Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zomieram?

Príspevok v téme: Zomieram?
dadiana

ahoj, už 1š rokov trpim na anorexiu-bulimiu.
momentalne mam 174 cm a tych 29 kg------------uz neviem ako dalej, po pol deci vody je mi zle, nedokazem sa prekonat...
mam za sebou hospitalizacie, nic nepomohlo, som slaba ako mucha, ani nevlladzem bez pooci zajst na WC...vsetko so mnou robi ocino
rozmyslam, ze pojdem zase do nemocnice, ale tam ma vačšinou ešte viacej donicili, nic to nepomohlo

poradte..ako zosilniet? kolko pohybu treba? vobec sa nehybem, len stale lezim..je to zle?
PROSIM POMOZTE!!!!!!!!!!!!!!

dadiana

VIEM, ZE JEM STRASNE MALO..LEN NECHUDNEM,,,NAVYSE SA BOJIM, ZE POTOM DOKONCA ZIVOTA BUDEM MUSIET STALE JEST LEN TAK MALO, LEBO MAM UPLNE SPOMALENY METABOLIZMUS, ZE STO UZ NENAPRAVI..MOJ OTEC ZJE NA POSEDENIE, POL CHLEBA S LITROM MLIEKA..A NIC MU NIE JE..ZAVIDIM KAZDEMU NORMALNEMU CLOVEKU, AKO ZIJE..

dadiana

DAKUJEM ZA TIPY..DNES SA CITIM ZASE ZIAL O NIEčO SLABSIA...PROSTE KAZDY VECER SI POVIEM, ZE ODZAJTRA TO Z ZACNEM PORIADNE, ALE STALE ZIJEM TEN ISTY STEREOTYP..
S TOU NEMPCNICOU OZAJ NEVIEM...
MUSIM BYT NEJAK PSYCHICKY ZABLOKOVAA,,NEJDE MI PROSTE PUSTIT VIAC ZJEST..HLAVNE NAPRIKLAD JE TO PO NIEKOLKYCH DNOCH, CO MM ZAPCHU,,AKO DNES,MAMUPLNE PLNE BRUCHO...O TO VIACEJ SOM POTOM PLNA A UZ VOBEC SA NEJDEM NAJEST
VE, SPRAVAM SA NEMOZNE,,,ALE BOJIM SA, ZE KED BUDEM S PLNYM BRUCHOM, TAK TO BUDE ESTE HORSIE..NEZNASAM TEN POCIT PLNEHO BRUCHA, KTORY MAM PRAKTICKY STALE..NEPOCITUJEM HLAD

doubledog

toto je naozaj tvoja strava:

"vacsinou deci cmaru a par piskot, okolo piatej kuraci bujon no a vecer sa prekonam a zjem zo 100 gramov kuracich prs s pecivom, plus nejaky ten tvaroh, ak som este hladna"?

jedz viac sacharidov, idealny podla mna bude na zaciatok med.
maso nejedz, podla mna ho nemozes poriadne stravit, urcite mas malo traviacich enzymov.

ale zakladny problem anorekticiek byva velmi casto ich matka. tam ti rady ohladne stravy nanic nebudu.

irena g

Dadiana, skus prejst na temu Otazky pre RNG. Mozno mas urcenu nespravnu diagnozu. Pozri ak chces, aj temu Liecitelka Anezka z Kosic,poznate? A nejakych inych liecitelov napr.Ludovy liecitel Tibor Pacan.Vyskusaj viac moznosti na urcenie spravnej diagnozy.

Jozef123

Myslim, ze by to vyriesil jeden velky krasny steak 5x5x5 cm zo svieckovej, pripraveny v spickovej restauracii, mnaaaam :)

egres

uplne suhlasim so vsetkym s Naja85,, ak sa o teba v nemocnici nestaraju, vôbec ti s nicim nepomohli, ani so sdravim, ani s nicim, tak s tamad utekaj,, no vsak aj tak by bolo asi najrozumnejsie ist do nemocnice, ale tentokrat uz inu, v inom meste, alebo najlepsie o ktorej by sa vedelo, ze sa o teba budu aj starat,,, taktiez s tym jedenim, a postupnim pridavanim uplne suhlasim,, je to asi to najlepsie co môzes doma srpavit,, co najviac jest,, a mozno skusat aj ine jedla, len ochutnavat, ci nahodou ti viac nezachutia. mozno tiez skusit co najviac vody pit, aj nasilu( skoda ze ti prichadza z toho zle) vodou by si si mozno zaludok roztiahla, a potom by si mohla mozno viac zjest,, mozno je to tym zaludkom, ze ho mas uplne stiahnuty, a nemôzes potom nicoho vela do seba dat,, tiez tie cviky ako boli spomenute,, skus neak cviucit, aj ked len v posteli,, skus si spravit neaky harmonogram, a drz sa ho trebars dva tyzdne, mesiac,, a uvidis, ci ti to pomohlo alebo nie,,, a co ti radili doktory?, vraveli ti nieco o tom, aby si sa co najviac hybala? alebo co by si mala jest? alebo brat neake tabletky na chut do jedla?, alebo nieco ine, ako by si si mohla sama pomôct?

Naja85

Dadiana, absolutne nemam ziadnu skusenost s anorexiou alebo bulimiou. Ale tak mi nejak vychadza, ze proste riesenie je jest coraz castejsie a v postupne vacsich davkach. Skus si, napr. rano, ked jes piskoty, pridat este aspon jednu navyse, tak isto na obed, veceru. Na dalsi den, alebo podla toho ako to budes zvladat, este o jednu navyse atd. A skus jest aj nieco medzi tym, aj ked to bude len kusok. V niektorych veciach sa musis aj prinutit. Mas pri sebe rodinu, ktorej na tebe velmi zalezi, tak zabojuj pre nich a hlavne pre seba. Nic este nie je stratene:).

Naja85

Uf, niektore komenty tu nechapem. Akoby niektori ani nezazili stav nasho zdravotnictva. Moj stary otec lezal isty cas v jednej nemenovanej nemocnici-keby mu nepomohli s obedom, s hygienou ini tam leziaci pacienti alebo jeho dcery, tak tam aj zomrie. Lebo cely personal, od sestriciek po doktorov, bol prenaramne "ochotny". Zomrel doma-obklopeny svojou rodinou a s naozajstnou starostlivostou. Z niektorych nemocnic radsej utekat!