Luba Albertová

Delly

penazenka ja som si tiež liečila akné. U pani doktorky som sa liečila viac ako rok ale mala som aj iné zdravotné problémy. Liečba ma stála okolo 50 eur mesačne. Taká bola cena liekov. Nie je to nijaká horibilná suma lebo keď uvážiš že len rôzne minerály a vitamíny ťa stoja viac a ani nevieš či ich správne užívaš tak toto bolo stokrát výhodnejšie. Užívala som to, čo môj organizmus potreboval a nie to čo som si sama myslela že by mi mohlo pomôcť. Na druhej strane bolo to ešte v roku 2009 tak odvtedy možno ceny podrástli. Akné už nemám.

JarkaM

Ešte som ti zabudla napísať že pani Albertová síce je psychologička ale nezaoberá sa klasickou psychoterapiou. Jej liečba je taká komplexná čo znamená že je tam zahrnutý celý organizmus. Jednoducho povedané aj telo aj psychika. Ak by si teda čakala prístup ako u klasického psychológa tak u nej je to o niečom inom.

JarkaM

Presný priebeh liečby ti asi nikto nenapíše lebo veď to je asi u každého iné. Raz som tu niekde čítala že kto sa zbaví úzkostí alebo depresií tak ten o tom nerád hovorí. A je to pravda. Aj ja by som už to obdobie najradšej vymazala z hlavy. Už to beriem len ako niečo hrozné čo sa mi stalo a dúfam, že sa mi to už nikdy nevráti.
Nerátaj s tým že prídeš k Albertovej a hneď vysadíš AD. Ona sama ťa bude pred tým vystríhať lebo to má hrozný dopad. Ja som to urobila a veľmi sa mi pohoršilo. Musela som jej dať za pravdu že tadiaľto cesta nevedie. Aj som si to odležala v nemocnici. Na druhý raz som ju už počúvala na slovo. Moja liečba trvala veľmi dlho skoro tri roky. Na to nemá každý gule ale ked nemáš čo stratiť tak ti nič iné neostáva. Nedokážem si predstaviť ako by som to zvládla u niekoho iného lebo tá podpora od pani Albertovej je tam najdôležitejšia. Hlavne keď máš tie fázy zhoršenia tak to sa prepadáš až do pekla. Vtedy tie jej riadky prichádzajú ako taká spása. Ono je to u každého asi zlé ale ja som mala doma dve malé deti a muž pracoval v UK, lebo neboli peniaze. On vôbec nechápal čo sa zo mnou deje a o to to bolo horšie. Mne sa to celé spustilo pred obhajobou rigoróznej práce. Bolo to strašné, pretože mladší syn mal len rok a muž práve odchádzal do UK lebo sme akútne potrebovali nové bývanie. Bývali sme u svokry a tá mala problémy s alkoholom. Takže som nemala so žiadnej strany pomoc moji rodičia už sú dávno mŕtvi.Vtedy som bola zrelá na mašľu. Najhoršie je že v takom akútnom stave človek nie je schopný postarať sa o deti dokonca ani tie najzákladnejšie potreby im nedokáže zabezpečiť. A môj muž vôbec nechápal že sa deje niečo vážne. On nikdy nemal pocity úzkostí ani depky a takí ľudia ťa nedokážu pochopiť.
Neviem aký problém máš ty ale prírodnú liečbu si treba dobre rozmyslieť. Skôr či neskôr ju asi každý bude potrebovať lebo AD ti ničia telo a aj tak ten problém úplne neodstránia. Ale musí byť na to človek pripravený a hlavne si musí uvedomiť že to dosť dlho trvá. Pani Albertová je veľmi dobrý sprievodca takou liečbou ale aj tak musí človek neraz zaťať zuby a uvedomiť si, že hlavné gro je na ňom.

Kavkaz

N1 ked máš úzkost tak to predsa nie je len otázka psychiky ale má to súvis s celým telom. A podla mna by sa každá liečba mala začínať imunitou. Liecia hlavne imunitné bunky nie lekár.

N2

Tai-chi,
neda sa s tebou spojit a porozpravat sa osobne (mail alebo telefon) - ohladom tvojej liecby u p. Albertovej. Velmi by mi to pomohlo.
Dik

N1

Ahojte,
mozte mi prosim popisat presny priebeh liecby u p. Albertovej? Trochu som nepochopila. Bola som u nej - uzkostne stavy - a povedala, ze prva kura je na imunitny system. Ta kura je rovnaka pre vsetkych? Ci to ona na zaklade pohovoru a vysetrenia prisposobuje kazdemu inak? Ma niekto skusenosti s liecenim uzkosti a psychiky u nej? Aky je postup a kedy ste zacali pocitovat zlepsenie?
Dik

ZdenaKovacova

Lucka, práve sa k nej po desiatich rokoch chystáme znova, termín sme dostali ale treba byť trpezlivý. Pani Albertová už pracuje každý týždeň len dva dni ale aj tak sa oplatí počkať lebo ťažko niekoho podobného na Slovensku nájdeš.

Brigita232

Sasanka tiez by som tie jej kvapky najradsej brala dozivotne, som taka povaha citliva a kde co ma rozhadze, moc o vsetkom premyslam a potom sa z toho necitim dobre.

datum

Bystricanka, gusky ma pravdu. Tiez som hned pochopila z tvojho prispevku preco pani doktorka nechcela tetu liecit. Asi najdolezitejsie v liecbe je pochopit seba sameho a zmenit svoje emocie a zmyslanie. Pretoze choroby vznikaju v hlave, v tom ako sa citime, ako o sebe uvazujeme, ci sa trapime atd. Ked sa vyrovname sami so sebou a prijmeme sa, tak aj liecba moze byt uspesna. Uz len fakt, ze teta je slobodna, mohlo u nej zanechat pocity nestastia. Mozno bola nestastne zalubena a dotycny si toho nevsimol alebo dal prednost inej. Co ty vies? Vsetko sa nevesa rodine na nos. Mozno vzdy chcela mat rodinu s detmi ale zostala na voziku a bolo po vsetkom. Mozno mala myslienky typu ,,kto by chcel zenu na voziku"? Ak chces, vygoogli si napr ake emocie oslabuju jednotlive organy podla cinskej mediciny. Alebo este lepsie urobis ak si najdes videa o kvantovej fyzike a jej vplyve na zdravie aj choroby. Nie je to blud ale celkom iny pohlad na cloveka.