Potrat - sloboda rozhodovania vs. pravo na zivot

Príspevok v téme: Potrat - sloboda rozhodovania vs. pravo na zivot
Magy

Zakladam tuto temu kvoli tomu, aby ste sa TU mohli vyjadrit so svojim nazorom na danu vec.

Poprosim pouzit vlastny rozum a zmysluplne argumenty, nie vyguglene citacie, prip. nazory inych ludi, znamych, rodicov, politikov, cirkvi...

Diskutujte slusne a bez napadania ostatnych za ich nazory.
--
A aby som to zacal a postavil sa na niektoru stranu, tak uvadzam svoj nazor: Kazdy z nas (s vynimkou svojpravnosti zbavenych ludi) ma vylucne pravo rozhodovat o svojom zivote, svojom tele A VSETKYCH JEHO SUCASTIACH.
Ako legislativne, tak aj fyzicky.
A teda v pripade zeny aj o plode vnutri nej, kedze je priamo zavisle na jej existencii.

ajajaja

leela, podla mna je divny nazor,ze sexovat s niekym,s kym si nie som ista a este sa len spoznavam ,pricom viem,co sa moze stat (tehotenstvo)

uchylka? nevyhovovanie? hm,mozno som velmi naivna, ale ked sa ma dotycny par rad, tak si nebude robit veci ,kt.nechce,nie? a to plati aj v posteli. preto sa oplati chodit s niekym dlhsie ako 3 mesiace ( malo je mozno aj rok) a treba byt obozretny najviac ako sa da (nie vzdy sa to da, jasne) aby po isotm case neprislo vytriezvenie z tzv.'lasky', teda pardon, iba zamilovania, laska je nieco vyssie, kam sa ti dvaja ani dopracovat nemusia..:P

ajajaja

aja02, neviem,preco si myslis,ze toto tvrdim, nakolko to tak nie je. ja som nikde netvrdila ,ze je to vrazda.dalej som nehovorila, ze napchat biele decka do domovov- rovno k neplodnym parom predsa? a tato tema je dost obsirna aj bez toho aby sa tu zacala riesit romska otazka...vyhovorka geny su geny nie je vyhovorka ,ale FAKT...co sa tyka genov celkovo , robilo sa mnoho pozorovani a maju vyznamy podiel na osobnosti cloveka. urcite sa najdu pripady, kde adpotovane biele decko robilo neplechu, ale ktovie ci by sa tak isto nespravalo aj biologicke decko tych rodicov...ved bezne sa stretavame s tzv.ciernymi ovcami rodiny, 2 surodenci,uplne ine povahy, jeden uspesny,druhy pod mostom zdrogovany...hm,stava sa.ale u bielych predsalen v mensom % takyto nepodarok hrozi, ako u ciganov...ti ked raz maju v sebe zakodovane to ,ako co najlepsie vybabrat so vsetkym ,ako co najlahsie a bez pohnutia prstom prist k pohodliu, tak to tazko hoci aj vychovou zminimalizovat. nehovorim,ze vsetky ciganske deti ,lebo u niektorych sa to da, ale urcite je to skor vynimka....ten link bol o istej ceskej spisovatelke,kt.ma 2 adoptovanych synov -romov, 1vlastneho.vlastny je v pohode, adoptovani nie, jeden kradol tak,ze nepomohli ani sedenia so psychologmi,citala som s nou rozhovor, psycholog vravel,ze JE TO SILNEJSIE AKO ON.tu niet co dodat.

ten druhy pripad, s tym manzelstvom s 3 detmi-tam som uz povedala svoje stanovisko...tazka situacia...treba mysliet vopred a dat sa dajme tomu sterilizovat- najlepsie muz.

a ci ciganka pojde na interupciu a ci je to v poriadku? na tuto otazku je bezpredmetne odpovedat,lebo cigani (ti v osade, nie ti socializovani)na take nieco ani nepomyslia...

Leela333

Všímam si, že mnoho z vás má taký divný názor: "nesexovať", lebo je to nezodpovedné ak s tým človekom neplánujeme ostať. Tak sa vezmeme, a až po svadbe zistíme, že v sexe to absolútne neklape? Dokonca možno on má nejaké divné úchylky, ktoré nám nie sú po vôli. Nie je lepšie zistiť to pred svadbou?

Tiež som tu čítala, že žena nerozhoduje len o svojom živote, ale "v prvom rade o živote dieťaťa". Nebudem to písať znova, len by som sa opakovala. Prečítajte si čo som písala predtým, akoby sa žilo dieťaťu v rodine nezabezpečenej alebo kde sú manželia spolu len kvôli nemu a inak sa v podstate nenávidia, alebo kde si matka vybíja zlosť na dieťati. Takto to totiž chodí.

A je naivné myslieť si, že pomôže dať dieťa na adopciu. Ak nemáte hneď vyhliadnutý pár, ktorý stojí o vaše dieťa, je veľmi malá šanca, že dieťa bude adoptované. Nechcených detí je strašne veľa a mnoho ľudí nechce cudzie, ale vlastné. Tak si to spočítajte.

Aja02

A sme doma. Toto som presne čakala. Výhovorka "gény". Takže interrupcia je vražda, napchajme všetky deti do detského domova (hlavne biele), a čo bude s ďalšími deťmi (cigánmi) neriešme. Hm, tak to už hej.

Aja02

ajajaja, a cigánske deti nemajú právo na rodičov? Keď ide cigánka na interrupciu je to v poriadku? Ak by tie neplodné páry boli také zúfalé, tak by si vzali aj to cigánske dieťa a bolo by im šuma fuk, či je biele, čierne, žlté, oranžové alebo fialové.

Aja02

lost, uvediem príklad: rodina s tromi deťmi, žije v skromných podmienkach, peňazí je síce málo, ale stále to stačí na slušné prežitie, dieťa už neplánujú, a preto žena berie antikoncepciu. Lenže ako iste vieme aj antikoncepcia môže zlyhať, a tak sa stane, že žena ostane tehotná. Keďže interrupcia je podľa niektorých vražda, dieťa si musia nechať, lenže ich finančná situácia sa značne zhorší a už nebudú mať dosť peňazí na zabezpečenie stravy pre deti, oblečenie a pod. Kto im pomôže? Budeš im pomáhať ty? Kto im bude zabezpečovať stravu? Oblečenie? Platiť účty? Z čoho budú žiť? Alebo je to jedno? Hlavne, že žijú, no nie?
Áno, sociálny štát sme. Platy ako v Nigérií a ceny potravín európske. Socialita a lá Fico. :-D

ajajaja

carie, chodila som do dd hrat sa s detmi, vo vek.kat.do 3 rokov a tam boli same cigancata.pisala som uz inde, ze detsky domov je plny deti preto,lebo nie su pravne volne, drviva vacsina pripadov je asi taka,ze ciganom ich deti odobere socialka s tym,ze ich tam mozu chodit navstevovat resp. o nich prejavuju zaujem tym,ze im napisu pohladnicu raz za isty cas a to je akoze ten zaujem.niektore sa aj vratia po istom case naspat do rodiny.videla som to.bielych deti je tam minimum, tie sa rozoberu hned ,ak je to utajeny porod alebo o starsie deti sa zvykne postarat rodina.malo deti skonci v domove.

lost

A este jedna vec, ti co aj ponuknu pomoc, resp. podaruju nieco niekomu, pochybujem ze sa s tym budu chvastat na nejakych forach ;) cize nikdy nevies..