Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chorá korela

jacki

hned ako ho vet.vysetri dam vediet,ako sme dopadly,dufam,ze bude v poriadku.este mi deria prosim ta porad jednu vec toto forum je za poplatok,ci zadarmo?

Deria

Rado sa stalo.:) Pokial si z okolia Bratislavy, udajne vet Faga v Trnave je celkom schopny na vtactvo. Nakolko nezijem na sk, neviem ti spolahlivo poradit ale chovatelia tam chodia s ich operencami.

Deria

Uz druhy mesiac?! Ejha, to je dlho. Urcite necakaj a chod s nim k veterinarovi, lebo moze fakt uhynut. Uz si tam davno mala byt. Preco si tak dlho cakala? Poinformuj sa, ktory vet sa vyzna vo vtacikoch, je to dolezite, opakujem to tu stale, lebo nie kazdy vet sa v nich vyzna naozaj. Ale kazdy z tych beznych veterinarov davaju aj tak pre istotu len antibiotika, lebo ine nevedia. No mozno ich tvoj korelacik prave potrebuje. Ked ma tak dlho hnacku, tak mu urcite chybaju elektrolyty, co sa nesmie podcenovat. Mozes mu ich vyrobit doma.
V 100ml vody rozmiesat caj.lyzicku hroznového cukru (ak nemas, mozes dat aj med), k tomu na spic noza soli a na spic noza prasok do peciva.) Tento roztok mu daj pit. Tak kamilkovy caj vynechaj. Myslim, ze ani caj, ani uhlie mu nezaberie, ked to ma uz tak dlho. Ani chorobu nevyliecia, vetovi ist musis. Drzim palce a daj vediet,ako ste dopadli.

jacki

pardon opravujem nazov gruner kot presne taky trus ma nasa korelka velmi sa oneho bojime deria je to nieco vazne?myslis,ze sa mu da pomoct?

jacki

ahoj deria ma sa rovnako,nastastie zral,bol vesely,rozpraval aj spieval,skusili sme mu dat to cierne uhlie,co mi poradila anka98dali sme mu ho do zradla a do vody no zatial odvtedy uz nebol zrat ten trus ma asi tak druhy mesiac,mysleli sme si,ze to ma preto,ze je starsi,a mysleli sme si,ze mu to prejde,no nepreslo a podla tej stranky od teba ma ten trus pod nazvom grune koh presne taky trus.

Deria

Jacki, akej farby je ten trus? Ako dlho ho uz ma riedky? Teraz, ked nie je v poriadku, potrebuje tvoj korelacik predovsetkym teplo a pokoj a nie ho striekat vodou. To teraz nerob v ziadnom pripade! Chlieb tiez nie je vhodny ako pamlsok, to mu mozes dat radsej suchar. Ked je vtacik zdravy, najzdravsie pamlsky su zelenia, prip.nejake ovocie. Ale nie teraz. Kamilkovy caj by mu mohol tiez pomoct ale to by si ho musela zriedit 1:1 s vodou a samozrejme vychladnuty mu ponuknut. Ak to nebude chciet, ponukni mu aj vodu a nechaj mu aj caj, lebo pit musi. Caj treba o 10-12 hod. uvarit znova cerstvy. Pricin moze byt viac, preco ma riedky trus. Normalne by sa mu mal o den-dva upravit. Ak to trva dlhsie, signalizuje to nejaku chorobu. Ako sa ma teraz? Nie je to lepsie?