Pritovnal som to k pokru pretoze, cely zivot je len risk-zisk..
Ale povedz mi kde je logika v tom, ze 18 rocni ludia uz fyzicky na sex maju, financne ani mentalne nie, preco potom do toho idu?
Ved predsa, nie som debil na to, ze budem chodit na vysutom lane ak na to nemam, ci? :)
Nehovorim ze nemaju sexovat, kludne, ale musi byt zlozena nejaka zaloha :D ked sa nieco pokazi..
Proste nikdy nezmenim nazor (ano, vyzivam osud), ze ak niekto robi nieco na co nema, tak je to blazon.. Alebo uz neviem ako to napisat :D
Ide o spolocnost, nie potesenie jednotlivca..
OK, predstavme si, ze sa nejake dieta potrati.. Nic sa vlastne nestalo, len zena riskuje nejake zdravotne problemy a mozno sa jej dieta uz nepodari.. Cize defacto znici hlavne len seba..
Lenze mne ide o taku hlbsiu pointu - mne je jedno, ci ma 8, 12, 15 ,18, ci 35, proste zodpovednost musi byt vzdy a vsade..
Vzdy som tvrdil, ze na rodicovstvo by mal byt nejaky psychotest, alebo "vodicak" tj. licencia.. Pretoze potom to vyzera tak ako to vyzera..
A tu nejde teda striktne o to, ze "tak hold, potratim a ide sa dalej" ale ten pristup, absolutne lahostajny..
A urcite sa to prenesie a inde, vezmi si, seriozne - ak niekto je schopny (mimochodom v mene svojej pohodlnosti) a to dokonca legalne, potratit.
Myslis ze bude mat zabrany v inej - ovela ovela menej dolezitej otazke/rozhodnuti zivota?
Inac, vacsinou dost sledujem svoje okolie (nie som psychopat ale mam rad statistiku), je to sice len subjektivny dojem ale pride mi tato spolocnost chora (bez urazky), resp spravnejsie slovo je
1. promiskuitna
2. farizejska
Nehovorim ze je to zle, ze ma niekto 20 parnerov a robia blbosti.. Konieckoncov to robi kazdy clovek.. len v inej sfere/kategorii.. Niekto fajci, niekto lozi po horach.. Ale pointa je rovnaka, riskuje nie len svoj zivot, ale aj okolie (minimalne rozpocet zdravotnictva, kde prispievame kazdy)..
Cize kludne nech si ludia riskuju (fajcia, lozia, sexuju) ale nech si spravne prepocitaju "risk-zisk" faktor :)
Preto ten poker som porovnaval.. Lebo clovek ma na vyber a vie do coho ide.. I ked mozno je to blbe porovnanie, lebo sa to porovnat fakt neda :D
Ale ak si to vezmem fakt na uplne najjednoduchsej urovni.
Hypoteticky si predstavim, mam 18, cize sex je legalny. Nemam ani cent na ucte, lebo som mlady. Ale mam straaaasnu chut na sex. Som si vedomy toho, ze je nenulova sanca, ze sa podari potomok..
Co teraz?
1. nesexovat
-blbost predsa..
2. zvysit ochranu na absolutne maximum
-vzdy bude nenula ze sa dieta podari, cize toto nic neriesi, zase blbost..
3. sexovat, ale ako spravny chlap (alebo zena), povedat si "OK, uzil som si, ale nevyslo to, prehnal som to, ponesiem zodpovednost"
Ak chces ine prirovnanie - dam ti taketo:
Mozes si prenajat ferrari na okruhu a zuvit si ho.. Ale poistka tam neplati :) co rozbijes, to zaplatis..
Platí pravidlo „čo rozbiješ to zaplatíš“ (vzťahuje sa nielen na vozidlo jazdca ale aj na objekt Slovakia Ringu a jeho súčasti ako napr. zvodidlá.)
to si mozes overit na slovakiaring.sk :)
A tak nejak zijem aj kazdodenne,
„čo rozbiješ to zaplatíš“
... neznamena to, ze nic nerobim, ale treba niest nasledky :)