoré mi urobili veľkú radosť.

Marunka

Lovanka, aká obrovská škoda, že ja na sashe nepredávam :D A nepíšem nič, čo nie je pravda. A úprimne, je mi jedno, čím sa natieraš :)

Klamira, to čo píšeš ja veľmi dobre viem, bez vody krém nevytvoríš aby mal takú konzistenciu ako z obchodu :) A samozrejme, nikde nezavrhujem konzervanty, schválené do prírodnej kozmetiky. Lenže mnohé zo žien na tomto fóre nevedia aké sú to konzervanty, keď si čítajú etiketu výrobku, nevedia čo sa to tam píše. A keď som pozerala zloženie niektorých výrobkov, čo tu baby odporúčali ako silno prírodné, jednoducho neboli :) Ale mne to je jedno, dávajte si na tvár čo len chcete :) :) Nech vám to dobre slúži a ste spokojné :)