Prírodná kozmetika - Skúsenosti

Príspevok v téme: Prírodná kozmetika - Skúsenosti
Fleur-de-lis

Ahojte,

tí, ktorí ste prešli na prírodnú kozmetiku, môžte sa podeliť o skúsenosti, teda či vám nejak pomohla? Napríklad pri akné, príliš suchej pleti, príliš mastnej, ekzémoch, či iných problémoch. Teda či ste priamo zbadali nejaký rozdiel.
A môžte samozrejme odporučiť značky.

Ďakujem

PS: práve mám na tvári vzorku krému od Annemarie Borlind, teda, to je krásna vôňa :)

Marunka

Hildahil, ja si vyberám kozmetiku podľa zloženia. Používam len čisto prírodnú kozmetiku, čo znamená, že nesmie obsahovať konzervanty, ani také čo sú schválené pre prírodnú kozmetiku. Prečo to tak robím, krásne vysvetľuje jedno dievča, keď budeš rolovať komenty, nájdeš to. Nekupujem nič, čo je "prírodného pôvodu", to, že niečo obsahuje pár % zložiek z prírody, neznamená, že je to prírodné :) Keď si začneš trošinku o tom študovať, zistíš čo môže robiť dobre tvojej pleti. Ja si nepamätám vyrážku, či akýkoľvek iný problém s pleťou, odkedy používam prírod.kozmetiku :)

linduss84

Pozeram sa aj na tie certifikaty, co si ty pisala, avsak klucove je pre mna zlozenie od toho sa odrazam pretoze prave pri zlozeni vidim ci mi urobi dobre alebo ci prave naopak mi moze plet nejako podrazdit, avsak zatial si musim zaklopat, ale myslim, ze som si prirodnu kozmetiku vybrala dobre :) pouzivam AnneMarie Borlind a teraz by som ju uz nevymenila ani za nic :)

hildahil

Linduss84 lenže ako teda sa ty pozeráš na to, že akú kozmetiku aby bola prírodná aby si mala istotu, že je taká akú chceš? Že nespôsobí ti nejaké problémy s pleťou? Že ju dáko nepodráždi, že neobsahuje niečo také, že by nemala?

linduss84

Uhol pohladu. Kazdej nam zalezi na niecom inom. Ja sa aj na to pozeram, pretoze to tiez o mnohych veciach svedci. Mam rada prirodne veci, najma kozmetiku. Pretoze tie prirodne zlozky na plet posobia uplne inak ako nejaka chemia. Odkedy pouzivam prirodnu kozmetiku, tak uz nemam problem ani vyjst von nenamalovana :)

hildahil

Baby, keď riešite tieto veci, že prírodná kozmetika a tak, tak sa riadite aj nejakými certifikátmi, ktoré kozmetika musí mať, ak je prírodná? Alebo toto sú veci, na ktoré nejako neprizeráte? Rada by som vedela, či je aj na toto nejaké dôležité brať ohľady. :-)

lulina_majerova

taktiež používam AnneMarie Börlind a z výsledkov, ktoré mi táto kozmetika priniesla som unesená :)

vveronicka

dobre si to pochopila, lienka lenze to nie je len o dennom a nocnom kreme, ked chces peknu plet tak to nestaci, viem o com hovorim.. Ellienna Energizer z pomarancovych kvetov od ANNEMARIE BORLIND nemam este dlho, ale aj za ten kratky cas vidim, ze to ma do seba vela :) Tuto znacku nedostanes bezne v drogeriach alebo tak, ale da sa objednat cez net, cez assay.sk :)

maddie

Ja môžem prírodnú kozmetiku len odporúčať. Teda hovorím o čisto prírodnej,bio certifikovanej (lebo na Slovensku to nemáme celkom legislatívne ošetrené, nazvať prírodnou kozmetikou môžu aj tú,ktorá obsahuje minimum prírodných zložiek). Mám avokádový krém od značky Navia, je na mastnú pleť a obsahuje iba avokádové maslo,konopný olej a mandľový olej. Je perfektný,krásne zjemňuje pleť a oleje z neho sa rýchlo vstrebávajú,čiže nemám umastenú tvár. S ich dvojfázovou odličovacou emulziou som tiež nadmieru spokojná. Moja topka je však Olej na problematickú pleť od značky Modrá púpava. Objednala som si na skúšku 24ml balenie (majú aj verziu 50ml a 100ml)a som nadšená! Olej krásne vonia, rýchlo sa vstrebáva do pleti - doslova cítim ako dávam pleti "najesť". Je zložený z prírodných olejov,ktoré sú skombinované špeciálne na mastnú pleť. Jeho účinky na moju pleť sú perfektné. Jemná,vyživená pleť, akné sa mi skoro vôbec netvorí, vyrážky ktoré som mala sa zahojili, celkovo je pleť ukľudnená,zdravšia aj na pohľad. Mám pocit že mi trošku zmizli aj červené fliačiky po akné. Určite ho budem používať aj naďalej, a vydrží veľmi dlho, po 2 mesiacoch mám v ňom minuté len trošku. Chcem od Modrej púpavy skúsiť ešte aj Pleťovú kúru balans, tiež na mastnú pleť. Teším sa na ďalší zázrak. Vrelo odporúčam.

maddie

Ja môžem prírodnú kozmetiku len odporúčať. Teda hovorím o čisto prírodnej,bio certifikovanej (lebo na Slovensku to nemáme celkom legislatívne ošetrené, nazvať prírodnou kozmetikou môžu aj tú,ktorá obsahuje minimum prírodných zložiek). Mám avokádový krém od značky Navia, je na mastnú pleť a obsahuje iba avokádové maslo,konopný olej a mandľový olej. Je perfektný,krásne zjemňuje pleť a oleje z neho sa rýchlo vstrebávajú,čiže nemám umastenú tvár. S ich dvojfázovou odličovacou emulziou som tiež nadmieru spokojná. Moja topka je však Olej na problematickú pleť od značky Modrá púpava. Objednala som si na skúšku 24ml balenie (majú aj verziu 50ml a 100ml)a som nadšená! Olej krásne vonia, rýchlo sa vstrebáva do pleti - doslova cítim ako dávam pleti "najesť". Je zložený z prírodných olejov,ktoré sú skombinované špeciálne na mastnú pleť. Jeho účinky na moju pleť sú perfektné. Jemná,vyživená pleť, akné sa mi skoro vôbec netvorí, vyrážky ktoré som mala sa zahojili, celkovo je pleť ukľudnená,zdravšia aj na pohľad. Mám pocit že mi trošku zmizli aj červené fliačiky po akné. Určite ho budem používať aj naďalej, a vydrží veľmi dlho, po 2 mesiacoch mám v ňom minuté len trošku. Chcem od Modrej púpavy skúsiť ešte aj Pleťovú kúru balans, tiež na mastnú pleť. Teším sa na ďalší zázrak. Vrelo odporúčam.