Ja môžem prírodnú kozmetiku len odporúčať. Teda hovorím o čisto prírodnej,bio certifikovanej (lebo na Slovensku to nemáme celkom legislatívne ošetrené, nazvať prírodnou kozmetikou môžu aj tú,ktorá obsahuje minimum prírodných zložiek). Mám avokádový krém od značky Navia, je na mastnú pleť a obsahuje iba avokádové maslo,konopný olej a mandľový olej. Je perfektný,krásne zjemňuje pleť a oleje z neho sa rýchlo vstrebávajú,čiže nemám umastenú tvár. S ich dvojfázovou odličovacou emulziou som tiež nadmieru spokojná. Moja topka je však Olej na problematickú pleť od značky Modrá púpava. Objednala som si na skúšku 24ml balenie (majú aj verziu 50ml a 100ml)a som nadšená! Olej krásne vonia, rýchlo sa vstrebáva do pleti - doslova cítim ako dávam pleti "najesť". Je zložený z prírodných olejov,ktoré sú skombinované špeciálne na mastnú pleť. Jeho účinky na moju pleť sú perfektné. Jemná,vyživená pleť, akné sa mi skoro vôbec netvorí, vyrážky ktoré som mala sa zahojili, celkovo je pleť ukľudnená,zdravšia aj na pohľad. Mám pocit že mi trošku zmizli aj červené fliačiky po akné. Určite ho budem používať aj naďalej, a vydrží veľmi dlho, po 2 mesiacoch mám v ňom minuté len trošku. Chcem od Modrej púpavy skúsiť ešte aj Pleťovú kúru balans, tiež na mastnú pleť. Teším sa na ďalší zázrak. Vrelo odporúčam.