Potrat - sloboda rozhodovania vs. pravo na zivot

Príspevok v téme: Potrat - sloboda rozhodovania vs. pravo na zivot
Magy

Zakladam tuto temu kvoli tomu, aby ste sa TU mohli vyjadrit so svojim nazorom na danu vec.

Poprosim pouzit vlastny rozum a zmysluplne argumenty, nie vyguglene citacie, prip. nazory inych ludi, znamych, rodicov, politikov, cirkvi...

Diskutujte slusne a bez napadania ostatnych za ich nazory.
--
A aby som to zacal a postavil sa na niektoru stranu, tak uvadzam svoj nazor: Kazdy z nas (s vynimkou svojpravnosti zbavenych ludi) ma vylucne pravo rozhodovat o svojom zivote, svojom tele A VSETKYCH JEHO SUCASTIACH.
Ako legislativne, tak aj fyzicky.
A teda v pripade zeny aj o plode vnutri nej, kedze je priamo zavisle na jej existencii.

Aja02

lost, pred pár rokmi som čítala prípad muža, ktorý sa dal sterilizovať a aj napriek tomu jeho žena otehotnela, ale teraz ten článok neviem ani za nič nájsť. Ešte to skúsim. Just a minute.

merenice

A čo sa týka adopcie cigánov, prečo chcete po tych chudakoch čo nemôžu mať vlastne aby si ich adoptovali, to ako za trest, či čo...aj oni predsa chcú byť šťastní. To uz radšej byť bez detí, ako vychovávať budúceho kriminálnika

Aja02

ajajaja, ale je rozdiel pestúni a rodičia. Na rodičov sa môžeš vždy spoľahnúť, vieš, že v nich máš oporu, pomôžu ti a môžeš sa k ním vrátiť. V pestúnoch toto zrejme ťažko nájdeš. A s posledným odsekom súhlasím. :)

lost, ja som už napísala, že sterilizácia nie je 100%. A teraz som našla cenu vazektómie a stojí to cca 300€. Pre rodinu s nízkym príjmom je to dosť. A máš rôzne druhy antikoncepcie, nielen HAK. :P
Ty si tiež proti interrupciám (nečítala som všetky tvoje príspevky, ale iba jeden a z toho som to vydedukovala), takže sa ti nezdá trošku pokrytecké, odsudzovať interrupcie, ale ľudom, ktorí si to dieťa nechajú nepomôcť? To neber ako výčitku. Je to len otázka čisto na zamyslenie. :)

ajajaja

tak romska otazka by sa mozno aj vyriesila, ale to by nas eu nemohla mat za rasistov...neviem ,nie som si ista ,spravy nepozream,ale co som zacula, ze v anglicku v pohode odobrali deti (cigani) a eu nic na to....u nas sme rasisti ,podla eu...jak ja tych byrokratov neznasam:D...bolo by to asi drahe, ale trebalo by tie cigancata z osady pozbierat , dat do pestunskych rodin(to by sme ich vsak potrebovali hojne) mozno trepem-ale zo socialnych pracovnikov by sa pestunov nedalo urobit? ved tych je tisicky, mozu sa realizovat

merenice

Že na deti majú, ale na hák majú...kks llost ty aj rozmyslas kým niečo napises? Antika stojí 10e, dieťa cca150...ani sa mi nechce tie veci od teba čítať...argumenty..heh

lost

a viete co je sranda?
ze stat zase neriesi problem, ale riesi nasledok.

teda ak sa DEKADY OPAKOVANE OPAKUJE problem ciganov a x-milion deti, co socialka odoberie, tak preco nejdu po tych rodicoch, a nesankcionuju ich?

alebo proste novy zakon - "pokasles 1 dietatu zivot, budes strelizovany" ale nie tak, zadarmo, ze potom mozes sexovat :D nienie - pekne odseknut, alebo zasit :P

pretoze evidentne teraz nemaju absolutne ziadny respekt pred zakonom, zivotom a nicim,, ak sa takto rozmnozuju ako ... neviem co

lost

Aja02

ak je teda sterilizacia nie na 100%, tak by som zaloval nemocnicu/lekara co to pokaslal..
(alebo by som sa pasoval za uber-alfa-samca co lame fyziku ? :D )

ale isto je vyssia - bezpecnejsia v % ako HAK.. alebo ine formy...

lost

Aja02

ak maju 3 deti a viac uz nechcu, preco potom nepodstupia sterilizacnu proceduru, ci ako sa to vola ta vec?
Ved usetrili by za HAK !!! :D

Zaujimave je, ze na deti nemaju, ale na HAK maju :-)

paradox..

Ale aj toto su vyhovorky, ked 30-40-50 rocni ludia nevedia sexovat :) lebo potom nevedia zabezpecit dieta..

v mojich ociach minimalne, je to dost divne.. a extremne nezodpovedne a povedal by som to aj mojim rodicom do oci, ak by sa im to stalo..

a pomahat im? ved maju svojpravnost nie? :D

cize, sterilizovat sam seba (alebo samu seba) je uz "zasah" ktory radsej podstupit nie nie? ale potrat je OK ? :D

to su mi napady.. ved logicky, ak budem aj ja mat x - rokov a poviem si ze na deti je uz NESKORO (nie, iny dovod na to nevidim, vzdy sa da zobrat dalsia praca, staci len trochu rozmyslat, snazit sa, planovat zivot), tak radsej zvolim volbu vazektomiu... od mojej zeny to ani nebudem vyzadovat :D aspon zistim ci ma podvadza alebo nie..

samozrejme toto by riesilo problem len ludi co uz deti maju, alebo ludi v istom veku, co vedia co od zivota chcu..

predsa len, mat deti ako muz napr v 45 je ekvivalent matia deti napr v 15, myslim si.. (kedze nad 45 by som uz chcel svaty pokoj a nie prebalovania a nocne budenia..)

ajajaja

aja02, tak ale tie cigancata v decaku nie su pravne volne vacsinou, lebo oni su skor odobrane socialkou...takymto by som volila aj tu pestunsku starostlivost...celkovo je pest.starostlivost z mojho pohladu o cosi lepsia ako adopcia, nie je to take riskantne a dieta ma predsa len sancu zazit rodinne prostredie a ako s tym uz nalozi ,ked bude dospele ,je na nom...

hm, nic nie je 100% ...ale vzdy lepsie ako brat hormony alebo nespravne pouzivat barierovu antikoncepciu...ak by teda aj tak doslo k tehotenstvu, tak uz nech sa rozhodnu ako chcu...hoci aj interupciu ...ked su chudobni, tam nie je velmi co vycitat....

Aja02

ajajaja, ide čisto o princíp. Aj cigánske deti majú právo na rodičovskú lásku a domov, nielen biele. Väčšina ľudí, ktorí sú proti interrupciám by si cigánske dieťa z detského domova v živote nevzala a už vôbec nie väčšie dieťa. Potom tie moralistické kecy o zabití dosť strácajú význam. (teraz som nenarážala na teba) ;)
Nuž, a čo sa týka sterilizácie. Po prvé je to drahé a po druhé, vieš o tom, že ani sterilizácia nie je 100%? Sú prípady (aj tu na Slovensku), kedy pár mal dieťa aj napriek tomu, že bol muž sterilizovaný. ;)