kikia, Silvia01 mne ide aj o chudnutie, ale nieleno o to, hlavne chcem naštartovať metabolizmus, zvýšiť príjem ovocia a zeleniny a celkovo sa tak cítiť lepšie a mať viac energie. Tento detoxikačný plán beriem ako taký odrazový mostík,že nemusím sama vymýšľať čo budem jesť, obsahuje dosť ovocia a zeleniny, to mi vyhovuje a tiež sa v neposlednom rade zbaviť návyku každý deň jesť sladkosti. A zároveň je to pre mňa aj kávový detox :) Nafukovanie trápi aj mňa, ale trápilo ma po jedlách z ovocia a zeleniny i predtým, takže to nie je pre mňa nič nové, treba dať doporiadku celú tráviacu sústavu a myslím, že na tom prekyslení organizmu niečo bude. Sucháre jem len z celozrnnej múky, tie ACTIVE, len pár kúskov 2-3 k obedu a šalátu večer. Nerobilo mi dobre jesť jesť jedlá zo zeleniny a ovocia len tak bez kúsočka pečiva, cítila som sa príliš slabá, preto som sa rozhodla ho do svojho terajšieho jedálnička zaradiť. Tiež ma nebaví to strúhanie, ale dá sa to vydržať :) Preto som sa pýtala na cvičenie, lebo práve to je oblasť kde musím riadne na sebe popracovať, chodím síce na yogu a sem-tam si doma zacvičím, ale aj tak mám pocit, že nemám dosť energie na riadne pravidelné cvičenie niekoľkokrát do týždňa. Verím, že týmto detoxom sa nakopnem a pôjdem do toho a ak bude takého nádherné počasie i naďalej, čoskoro plánujem začať s behom. Šport tak-či-tak potrebujem, aby som sa celkovo cítila lepšie, nielen kvôli chudnutiu :) Nemerala som sa na začiatku, len som sa odvážila, idem sa teraz odmerať, hoci je už tretí deň od začiatku.