Dobrý deň, začínam mať pocit,či je so mnou všetko OK. Ako každý človek zažívam v živote radosti i starosti,ale mám pocit,že po celkovom zhodnotení je to jedno veľké mínus. Nepamätám si,že by som mala niekedy dlhšie obdobie,kedy by som si mohla povedať,že som šťastná,stále ma niečo štve,je mi do revu,spomínam na to,čo bolo pekné,akoby unikám z reality. Pritom keď sa reálne pozriem, mám všetko,čo som vždy chcela-dobrú prácu,okolie,na ktorom mi záleží...a predsa - mám depky,topím sa v nich,akoby mi niečo v živote stále chýbalo a neviem prísť na to,čo by to mohlo byť.Zažili ste aj vy niečo podobné??
-----------------------
Depresia www.zdravie.sk
Depky, kedy prestanete?!
som este slobodna deti nemam,tu depresiu co som prekonala-mala som vtedy len 21 rokov..
pete si este tu?ja teraz musim prec ale mozno este neskor nakuknem,zajtra si napiseme ten testik,pa pekny vecer
To si pekne napísala, fakt si musaela mať skvelých lekárov. Ale to si musela mať asi veľmi vážne stavy. Neviem ako sa ti prejavovali. Máš aj vlastnú rodinu?
psychoterapia sa skladala z autogenneho treningu,skupinovych sedeni,muzikoterapie,artterapie,mali sme velmi vyborne a profesionalne terapeutky,kazdym dnom som citila ako nas tahaju z depresie von.bohuzial teraz nemam na terapiu cas.ale ked ides na terapiu si na marodke 2 mesiace,lekar ta vypise,vychadzky mas neobmedzene..tam kde nezaberaju lieky,je terapia vybornou liecbou,velmi odporucam
vtedy som spadla do depresie lebo som musela dat vypoved v praci na ktorej mi velmi ralezalo,potom to na mna prislo ako keby sa mi zrutil cely svet,uzavierala som sa doma,chcela som plakat ale vobec sa mi nedalo,cele dni som prelezala v posteli a bola na tom velmi zle.bola som melancholicka aj veci uplne prirodzene boli pre mna velmi obtiazne,ledva sa odvliec na wecko.potom som isla psychiatricke,dala mi lieky,ale tie kym mi zabrali-po viac ako mesiaci sa moj stav len zhorsoval.potom ma odporucila na psychoterapiu,najskor som odmietla a usla odtial,potom som sa odhodlala tak som to skusila opät.tam mi uz ale zacali ucinkovat lieky.na terapiu som chodila denne 2 mesiace.po par tyzdnoch mi uz bolo lepsie,potom znova zhorilo,atd.na konci terapie mi uz bolo super a viac sa to nevratilo ale lieky som potom brala este 2 mesiace.
Via, to by bolo super. Z čoho si mala vtedy depku? A ako sa ti ju podarilo zodalať? Robili s tebou nejakú terapiu?
ahoj pete,uz skoro 3 mesiace sa liecim na panicku pruchu,mam ju spojenu aj s depresiou,depresiou som uz trpela skoro pred 6 rokmi.vtedy som sa uspesne vyliecila,trvalo to asi 5 mesiacov,samozrejme brala som aj tabletky a chodila na terapiu.ta knizka je o depresii a liecbe,ten test sa vola Bachov test,je vazne dobry.momentalne nemam knizku pri sebe,ale ked budete mat zaujem mozem vam zajtra hodit cely test na sklo a mozeme sa spolocne otestovat,co vy na to?
Ahoj Via, z čoho si mala depku? A aká je to knižka, aký test? Nemôžeš o tom napísať viac?
ahojte vsetci,ja sa citim zase ovela lepsie,som ako to pocasie co na mna tak velmi vplyva,citala som knihu o depresii ,bolo tam pisane ze v depresii su urcite aktivity alebo situacie ktore nas vhanaju spät,a je dobre ked si to na sebe odpozorujeme co to konkretne je v nasom pripade.tak som sa odpozorovala.u mna je to samota.akonahle som sama vracaju sa mi vsetky depresivne pocity a uzkosti.u niekoho to moze byt prilisna aktivita,pocasie atd..tak som sa posledne dni obklopila vela ludmi,a citim sa ovela lepsie.je tam aj dobry test na depresiu ktory je dobre,robit si ho kazdy tyzden,da sa nim aj zistit ci trpime miernou,strednou alebo tazkou depresiou.knizky mi velmi pomahaju.
Anitka, odpovedaj inokedy, kľudne, hlavne, nech sa ti to zlepší.