Potrat - sloboda rozhodovania vs. pravo na zivot

Príspevok v téme: Potrat - sloboda rozhodovania vs. pravo na zivot
Magy

Zakladam tuto temu kvoli tomu, aby ste sa TU mohli vyjadrit so svojim nazorom na danu vec.

Poprosim pouzit vlastny rozum a zmysluplne argumenty, nie vyguglene citacie, prip. nazory inych ludi, znamych, rodicov, politikov, cirkvi...

Diskutujte slusne a bez napadania ostatnych za ich nazory.
--
A aby som to zacal a postavil sa na niektoru stranu, tak uvadzam svoj nazor: Kazdy z nas (s vynimkou svojpravnosti zbavenych ludi) ma vylucne pravo rozhodovat o svojom zivote, svojom tele A VSETKYCH JEHO SUCASTIACH.
Ako legislativne, tak aj fyzicky.
A teda v pripade zeny aj o plode vnutri nej, kedze je priamo zavisle na jej existencii.

Magy

mifor - napisal/a si, ze zena pri interupcii nerozhoduje o svojom zivote a tele (a o tele koho? suseda???) a to co je v nej (nenarodene dieta) nie je jej sucastou. mozes mi teda vysvetlit, sucastou coho alebo koho je to, co je v nej??? niekoho ineho? teba? mna? uvazuj kym nieco take napises. nedava to zmysel.

Aja02

Inak, našla som teraz rozhovor s jedným lekárom a odcitujem z toho článku jednu časť: ,,Zlyhanie mužskej sterilizácie môže nastať v 1 prípade na 100 až 400 operovaných mužov." Hm, to je na môj vkus dosť málo prípadov, kedy by to zlyhanie bolo akceptovateľné.

lost

mozno 150+200 a netusim :D to je uz jedno, bolo to davno, ale vies preco? ak by nepovedal "pre deti na jedlo" tak by som mu dal mozno 1, max 2 eur :P alebo 5, neviem kolko som mal najmenej..

ak by len nepouzil slovo DETI....

Aja02

lost, áno, máš pravdu. Sterilizácia je len jednorázová investícia (aj keď nikdy nevieš, čo sa pokazí), ale pre rodinu s tromi deťmi a nízkymi platmi je to proste veľká suma naraz.

Aja02

lost, to pomáhaš akurát deťom v detskom domove, ale nie rodičom, ktorí sa rozhodli nechať si dieťa aj napriek všetkým okolnostiam.
Inak, 300€ len tak dať? Hm, tak to všetok obdiv. Kde bývaš? Mohol by si aj mne dať len tak toľko peňazí. Nenahnevám sa. :-D
PS: Tu máš ten článok o sterilizácií toho muža: zivot.azet.sk :)

lost

300eur na sterilizaciu..

to je 30 mesiacov HAK :)

matematicky je potom zadarmo po 2,5 roku :D

az do smrti :)

podla mna dobra investicia :)

ale samozrejme zalezi od pravdepodonosti zlyhania a ucinnosti..

lost

Aja02

ved im pomaham :D platim socialne odvody :P

ak by som mal nejakeho znameho a VIDIM ze za to nemoze, tak sa bavime o uplne inej urovni pomoci..

ale ako mozem vediet, ze to niekto pokaslal a vlastnou vinou :)

neviem, niekedy mi ich bolo luto, ludi co vyzerali ze maju pokazeny zivot, napr ti co pytaju na ulici "pre deti"

predsa len, viem si predstavit ze ich osud dozenie tam kde su.

ale potom co som raz jednemu cestou zo skoly domov dal 300 eur a nasledne sa s nim stretol opat a mal cigaretu v ustach, som si povedal, no boha, to som radsej mohol prepit.. mimochodom chcel 5000 eur na dom :D mozno vyzeram fakt tak idiotsky ako pisem :P

ale nevadi, clovek sa uci z vlastnych chyb, hoci aj opakovanych :D ale hadam uci..