Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depky, kedy prestanete?!

Príspevok v téme: Depky, kedy prestanete?!
kristi1

Dobrý deň, začínam mať pocit,či je so mnou všetko OK. Ako každý človek zažívam v živote radosti i starosti,ale mám pocit,že po celkovom zhodnotení je to jedno veľké mínus. Nepamätám si,že by som mala niekedy dlhšie obdobie,kedy by som si mohla povedať,že som šťastná,stále ma niečo štve,je mi do revu,spomínam na to,čo bolo pekné,akoby unikám z reality. Pritom keď sa reálne pozriem, mám všetko,čo som vždy chcela-dobrú prácu,okolie,na ktorom mi záleží...a predsa - mám depky,topím sa v nich,akoby mi niečo v živote stále chýbalo a neviem prísť na to,čo by to mohlo byť.Zažili ste aj vy niečo podobné??
-----------------------
Depresia www.zdravie.sk

damaxy

babenka myslím že nei si jediná v jej okolí čo ju takto berieš.No si čistý typ a chcela by si vykričat ako to je.Takže ako si písala vyrovnaj sa s tým.Je to iný jedinec,nie si na nej závislá a ani ju nemusíš znášat.Len sa viem vcítit do toho ako ta to zožiera.No pozorovacie schopnosti majú aj ostatní,iste majú tiež na to svoj názor ale zaoberajú sa potrebnejšími vecami pre ich život.Takže ludí nezmeníme.Lenže v našich silách je schopnost zmenit si svoje postoje k nim.A to je velmi vela,tak si o tom ešte popremýšlaj a pekne si ju zabal do škatulky ako vybavené.Vieš čo robí ako koná a nebojuj a nerieš.Nájdi si svoj vnútorný pokoj a pohodu a hlavne ludí,ktorí vyhovujú tvojej náture.Otvorených a priamych aby si sa cítila pri nich dobre.A s tým primýšlanim skutočností,sama sa v tom po čase aj prestane orientovat.

babenka

ona myslim si ze chvali a tuto taktiku pouziva aj na to aby ovladala a budovala si tak svoje nizke sebavedomie ale aj preto,aby ju vynasali do neba.svimla som si,ze chce pocuvat aka je najlepsia,lebo otec ju malza najhorsiu.da sa to tak ospravedlnit,ze trpela,tak musi sa z toho dako dostat?alebo nie,lebo jej manipolacia uz rozdelila vela ludi?

babenka

damaxy,oni jej to vracaju,niekedy to nemozem pocuvat ako sa obsypuju koplimentmi.tvoja vetrovka aku mas nadhernu ty mas krasny vkus a ty pecies najlepsie kolaciky,vzivote som lepsie nejedla.vies to je pekne pochvaly ale toto sa neda pocuvat.oni to hovoria napr.predo mnou aby som ich pocuvala alebo aj pred par ludmi,ktori takzvane nie sme s nimi.lebo musime byt v kontakte,ale iba ako pises minimalny.vies ona bola otcom odvrhovana a daval jej to najavo a tak ked odisla z domu tak zacala citat same psychologie ako sa stat oblubenou a ako prinutit ludi robit to,co chce.presne toto,bo sa kedysi tak vyjadrila,ked len s tym zacinala.teraz to uplatnuje a ja neviem ci je stastna ked to takto pouziva na ludi alebo nie,lebo je to manipulacia a vrati sa jej to dajako niekedy.povedala,ze ked chce niekoho o niecom presvedcit ze je to tak ako ona hovori,tak si aj vymysli nieco co sa akoze stalo aby dodala svojemu nazoru vaznost.a ked jej ja nepochlebujem a nepritakavam ku vsetkemu tak som bokom.ale ako pises,neberem to k srdcu,mam dost inych priatelov.

damaxy

vyzerá,že ide na to psychologicky.Dáva ludom čo chcú počut.A tie pochvaly sa aj jej vracajú? Neviem dokedy by ma to bavilo počúvat.Niekedy na spoznanie toho druhého je treba čas.A možno jej čas ešte neprišiel.Ale to nie je tvoja starost,takže to z tej makovičky pusti a objavuj hodnotnejšie na zemi.Ver škoda svoje sily nechat plynút týmto smerom.

damaxy

kazdý má svoj spôsob prejavu.Babenka musíš sa oslobodit a stát si za svojimi názormi.Ludia sú nahraditelní dá sa vymenit,aj priatelka.Ked s nou nesuhlasíš,nemusíš to komentovat stačí sa nevyjadrovat.Mozno potrebuje prikyvovačov nemusíš to robit.A máš výhodu,že vieš čo môžeš očakavat.No ja s ludmi,ktorí mi nevyhovujú som fakt len na nevyhnutnom kontakte.Aj moja komunikacia verbálna je na tej istej úrovni.Niekedy je to tažké uznávam,ale mne tento spôsob vyhovuje.Lebo žijeme v spoločenstve,ludia sú okolo nás a treba si tam nájst svoje miesto.No bez ujmy na vlastnom ja.

babenka

vycitky a hadky.ona pouziva komplimenty a chvaly az do neba a setci su namakko a urobia vsetko,co od nich chce a je pre nich naj naj zena na svete.co povie to je zakon a pravda.ale vela ludi uz takto dostala do problemov.zial,zistili to po case ked bolo neskoro.odkedy ju poznam,tak som hned podozrievava ked na mna niekto vyvali sladke reci a komplimenty a chvaly.

damaxy

Len to ber,tak,že všetko čo robíš je podla tvojej vlastnej vôle a tvojho presvedčenia.Oslobod sa od toho čo si kto myslí a nemyslí hovor všetko jasne a zrozumitelne a stoj si na svojom.Nepoužívaj výčitky a hádky k dosiahnutiu svojho.Si dospelá a tak aj jednaj.Vytvor si nejaké pravidlá,ale nech platia aj na teba.

babenka

damaxy,uz chapem,preco si to pisala.to jedlo to je blbe.tiez to nemam rada vnucovanie.ta kamoska je iba kamoska-znama.vyhybam sa jej bo neviem co od nej cakat,ci tie krasne reci nie su znovu z dajakeho dôvodu-bojim sa jej jednoducho povedane.a aj ine kamosky si to vsimli.ona zistila,ze mnou nemoze manipulovat,tak som casto aj ja v pozicii tej,proti ktorej zhromazduje svojich privrzencov.ona bola v detstve odvrhovana otcom a teraz sa asi msti a z inych robi to,co otec z nej.a na to potrebuje manipulovat okolie proti jednotlivcom a robi jej to dobre hadam.

damaxy

to som písala skôr všeobecne a Anite to k tomu jedlu.Niekomu manipulácia neprekáža a v tom prípade ani o nej nehovorí,a zo všetkým sa dá urobit koniec.Ak ti tá priatelka nevyhovuje nekamarát sa s nou,alebo ak sa dá tak jej povedz čo sa ti nepáči a jednoducho nedaj sa manipulovat.Ked ste v meste a ty niekam nechceš íst nechod,alebo povedzte si pravidlá,podla ktorých sa budete riadit.

babenka

kamaratku mam taku,co velmi manipuluje a robi to komplimentami,pochvalami.potom ludia prijmu vsetky jej nazory a ich pouziva na to,aby mali rovnaky postoj k inym ludom ako ona.bud ich nenavidia alebo opak.tak si zhromazduje svojich a robi tlak na druhych.ale posobi ako svetica,najskromnejsia najlaskavejsia na svete aj do oci tym,ktorych ignoruje popravke.ked ju pocuvam,tak vidno ze nevie sama dke je pravda,co povedala vcera bo jej nazory su protichodne.
preco si o manipulacii pisala anite?