Prírodná kozmetika - Skúsenosti

Príspevok v téme: Prírodná kozmetika - Skúsenosti
Fleur-de-lis

Ahojte,

tí, ktorí ste prešli na prírodnú kozmetiku, môžte sa podeliť o skúsenosti, teda či vám nejak pomohla? Napríklad pri akné, príliš suchej pleti, príliš mastnej, ekzémoch, či iných problémoch. Teda či ste priamo zbadali nejaký rozdiel.
A môžte samozrejme odporučiť značky.

Ďakujem

PS: práve mám na tvári vzorku krému od Annemarie Borlind, teda, to je krásna vôňa :)

maddie

Ja môžem prírodnú kozmetiku len odporúčať. Teda hovorím o čisto prírodnej,bio certifikovanej (lebo na Slovensku to nemáme celkom legislatívne ošetrené, nazvať prírodnou kozmetikou môžu aj tú,ktorá obsahuje minimum prírodných zložiek). Mám avokádový krém od značky Navia, je na mastnú pleť a obsahuje iba avokádové maslo,konopný olej a mandľový olej. Je perfektný,krásne zjemňuje pleť a oleje z neho sa rýchlo vstrebávajú,čiže nemám umastenú tvár. S ich dvojfázovou odličovacou emulziou som tiež nadmieru spokojná. Moja topka je však Olej na problematickú pleť od značky Modrá púpava. Objednala som si na skúšku 24ml balenie (majú aj verziu 50ml a 100ml)a som nadšená! Olej krásne vonia, rýchlo sa vstrebáva do pleti - doslova cítim ako dávam pleti "najesť". Je zložený z prírodných olejov,ktoré sú skombinované špeciálne na mastnú pleť. Jeho účinky na moju pleť sú perfektné. Jemná,vyživená pleť, akné sa mi skoro vôbec netvorí, vyrážky ktoré som mala sa zahojili, celkovo je pleť ukľudnená,zdravšia aj na pohľad. Mám pocit že mi trošku zmizli aj červené fliačiky po akné. Určite ho budem používať aj naďalej, a vydrží veľmi dlho, po 2 mesiacoch mám v ňom minuté len trošku. Chcem od Modrej púpavy skúsiť ešte aj Pleťovú kúru balans, tiež na mastnú pleť. Teším sa na ďalší zázrak. Vrelo odporúčam.

Ellienna

@vveronicka ako sa ti pouziva s odstupom casu? Popisala si ho v skutku lakavo, take nieco by sa zislo aj mne. Vravis, ze tonuje, ma na vyber z viacerych odtienov alebo je len taky uni? Ta znacka, sa da kupit aj bezne v obchodoch alebo si ich produkty treba niekde objednat?

lienka_1

ahoj, ja pouzivam kozmetiku Nuance uz asi pol roka a som spokojna. (je bez silikonov a parabenov). mam pocit takej jemnejsej pokozky za ten cas pouzivania. mam denny aj nocny kremik, tak ze ju pouzivam v podstate nonstop :D

lili303

vveronicka avsak celkom nerozumiem, ked je to ako krem aj serum v jednom to znamena, ze potom po pouziti si mozes hned na to dat make up? Ze uz nie je potrebne si davat nejaky iny podklad alebo nieco take hej? Aj tento energizer teda moze sluzit ako nejaky poklad alebo zle tomu rozumiem?

vveronicka

tento Energizer z pomarancovych kvetov je v podstate pletovy krem a zaroven aj serum v jednom, podstatne je pre mna, ze hydratuje, tonuje a taktiez chrani plet, cize je vhodne ho pouzivat aj teraz v lete, kedze je plet vystavovana slnecnemu ziareniu, tak on chrani proti poskodeniu uv ziarenim a mal by udrziavat aj prirodzeny opaleny vzhlad dlhu dobu, uvidime :)

Ellienna

@vveronicka Energizer? Ak sa mozem spytat, co ti to s pletou spravi? Nejak ti ju rozjasni alebo k comu je dobry? Ja som v kozmetike trocha lajk a pouzivam akurat tak mydlo a vodu, no tieto novinky sa mi celkom pozdavaju.

vveronicka

vybrat si kozmetiku, ktora bude prospievat pleti nie je jednoduche, pouzivam kozmetiku ANNEMARIE BORLIND cca uz vyse roka a pol a som rada, ze som sa k nej dostala, teraz najnovsie som si objednala Energizer z pomarancovych kvetov a nevedela som sa dockat kedy pride.

klaudinkas

- Ako čítam, tak na pleť používate fakt kadečo. U mňa dlhé roky jedinou starostlivosťou o pleť bola voda. Avšak dnes už viem, že taká starostlivosť mojej pleti ani zďaleka nestačila. Dnes sa jej to snažím vynahrádzať. To, že prírodná kozmetika obsahuje vodu si dovolím tvrdiť, že je normálne. Podstatné je potom zamerať sa na to aké konzervanty sú použité. Súhlasím s tým, že veľmi málo žien venuje týmto veciam pozornosť. Avšak môj názor je taký, že s vekom a s pribúdajúci vráskami sa začnú zameriavať aj na takéto, doposiaľ pre nich zbytočné veci a uvedomia si, že niekde robili chybu. -

zaskia

povedala by som, ze je to vsetko vec nazoru a treba si uvedomit, ze kazda mame inu plet ine veci nam vyhovuju, kedysi som nemala problem ani s lacnou kozmetikou, moja plet ju znasala, nehovorim, ze mi nejako prospievala, ale dalo sa to vydrzat, avsak ako mi roky zacali pribudat tak pokozka sa zacala priecit, napriklad aj kokosak som skusala, kedze to bol iste obdobie taky osial, avsak ziadne zmeny som na sebe nespozorovala, kazda jedna z nas si musime prist na to, co nasej pleti robi dobre a co zase naopak nie

Marunka

Moireal, presne tak, súhlasím :) Len mi nedalo nevyjadriť sa k prírodnej kozmetike, ale stále som za to, nech si každý z informácií zoberie to, čo mu najviac vyhovuje :)