aja02, neviem,preco si myslis,ze toto tvrdim, nakolko to tak nie je. ja som nikde netvrdila ,ze je to vrazda.dalej som nehovorila, ze napchat biele decka do domovov- rovno k neplodnym parom predsa? a tato tema je dost obsirna aj bez toho aby sa tu zacala riesit romska otazka...vyhovorka geny su geny nie je vyhovorka ,ale FAKT...co sa tyka genov celkovo , robilo sa mnoho pozorovani a maju vyznamy podiel na osobnosti cloveka. urcite sa najdu pripady, kde adpotovane biele decko robilo neplechu, ale ktovie ci by sa tak isto nespravalo aj biologicke decko tych rodicov...ved bezne sa stretavame s tzv.ciernymi ovcami rodiny, 2 surodenci,uplne ine povahy, jeden uspesny,druhy pod mostom zdrogovany...hm,stava sa.ale u bielych predsalen v mensom % takyto nepodarok hrozi, ako u ciganov...ti ked raz maju v sebe zakodovane to ,ako co najlepsie vybabrat so vsetkym ,ako co najlahsie a bez pohnutia prstom prist k pohodliu, tak to tazko hoci aj vychovou zminimalizovat. nehovorim,ze vsetky ciganske deti ,lebo u niektorych sa to da, ale urcite je to skor vynimka....ten link bol o istej ceskej spisovatelke,kt.ma 2 adoptovanych synov -romov, 1vlastneho.vlastny je v pohode, adoptovani nie, jeden kradol tak,ze nepomohli ani sedenia so psychologmi,citala som s nou rozhovor, psycholog vravel,ze JE TO SILNEJSIE AKO ON.tu niet co dodat.
ten druhy pripad, s tym manzelstvom s 3 detmi-tam som uz povedala svoje stanovisko...tazka situacia...treba mysliet vopred a dat sa dajme tomu sterilizovat- najlepsie muz.
a ci ciganka pojde na interupciu a ci je to v poriadku? na tuto otazku je bezpredmetne odpovedat,lebo cigani (ti v osade, nie ti socializovani)na take nieco ani nepomyslia...