Potrat - sloboda rozhodovania vs. pravo na zivot

Príspevok v téme: Potrat - sloboda rozhodovania vs. pravo na zivot
Magy

Zakladam tuto temu kvoli tomu, aby ste sa TU mohli vyjadrit so svojim nazorom na danu vec.

Poprosim pouzit vlastny rozum a zmysluplne argumenty, nie vyguglene citacie, prip. nazory inych ludi, znamych, rodicov, politikov, cirkvi...

Diskutujte slusne a bez napadania ostatnych za ich nazory.
--
A aby som to zacal a postavil sa na niektoru stranu, tak uvadzam svoj nazor: Kazdy z nas (s vynimkou svojpravnosti zbavenych ludi) ma vylucne pravo rozhodovat o svojom zivote, svojom tele A VSETKYCH JEHO SUCASTIACH.
Ako legislativne, tak aj fyzicky.
A teda v pripade zeny aj o plode vnutri nej, kedze je priamo zavisle na jej existencii.

lost

jajaja295
OK priznavam, zabudol som napisat ze aj muz je vinny, ale zase, ak zena neda, tak muz nepusti :P

Magy a nech taka zena zomrie, to je mi fuk, aspon sa precisti genofond..

ale zle so msa tam vyjazdril, do basy by mal ist samozrejme aj muz.

dnes je to BENEVOLENTNE.. a nikto to neberie vazne..

dnes vies co mozem?

kupit si (resp sorry, prenajat) zenu kazdu noc za 100-200eur.. na azete je ich dost..

narobit im deti, hodit majetok do offshoru, ci na nejaku manzelku a potom tych chuderam platit 60eur vyzivne, ak vobec tak "vysoke" :D

a vsetko je legalne a v pohode..

ak by ma vrazili do basy hned po prvom pokuse, mohol by som si piskat a naopak mna by oplodnoval nejaky boss co je v base..

cize pointa?

aj muz by si bol sakramensky isty ze ma problem a dal by si sakramensky zalezat, aby nemal potomka, ked na to nema..

klaika

Som za moznost volby. Pokial nema byt dieta zdrave, tak nech sa zena rozhodne.
Ak je vsak plod v poriadku, tak by som cloveku to pravo nedala.

lost

Leela333

No, poviem ti to tak.

Ak das 10 000 EUR na stol a ides hrat poker, lebo mas pociatocne karty "A" a "A" tj vysoky par, a zvysis stavky.. lebo si prehnane veris..

A potom pridu karty K" a "K" a "K" a ty zistis, ze aj ked mas "Full House" tak si v prdeli, pretoze niekto ma jednu z pociatku bezvyznamku kartu "K" a "Four Of A Kind" je viac ako mas ty a prehras 10 litrov.. :)

pointa ?

Ked partneri splodia dieta po 3 mesiacoch, lebo sprsavili CHYBU, tak hold, mali by niest nalsedky.

Ake, to nanepisem, lebo neviem.

Ale v istych veciach (ako je poker, ci trhy) neexistuje "withdraw" alebo inak - cesta spat, kompromis.

je to extremne tvrda hra s extremne jasnymi (a tvrdymi) pravidlami, ktora nauci kazdeho hraca k discipline..

Myslim ze by to povinne mal preskaka kazdy :D nech si z toho nieco zoberie do zivota..

Ale odpoviem ti, ak by som mal napr teraz vztah, a bol taky blby (alebo sikovny??? :D) ze ju oplodnim, tak hold, nesiem minimalne 50% (idealne sa to povedat neda, lebo zalezi na okolnostiach) tak som od daneho veceru (alebo kedykolvek to bolo) zodpovedny za zivot potomka, nie?

Tj. musim mu zabepecit vsetko mozne, tj. peniaze, vzdelanie a rodicovsku lasku.

A to ze sa s jeho biologickou mamou nezhodnem?

KOHO TO ZAUJIMA ?!?!?!

ze priatel ju mozno podrzi, mozno nie?

ODREZAT GULE TAKEMU KKTOVI !!! (kludne ak takeho poznas tak prispejem 1x mesacne na strelizaciu, budem kludnejsie spat, ze je svet krajsi)

lebo to je vrcholna nezodpovednost :)

Sex je high stakes hra..

Kazdy vie a je si vedomy toho, ze sex = rozmnozovanie v prvom rade a nie potesenie.. A to nemusim byt farar alebo papez aby som toto vyslovil :D

Je to ako poker, automobilove zavody, pyrotechnika a co ja viem co, nesie rizika.

Nie som proti rizikam, ale ak to raz clovek "spacka" tak by aspon mal mat gule niest nasledky..

Opakujem:
Nie som proti sexu, ale som proti vzdaniu sa nasledkov..

To je NEMYSLITELNE, pretoze toto je detinkse ze az.

Preco sa clovek snazi zlomit fyzikalne zakony?

Ja ak si kupim ferrari a vojdem do zakruty 150kmh a zabijem sa (alebo ineho),tak nemam co plakat, ze "juj, prestrelil som, chcem NEW GAME kliknut"

Tak vnimam potrat.. ze riskovat a uzivat si to ano, ale niest nasledky to nie :D

Cize este raz, preco nie sex, kludne.. aj nechrnaeny, ale treba to vediet :D

merenice

hm vies napadlo mi ze asi pracujes, teda ak nebehas prave po pralesoch, a ze asi tu nebudes nonstop, staci ak odbehnes na sest hodin a uz tu bude kucapaca :))

Magy

merenice - tych sposobov je viac, ale prezradzat ich nebudem, aby som nedaval zbran tym, ktori by chceli schvalne sem chodit provokovat a pisat vsetko mozne, len nie k veci a slusne.

merenice

mna by zaujimalo ako to tu chces udrzat na uzde :)prislo mi to docela vtipne, nakolko to je nieco co nemozes mat pod kontrolou

Magy

tak postupne:

lost
podla mna to vidis prilis ciernobielo.
"Pokial nevie sexovat, tak to robit nema."
skus to povedat vsetkym tym tinedzerom, pocnuc cca 12-13 rocnymi. heh!! ta pozenu svinskym krokom!!! :D :P
v tomto podla mna zlyhavaju rodicia, ze nepoucia svoje deti, a aj spolocnost, ze na skolach fakticky neexistuje sexualna vychova. ziadna osveta, ziadna prevencia. smutne. :(
zakazovat ci postihovat potraty tak radikalne, ako to prezentujes je uplne kontraproduktivne. tie baby si budu hladat pokutnych tiez-lekarov a to len uvidis, kolko zien zomrie zbytocne len preto, ze to nejaky masiar so spinavymi nastrojmi pobabral a ta baba zomrela na nasledky. uz si zabudol, ako to dopadlo so zakazovanim alkoholu v amerike v 30tych rokoch???

beskyd - budem sa snazit to tu ustrazit, nie som z tych, co zalozia temu a potom na to dlabu.

škoricová - s tym sudenim si sa unahlila. "Choď sa raz na takýto jav pozrieť na vlastné oči, a až POTOM tu zakladaj takéto témy."
Stalo sa. Aj preto som tuto temu zalozil. ;)

mimochodom tvoj radikalny nazor, ze kedze nikdy neotehotniem, tak sa k tomu vlastne nemam pravo vyjadrovat, sa mi nepaci. nezijem v usa, tak sa nemam pravo vyjadrovat k tomu, co robia so zivotnym prostredim? fuhaa... horsie ako za totality.
btw, neobhajujem potraty v zmysle "kedykolvek a volne dostupne ako vytrhnutie zubu". zena ma pravo sa rozhodovat o sebe rovnako, ako ja sa mam pravo rozhodovat o mne. to je moja sukromna sloboda a zasah do nej nedovoluje ustava ziadnej krajiny na tejto planete.
to, ci dana zena by mala mat povinnost oboznamit otca toho dietata, ze je tehotna (ak to okolnosti umoznuju a ma to zmysel), a minimalne mu umoznila sa vyjadrit k tomu, je na dalsiu diskusiu.

Leela333 - pekne napisane. ako som pisal vyssie, budem sa to tu snazit ustrazit. prinajhorsom to necham zamknut a hotovo. lenze zatial chcem, aby sa mohlo vyjadrit (slusne a vecne) co najsirsie spektrum navstevnikov.

jajaja295

lost tak to je teda megazader...ze ked nevie sexovat, tak nema..pokial viem, chlap pusti semeno a nie baba..cize najskor porozmyslaj a potom napis..a ako by si teda donutil zenu, aby nesla na potrat? vazenie?

looft

Ano leela3333 viem. mna zaujimalo kam by to viedlo nechat si nechcene dieta. Ono nejde o to,zeby bolo nechcene z nejakych egoistickych a malichernych dovodov, mozno jednoducho jeho matka nema prostriedky na jeho vychovu...kto sa on potom postara. tot vsio co sa pytam "odporcov".
Musim povedat,ze ja za potraty nie som,len nevidim zmysel ich zakazovat.

Carie, asi tak...

.

Neznášam názor,že potrat je vražda.Práve naopak,súhlasím ešte nevyvinutý plod,keď nastane dôvodné podozrenie,že sa z neho môže vyvinúť osoba,čo všetko neznáša,nemá rada alebo sa jej nepáči,utratiť.
Odsudzujem tých,čo sa mi snažia nanútiť svoj názor a nerešpektujú ten môj!