Zomieram?

Príspevok v téme: Zomieram?
dadiana

ahoj, už 1š rokov trpim na anorexiu-bulimiu.
momentalne mam 174 cm a tych 29 kg------------uz neviem ako dalej, po pol deci vody je mi zle, nedokazem sa prekonat...
mam za sebou hospitalizacie, nic nepomohlo, som slaba ako mucha, ani nevlladzem bez pooci zajst na WC...vsetko so mnou robi ocino
rozmyslam, ze pojdem zase do nemocnice, ale tam ma vačšinou ešte viacej donicili, nic to nepomohlo

poradte..ako zosilniet? kolko pohybu treba? vobec sa nehybem, len stale lezim..je to zle?
PROSIM POMOZTE!!!!!!!!!!!!!!

[zruseny22]

Dadiana, prepac, ale ja som ten posledny clovek, z ktoreho by si si mala brat priklad!
Ako som pisala, ja mam BMI nieco nad 18,5. Vcera som mala na ranajky 2 jogurty, na obed cestoviny so zeleninou, na veceru nic a vecer som este 1hod slapala na rotopede- dokial zo mna nelialo. Ale nechudnem vobec.
Ak by si chcela, mohla by som ti poslat nejake ukazky jedalnickov, ked som bola v nemocnici v Pezinku- pred par rokmi, zapisovala som si to. (Ale to potom skor do mailu).
Idem sa ucit.

dadiana

cry, presne topho sa bojim, ze ma tam nechaju sa samu trapit..s plnym zaludkom, zapchou...
stav v akom som mi nevyhovuje, mne je skor traapne, ze niekto oklo mna skace
dnes som ale zjedla spo rozok naviac, tak som na seba hrda:-)))
viem, treba vydrzat..treba mat ale aj motivaciu, to je pre mna to tazke:-((
dakujem vetkym za tipy, ste perfektne_ budem rada, ak ma niekto chut , napisat mimaill na dadianka@orangemail.sk
budem si vazit kazdu radu.-))
je pre mna velkym tahacom moj otec..chudak, ze to este nevzdal..ale dokaze sa tesit aj za mna z malych uspechov..obdivujem ho za to..a ked sa vyliecim, zaplatim mu taku dovolenku, au v zivote nemal, slubujem!!!

Naja85

Mne tak este napadlo, lebo mam tiez v niektorych veciach problem zacat, ze by si si mohla spravit nejaky rozvrh dna. Donho by si si zaznacila, ze napr. o 8 rano zjem jogurt, piskoty a ine, o 9 vypijem jednu tretinu nutridrinku(ak mas nutridrinky, tak ich pi), o 12 obed, o 15-16 maly olovrant atd. Ked jes, skus si zapnut telku alebo si pust nejaky film a proste jedz(aj ked to budes jest hodinu). Ono vsetko normalne(hlad, vacsi zaludok) pride, ale musis prekonat tieto prve kroky. Lebo takto sa len udrzujes v nemennom stave.

lupienok989

Milá dadianka,
obdobim, ktorym momentalne prechadzas je velmi tazke. Sama to dokladne poznam, presla som si peklom PPP, a este stale nie som z toho uplne vonku."Lenze som uplne niekde inde, nez som bola predtym :)
V prvom rade je podstatne si uvedomit to, ze chces svoj zivot zmenit, ze chces zit inak..a predovsetkym,ze chces ZIT,a nie len prezivat... to,ze zacnes prijimat nejaku stravu musi byt hlavne z tvojej vlastnej vole, a predovsetkym kvoli sebe. Sama som sa ucila jest najprv po malych kuskoch, pretoze som si povedala,ze to takto uz nechcem..to nebol zivot..kazda zena je atraktivna, pekna, posobiva a ma pravo na zivot, aky ona chce..ale myslim,ze zivot , ktory mas momentalne nechces..chces nieco ine..a prave to by ta malo nakopnut sa posunut niekam inam.a ver mi, ze ked to zakusis, budes stastna :) chce to vela trpezlivosti, tvrdeho boja..ale ten vysledok stoji za to..:)
vedela by som ti o tom strasne vela pisat,...ppp som trpela 7 rokov...v pripade akejkolvek rady som napomocna.

Magy

dadiana - zaludok je scvrknuty, do neho ani bohvieco naraz nenatlacis. preto musis rozdelit jedlo na viac davok, musia byt kasickovite aby s tym mal zaludok najmenej problemov a vysokoenergeticke - jednoduche sacharidy (tzv. rychle), lahko stravitelne tuky, proteiny...
rozdel si to na 6,7 aj viac davok za den.
najidealnejsie, ak budes mat taku vysokoenergeticku stavu vzdy poruke ako hustejsi napoj v takej flaske, co maju sportovci v posilke, tusim sa tomu hovori sejker. asi litrova nadoba so sitkom a zatvaracim vieckom. a kludne si z nej "prihni" kazdych 10-15 minut.
tym padom dostanes do seba podstatne viac energie, ako keby si len jedla 3x denne. a metabolizmus zacne fungovat, neboj. hlavne si v hlave vymen predstavu toho kostlivca ako idealu krasy za predstavu podstatne plnsej postavy a maj to ako ciel, za ktorym ides. treba len vydrzat ;)

[zruseny22]

Dadiana, tak ja jem priblizne ako ty, ale rozhodne nevazim 27 kil. Do toho mam aj pohyb, zeriem prehanadla, diuretika a tiez z toho nechudnem. Vies, ked som bola ja v nemocnici- v tom Pezinku- tam nikoho nezaujimalo, ci ta boli z toho jedla brucho, nikoho tam ani netrapilo, ze som nebola vtedy ani 16 dni na wc a to som jedla 85% stravy. Ja by som ti mohla poradit po jedle Pancreolan. Nic ine nepomoze, musis jest mechanicky, nie vtedy, ked mas hlad. Telo sa nauci na pravidelny prijem, zrychlis metabolizmus, po case zacnes pocitovat aj hlad.. a to, ze zacnes "od zajtra" velmi dobre poznas. Musis zacat hned, tu ziadne od zajtra neexistuje. A fnukanie ako to alebo ono nejde- to je tiez k nicomu. Skor je problem v tom, ze ti tento stav asi vyhovuje.. vyhovuje ti to, ze sa o teba otec stara ako o male dieta v 29 rokoch..konecne sa do tej liecby opri! Toto nikam nevedie. Trapis seba a prepac, ale este obmedzujes aj svoju rodinu.

dadiana

CHCEM JEST NORMALNE PORCIE BEZ POCITU PLNOSTI A STRACHU O HMOTNOST!!!!ALE VSETKO MAM ROZBITE..PO TAKEJ STRAVE AKO MAM TERAZ BY INI UZ SCHUDLI AJ 10 kil za tyzden..moj metabolizmus uz ani ereaguje..ani si nepyta