Potrat - sloboda rozhodovania vs. pravo na zivot

Príspevok v téme: Potrat - sloboda rozhodovania vs. pravo na zivot
Magy

Zakladam tuto temu kvoli tomu, aby ste sa TU mohli vyjadrit so svojim nazorom na danu vec.

Poprosim pouzit vlastny rozum a zmysluplne argumenty, nie vyguglene citacie, prip. nazory inych ludi, znamych, rodicov, politikov, cirkvi...

Diskutujte slusne a bez napadania ostatnych za ich nazory.
--
A aby som to zacal a postavil sa na niektoru stranu, tak uvadzam svoj nazor: Kazdy z nas (s vynimkou svojpravnosti zbavenych ludi) ma vylucne pravo rozhodovat o svojom zivote, svojom tele A VSETKYCH JEHO SUCASTIACH.
Ako legislativne, tak aj fyzicky.
A teda v pripade zeny aj o plode vnutri nej, kedze je priamo zavisle na jej existencii.

lost

Aja02

ved kazdy z nas sa sklada na take veci.. konieckoncov sme socialny stat, ved nie ? tak preco platit este aj sukromne ?
naco su socialne odvody? ;)

Carie

Keby sa skutocne neplodne pary tak trhali o deti z domovov, tak tie by ich neboli take plne. Jak je mozne, ze je tam tolko deti ktore nikto nechce? Umiestnit do novych rodin sa skutocne podari len zopar, aj to ked maju stastie a adoptuju ich este ako batolata, lebo starsie deti uz nikto nechce. Keby ste vy, co tu moralizujete aspon chodili pomahat detom z detskych domovov, keby ste si sami nejake adoptovali, ale nie, vy len chcete aby sa vsetko pocate narodilo a aky zivot to bude mat po narodeni uz nevidite ani vas to nezaujima, vsak postaraju sa o to iny, ci to bude tyrane je vam jedno

kajka

ako niekto moze toto riesit ?a diskutovat o tom ?len teoreticky ?to si treba "odskusat " nikto nevie,ako by sa zachoval,verte mi

Aja02

Nie som proti interrupciám. Každý človek si je za svoj život zodpovedný sám a ja ani žiaden iný moralistický pokrytec sa o tie deti tým ženám starať nebude. Koľkí z vás, ktorí odsudzujete interrupcie pomáhate rodičom, slobodným matkám/otcom, ktorí sú v zlej finančnej situácií a tým deťom nemajú dať čo jesť? Koľkí z vás by si adoptovali dieťa z detského domova? Nie, nemám namysli len malé rozkošné biele bábätko, či batoľa, ale aj staršie deti a áno, aj čierne. Cigánčatá majú predsa tiež právo na rodičov, nie? Už vidím ako sa všetci budete hrnúť.
Inak, stavím krk na to, že ak by tu bola téma o tom, či by ste si adoptovali dieťa z detského domova, tak väčšina z vás by si také dieťa v živote nevzala, pretože "gény nepustia", "moji známi majú zlé skúsenosti", "je vysoká šanca, že to budú kriminálnici" a blá blá blá. Typické výhovorky.

[zruseny17]

najlepsie na tejto teme je, ze ju riesia ludia, ktori sa tymto rozhodnutim nemuseli nikdy zaoberat...cize je to stale len v rovine teorie-kto by to ako riesil...ale zivot obcas zamiesa karty tak blbo, ze cloveka prinuti zmenit jeho postoj a zlomi aj ten najvacsi odpor...

mifor

Ináč, žena pri interrupcii nerozhoduje o svojom živote, o svojom tele, ale rozhoduje v prvom rade o živote a tele svojho nenarodeného dieťaťa, aj keď je od nej počas vývinu vo vnútri tela závislé, nie je jej súčasťou.

♣V3ND3T@♠

Ľudia žijú v spoločnosti akú si sami vytvorili. Množstvo potratov a týchto nehumánnych zákrokov je odrazom spoločnosti. Minimálne množstvo potratov je skutočne opodstatnených. Súčasná liberálna spoločnosť podporuje takýto stav, a je tu množstvo aspektov, ktoré na tento stav pôsobia. Či už moderný životný štýl, karierizmus, stres, peniaze, sebectvo a mnohé ďaľšie. Konzumný štýl života prináša so sebou množstvo negatív a toto je jeden z nich. Len keď sa človek zamyslí do hĺbky príde na pravú podstatu. Je to stav spoločnosti, nie jedinca. Pokiaľ by sa táto spoločnosť vyvíjala v iných mantineloch aj potratov by nebolo toľko.

ajajaja

winki, keby si citala dalej, tak by si sa docitala,ze potraty po znasilneni tolerujem a neodsudzujem,proste chapem.

informovana-samozrejme, nie samostudiomm,ale tam lekar na sedeni by jej VSETKO povedal, poukazoval , potom by mala tie 3 dni na rozmyslenie a slo by sa na to,pokial by si to nerozmyslela inak.

winki

ajajaj....žena, ktorá to dieťa nechce ho NIKDY nebude ten plod brať ako zárodok s ručičkami a nožičkami. Nikdy si nepozre videá na internete a nikdy si o tom viac neprečíta. Prečo? lebo je to bolestivé a ona to chce mať rýchlo za sebou.

A zase si vyjadrila svoj názor a nerozmýšľaš čo napríklad žena, čo jú znásilnia? Povieš si nech dá na adopciu....dobre, ale vieš aký je to pocit živiť nenávidené dieťa 9 mesiacov?????