Maju pekní ludia lahsi/lepsi zivot?

Príspevok v téme: Maju pekní ludia lahsi/lepsi zivot?
ciernaperla

co si o tom myslite? Pekni ludia maju podla mna viacero vyhod v zivote napr. pri hladani partnera, prace a aj kamaratov. Zato skaredi ludia ano aj takí su bohuzial su casto krat odsudzovaní za svoj vzhlad ak ke za to nemozu. Napr. také modelky pekne zarabaju, zbalia koho len chcu, ale za to chlap sa na nad skaredou zenskou casto krat len posumeje (hehe...jezibaba)
ja neviem...kde je v tomto svete spravodlivost??

Sejla

najviac milujem tlsté, zatrpknuté ženy, čo tlačia hambáče v mc donalde, v šuštiakových budnách, s krátkymi vlasmi, nenávisťou v očiach, čo sa sťažujú, aký je svet neférový a povrchný a že pekné ženy sú spravidla umelé barbiny so slepačím mozgom.
Inak tí, čo sa sťažujú, väčšinou na nich platí "podľa seba súdim teba" - kto tvrdí, že celý svet je povrchný, on sám je povrchný.

Sejla

Krása je vysoko subjektívna vec, na to zabúdate. A so vzhľadom sa fakt dá robiť veľa a to hlavne pomocou vlastného sebahodnotenia. Tár, telo, celkové pohyby, mimika a pohľad je zrkadlom toho, ako sám seba človek vníma, či je šťastný, spokojný. Ostatné je na 60% genetika, na 40% to, aký má ten človek životný štýl, životosprávu a ako je upravený. Je veľa vecí, ktorými vieme ovplyvniť to, či na niekoho pôsobíme atraktívne, alebo nie. A chcieť sa páčiť 900 ľuďom z 1000 je číra márnivosť. Je predsa jeden najpodstatnejší človek, ktorý by nás mal vnímať, ako krásne/nych a to je partner a tuto si myslím, že má takmer každý rovnaké šance... teda pokial nemá polku tváre zhorenej, alebo ťažký zdravotný problém. A aj ide o to, na koho chceme zapôsobiť. Človek povrchný, snívajúci o Angeline Jolie, si pravdepodobne bude kŕčovito hľadať jej podobnú - ale - ak by mu samotná angelina otrčila zadok, neváhal by ju podviezť... toto by som nenazývala zrovna šťastím.

sexicek

na svete nie je spravodlivost a ani nemala nikdy byt
vzdy existuju Ti stastnejsi i Ti nestastnejsi
je potrebne sa s tym co najskor zmierit a zacat na sebe i pre spolocnost tvrdo pracovat, len tak sa dostavi pocit spokojnosti, spoliehat sa len na stastie je hazard so svojim zivotom

limo

Otázka je ešte čo to vlastne je krása. Pretože určite lepšie vnímame človeka ktorý posobí príjemne čoho súčasťou je aj to že je pekný v klasickom ponímaní ale rovnako k tomu patrí celkové posobenie - hlas, sympatický milý prejav, šarm.... tieto veci sú podľa mňa doležitejšie ako to či človek zapadá do nejakého modelu krásy alebo nie.
Druhá vec je to že to aký človek je sa vždy nejako odráža aj v jeho tvári, takže skutočne dobrý človek nikdy nemože vyzerať alebo posobyť naozaj škaredo alebo odpudivo.

Mirec81

Trošku to upravím na súčasnú dobu:Lepší a ľahší život majú bohatí ľudia bez ohľadu na to,či sú pekní alebo škaredí.Pekní ľudia majú akurát výhody pri hľadaní partnera a pri niektorých profesiách,napr.v reklame a médiách.

doremi

vyzor je len povrch a byt pekny neznamena byt stastny. viem o com hovorim a v mnohom sa stotoznujem s bibbou...
myslim, ze ak clovek sameho seba vnima ako osobnost (ako celok) a ak sam netlaci do popredia len 1 cast z toho celku (napr. vzhlad) dokaze byt stastny a vyrovnany. ak vsak kladie doraz len na vonkajsok (hoci aj pod tlakom spolocnosti) a nerozvija sa celistvo, nikdy nebude spokojny. doba je rychla, ludia spovrchneli a zleniveli, a kedze sami nerozvijaju svoju osobnost celistvo (nekoriguju povahu, ale nosy, nezlepsuju sa v medziludskych vztahoch, nerozvijaju svoje talenty, radsej zamakaju v posilke...)je im pohodlnejsie zamerat sa len na 1cast z ineho cloveka, pretoze ozaj sa spoznat vyzaduje cas, trpezlivost a hlavne chut, coho je na svete nedostatok

Marsmeloun

a ja som prečítala z toho príspevku prvé 4 riadky a mám pokoj :D stačilo mi zájsť po pevné 3 ... :D od ktorých mnohí krajšie nevideli :D :D no a ku základnej téme asi tolko .... určite že to maju pekní ludia v živote ľahšie v určitých veciach určite , napríklad sa mnohí živia svojim vzhladom , uputaju opačne pohlavie atd.... a myslím si že je to normalne ...ale tak mne osobne záleží viac na sympatiách a charizme u človeka ... a ked cloveka poznáš tak tie fyzické nedostatky si ani nevšímaš lebo ho mas proste rad ,,,a často krát aj to čo príde niekomu škaredé ( napr. väčší nos ...)robí človeka velmi zapamätateľným a zaujímavým .. všetko závisí od cloveka a od jeho cielov v živote ... jedni hladaju ženu ktorá je tip top a ktorú by si dali najradsej do vytrínky / pre nich je krasa doležitá ) , iný hlada porozumenie ....a to že je niekto pekní neznamená že je šťastný , že nemá problémy , že je zdravý ... ja si myslím , že človek by sa mal o seba starať , mal by byť so sebou spokojný , a urobiť vsetko preto aby sa cítil dobre ,..,,,mal by sa mať hlavne rad a neporovnávať sa inými .. lebo tak si zbytočne znižuje sebavedomie a robí komplexy ... vždy sa nájde kopa krajších aj kopa škaredších .... a vždy sa nájde niekto ... kto povie že si uplne nadherná a niekto kto povie že si chabý priemer ... takže si myslím že je zbytočne sa tym deptať ....

mydielko

Ale veď ak si pekný, máš dobrý pocit v prvom rade sám zo seba, ked sa pozrieš do zrkadla, a to výhoda určite je. Ale nezaručí tí to ani dobru prácu ani partnera ani spokojný život.