Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Skusenosti s liečbou štitnej žlazy, nielen euthyroxom

Irén

RND,
prosím vieš mi vysvetliť prečo po vybratí 3 fliaš rybieho oleja s organickym viazaním jodom sa mi zhoršili výsledky?
Ďalej je jod vhodný pokiaľ je to autoimunitného pôvodu?
Všetko dobré v novom roku a hlavne pevné zdravie.

RNG

Cinnost rozlicnych zliaz zavisi jedna od druhej,tj ked jedna nepracuje dobre, ovplyvni to aj ine a tym cely chod tela.
A jod v tele je potrebny nielen na stitnu zlazu, ale aj ine zlazy a nielen na hormony, ale aj na vyrobu roznych enzymov a podobne.
A dnes ho z tela vytlacaju chlor, brom a fluor, ktorrych mame v potrave a prostredi coraz viac.Jedna tepla sprcha v normal;ne chlorovanej vode nam moze dat do tela vyse 1 mg volneho chloru, co vytlaci 3 mg jodu. A potom hovoria, ze nam staci 0.15 mg jodu denne!?!

Majussa

Ved práve, že nelieči. Podľa TCM pri hypothyreoze ani nie je problem so štítnou žľazou ale s obličkami prípadne slezinou (prípadne iný orgán).

RNG

Hormonov stitnej zlazy je viacero, euthyrox je len synteticka nahrada jedneho z nich, thyroxinu, pre lepsiu funkciu tela, ale nelieci stitnu zlazu, nijak.

jajaja295.

ja osobne som uzivala 50mg euthyrox, selen, po obede lyzicku oleja fortuna vitae a vysledky som mala vsetky v poriadku, aj sa mi zmensila stitna zlaza...pred tyzdnom som bola opat na krv, stale uzivam euthyrox,ale len 25mg, selen a uz druhe balenie rybieho oleja s aktivnym jodom...vysledky budem mat az v januari,tak uvidim, ako to zabera a tiez mam znizenu funkciu stitnej a vysledky som mala pred rokom dost zle

Majussa

No to ja používam Popradský volá sa Zázvorový pri nachladnutí čo je akurát pre mňa lebo na mňa sa hned prilepí každý bacil. Ono by mal ten čaj obsahovať hlavne ten zázvor ako hlavnú zložku lepšie je ak si kúpiš súšený zázvor v BIO obchode a rob si čaj iba z neho. Čaj z čerstvého zázvoru má podľa čínskej mediciny ine účinky. No a ten škoricový si urobíš normálne zo sušenej mletej škorice a zaleješ horúcou vodou. Ja dávam odhadom do hrnčeka ako príde. Na nete nájdeš presne info koľko.

No a okrem toho že tieto čaje pekne prekrvia a zahrejú majú aj fungicidny účinok na premnožené plesne kvasinky a inú háveď v tele takže aj prečistia organizmus.

Irén

Ja som zas naopak v niakom linku čitala,že pri autoimunitnom / to je môj prípad / ženšen nie je vhodný, no a pokiaľ sa týka toho prekrvenia ,mne nikdy zima nebola až teraz po kúre tým ryb.olejom mám pocit studených nôh,tak si ten čaj kúpim a ktorý sypaný,alebo porciovaný ?Inač ja mám tiež zníženú činnosť š.ž.A ohladom čo pomáha a čo škodí mám veľa linkou / tiež anglicky.
Je pravda,že sa tu popísalo o tekvic.oleji toho dosť,ale nejak to ustalo a už som sa nedozvedela,či aj pomohol....

Majussa

No podľa čínskej medicíny je pri zníženej činnosti problém s nedostatočnosťou krvneho obehu a obličiek a sleziny to jest že máš studené ruky nohy, a všetky tie problemy okolo. Takže by si mala stravou vyživiť tieto orgány no a na rozprúdenie krvy je ten čaj, ma zahrievací efekt a zlepšuje krvný obeh.
Na slezinu zase pšeno. Zatiaľ som s týmto len čo sa týka hľadania info v začiatkoch.
Napr. včera som natrafila na ženšen ktorý má pomáhať aj pri zníženej aj pri zvýšenej činnosti. Zatial overujem info na internete ale vyzerá to sľubne.

Irén

No práveže som prešla tým ryb.olejom a výsledky sa zhoršili.tekvicový som zatiaľ neskúšala no proste ako píšeš je to vysoká cena,za akú sa predáva
A ten škoricový a zázvorový čaj v čom mi môže pomôcť?