Dobrý deň. Mám otázku ohľadne korely, ktorá je už síce staršia,ale dnes som spozorovala, že si neustále kúše do nôh a obhrýza si ich až tak, že na nich akoby nemohla ustáť. Tak isto si vtrháva pierka. Viete mi niekto poradiť, ako to riešiť?
Chorá korela
anka89 velmi pekne ti dakujem za radu skusime mu dat to uhlie dufam ze mu to pomoze velmi sa bojime on vie trocha aj rozpravat aj piskat,venujeme sa mu praveze dost,skrabkame ho,sedi nam na ramene,a ako hracky ma velmi rad pet flase,krabicky a pod...no uvidíme mame oneho velky strach je naozaj velmi zlatucky,este raz dakujeme.
A na tu hnacku mu namrv do jedla aj do vody zivocisne uhlie fakt to pomoze mi mame korelu uz ma 11 rokov a je vo vybornej kondicii
Inac moze mu byt smutno venuj sa mu nasho sme naucili piskat znelky po asi mesiaci a chybaju mu hracky daj mu zrkadielko a ,zvoncek a tak rozne ...
NO NEVIEM CI DOBRE PORADIM,ale skus jej na bydla kupit take smirgle natahuje sa to na palicky skus daky vitamin ma sepiovu kost a dobre ju vysprchuj strekacom z vodou a pusti ju dobre polietat
to mi tu nikto neporadi?velmi prosim o radu naozaj surne!
ahoj potrebujem poradit surne mame korelu samceka je uz starsi asi tak 6-7rokov no problem je v tom zacal mat velmi riedky trus az vodovy zda sa nam,ze ma v truse aj hlien a teraz zacal castejsie pit,inak zerie aj sa hra,aj pospava.zozral aj pamlsok suchy chlieb bojime sa,ze to je nieco vazne ak mi vie niekto poradit ako korele pomoct budem velmi vdacna.je to nas domaci milacik mame ho velmi radi bojime sa,o neho.dakujem.
a ešte k tomu Parrotclubu, registrovala som sa tam a chcela som tam aj písať, ale bohužiaľ mi to neide, písalo mi to,že sa požaduje uvoľnenie administrátorom a tam už neviem, čo ďalej... nechcem stále moju korelku stresovať, ona ide zošalieť len z tých liekov, písala som,čo mi robila,asi cítila,že aj ja som v strese, keď to sestre nerobí.
to o čom som písala je vlastne hrvoľ, takže to je asi v poriadku,ak bol napapkaný,že je väčší, ako časť "bruško" pod ním...
najskôr som bola hrozne rada, že mi vždy poradíš keď mám strach, ale v poslednej dobe sa to zvrtlo tak, že ma stále kritizuješ a ja nechápem prečo. viem,že možno robím chyby, ale snažím sa jej pomôcť. všimla som si,že jej pierka už nepadajú,tak som bola rada. a viem,že to nebolo dobré,že som jej tie ant.nedávala presne len do zobáka,ale vzľadom na to,že pri mne strašne stresovala, chrčala a neviem čo,mala som strach, normálne jej to dokázala dať len sestra s priateľom,tak jej o dávali oni, keď boli doma samozrejme. teraz sa vyšipuje sa padajú z nej také suché šupinky, lieky jej už nedávam, len dnes je nejaká nervózna, že sa stále škrabe. všimla som si, že tesne pod hlavičkou na krku pod perím (lebo ďalej na brušku má perie vytrhané už dávno) má akoby to hrdlo opuchnuté,ale možno sa mi to len zdá, lebo jej pod pierka nevidím a ani som predtým nevidela,až teraz som si to všimla. môže byť aj to, že pribrala,lebo strašne veľa začala papať
antibiotika su ucinne, ajk sa davaju do zobacka ale to musi byt velmi presne a nie ze 1,2, alebo 3 kvapky! ked som ja davala mojmu, musela som sa velmi sustredit, aby som mu tu davku presne dala. a teraz citam, ze najprv si mu dala do zobacka, potom do vody, potom na zeleninu, to je co?! este raz, antibiotika nie su cukriky preboha, este ho zabijes. co ti povedali, kolko kvapiek mu mas dat denne?