moj postoj je taky, ze :
1.potraty by som nezakazala- robili by to aj tak (i pred rokmi existovali tzv.anjelickarky ,takze sa tomu nezabranilo...taktiez by zeny isli za hranice )
2.nech si na interupciu teda zena ide, ALE nech je uplne INFORMOVANA o tom,ako embryo/plod vyzera, kolko vazi, co vsetko uz ma vyvinute + nech si je vedoma,ze tento zasah ju do buducnosti moze urobit neplodnou, psychicky sa moze zrutit, moze to olutovat,moze sa jej stat,ze bude na nenarodene dieta stale mysliet a predstavovat si ho,moze si do buducna najst partnera, kt. ma na potrat vyhraneny nazor a vztah jej moze stroskotat.
3. nesexovat, pokial neviem niest nasledky. je jasne, ze aj pri antikoncepcii sa otehotniet da,s tym treba ratat a treba si to s partnerom vyjasnit, ze co ak...co budeme robit...preto treba mat sex len s clovekom,kt. poznam a PLANUJEM S NIM OSTAT , nie po par rande skoncit v posteli ,lebo TO je NEZODPOVEDNE (okrem ineho aj prenosom niekt.chorob...) a je jedno ,ci to patri medzi zaklad vztahu a preto to treba uskutocnit hned ako to telo ziada (zase sme pri tom,ze clovek je od zvierat odlisny tym,ze by mal vediet ovladat svoju pudovost , zivot nie je len pozitok...pozitkom je aj jedlo-a budem sa teraz prezierat nech mam 100 kil a zdravotne a osobnostne problemy z toho? to iste je aj sex-budem mat pohlavny styk len preto ,ze to chcem ale zaroven tehotenstvo = problem co s deckom ,teda problem - treba niest nasledky a vyriesit ho...nie ODSTRANIT (doslovne).
4.ak sa da, tak anonymny porod alebo hniezdo zachrany...po bielom decku je dopyt vzdy,lebo klesa plodnost parov, kt. po dietati tuzia...zastavam nazor, ze zena (vacsina) sa skor vyrovna s tym,ze dietatu aspon dala SANCU zit a mat laskyplny domov ako ked mu tu sancu ani nedala...nikdy neviete co z toho decka vyrastie...jasne,moze to byt nejaky kriminalnik,vrah ale napr. aj dobry lekar, vedec,skvely sportovec alebo jednoducho kvalitny clovek.
5.potraty tolerujem asi len v pripade postihnutia alebo znasilnenia alebo ohrozenia zivota matky. tiez neodsudzujem zenu, kt. je chudobna a samotne tehotenstvo by ohrozilo jej prezitie (doslovne ostala by na ulici, nemala by co jest, nik by ju nezamestnal ,lebo by bola tehotna, priatelov a rodinu by nemala).tam nie je co zavidiet a odsudzovat uz vonkoncom nie...mohla si vsak dat pozor ,s kym spi...treba zaviest sex.vychovu na skolach, treba obmedzit (ja by som tie media na sudoch povlacila,keby som mohla) reklamy so sex.podtonom, vsade kde sa clovek pozrie su polonahe devy v casopisoch, same dvojzmysly v televiznych serialoch a pod. ...lutujem dnesne deti, nemaju poriadne detstvo..spolocnost ich nuti dospiet...samozrejme po tej fyzickej stranke.a tiez si naivne myslia, ze sex je zaklad ZACINAJUCEHO vztahu (zamerne nepisem len vztahu )a podla otazok tu na fore casto ani poriadne nevedia z coho sa da a z coho neda otehotniet.
6.specificky pripad je nevera manzelky s nasledkami...tak takej by som to nechala vyzrat.dalsi komplikovany pripad - manzelia s cca 3 detmi, dalsie si nemozu dovolit(naozaj, nie akoze - pr.decko nebude mat 1000 darcekov na vianoce a nebude moct chodit na drahe sport.kruzky atd.), napriet tomu sa postasti ...tu by som fakt nevedela co so situaciou...hm.lebo na jednej strane nezodpovednost, ak si dieta nechaju , lebo vsak co z takeho zivota,kde nevladzem platit ucty...na druhej strane zbabelost-utekanie pred problemom...snad len sterilizacia (najlepsie manzela,lebo je to omnoho menej invazivny zakrok )...teda PREVENCIA...