Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Z-uzka

kiky
Ahojky :) No to by som si aj ja želala, raz sa zobudiť a nemyslieť na jedlo. Niekedy sa prichytím pritom ako keď som napr. niekde v meste a vidím ľudí ako bezproblémovo jedia, ako ich sledujem a hovorím si, kiež by vedeli aké majú šťastie, že tú bagetu, či fornetky jedia bez akýchkoľvek výčitiek, jednoducho ju zjedia lebo sú hladní.. Nepočítajú nadbytočné kalórie a koľko by z toho mohli pribrať, nepociťujú úzkosti po zjedení, ani si nevedia predstaviť aký majú dar, dar vedieť sa s chuťou najesť..
Neboj tie výražky určite čoskoro zmiznú, to je len asi prvotná reakcia tvojho tela na tie tabletky. Ani o mňa sa chlapci, či chlapy veľmi nezaujímajú, príčina bude asi v tom, že vyzerám veľmi detsky, ja som k tomu ešte taký drobec a asi aj to, že keď má človek hlavu stále ponorenú v smutných myšlienkach, tí druhí to vycítia, tak možno preto sa aj teba aj mňa chlapci stránia.. Alebo sme moc fešné a boja sa nás osloviť :-) Vidíš, preto treba s tým začať niečo robiť. Ale ty už si vlastne začala, to že chodíš sem, to je super :-) Zatiaľ sa drž, papa..

w

Zuzke:
ani nevies ako velmi ma potesilo tvoje odhodlanie. Kedykolvek mozeme zase spolu vytvorit nejake to "kozmicke jedlo":)stojim pri tebe...

Z-uzka

Alternatíva
Pekný podvečer prajem :)) Dnes som bola u svojej psychologičky a od zajtra rozbieham našu misiu "učím sa jesť". V tom zmysle, že nebudem jesť síce veľa a ani všetko, len to čo mi hlava ako tak povolí, z čoho by nemala byť až tak deprimovaná, čiže 2 krát denne detskú výživu s jogurtom. Raňajky a obed. Viem, nie je toho veľa, no ide o to, aby som sa odnaučila užívať preháňadlá, občas prejesť a vyvraciať sa. Snáď to do budúceho týždňa vydržím a splním misiu :-)

Z-uzka

gabina
Ahoj :-) Tak ťa tu aj ja vítam..
Je to veľmi fajn, že čoraz viac ľudí sem nachádza cestu a neostávajú ľahostajní k týmto ochoreniam..
Ak sa môžem opýtať ako dlho si mala trampoty s ppp?? Zatiaľ papa...

nana

no ty vogo .... ja ma od bulimie alebo anorexie tak daleko ako od slusnosti ..... to ako vobec nemate sielenu chut zjest neico sladke a ked to zjete tak si poviete : citim sa cool

miriuma

Dakujem alternativa ;)..velmi ma to povzbudilo...totiz to o mojej bulimi ktora trva 10 rokov vie malo ludi. A povzbudenie takehoto typu som presne potrebovala. ;)Knihu uz mam ...odporucam, ked mi je nedobre tak si v nej listujem a citam ...pomaha to!!!
Gabina... presne ako pises...priznat si pred okolim ze som bulimicka, je tazke, ale urcite je clovek opat o nieco dalej , blizsie k uzdraveniu...moje okolie do teraz skoro nic nevie...hmmm ..ale uz som urobila prvy krok..tkaeto fora navstevujem citam ale neprispievam...dnes som ot zmenila...drzim vsetkym pace a prijemny zvysok dna :-))

gabina

Vďaka, Andrej aj Vy, dievčatá...Musím priznať, že Vás všetky obdivujem za odvahu, vyspovedať sa zo svojich problémov takto "verejne". V čase, keď som sa v tom motala ja, neexistovali takéto úžasné virtuálne poradne. Dnes s tým už problém nemám, kľudne idem s kožou na trh ale vtedy som to veľmi urputne skrývala. A preto máte môj obdiv. Vždy tvrdím, že úplne prvým, no veľmi významným krokom v boji s PPP je moment, kedy si dokážete priznať, že v tom lietate. Možno sa to niektorej z Vás podarilo práve na tomto mieste, po prvý raz sa s tým niekomu zdôveriť...a urobiť dôležitý krok. Postaviť sa problému tvárou v tvár a neschovávať sa pred ním znamená, že sa nebojíme toho, čo to s nami urobí, že sme odhodlané sa do toho pustiť a roztrhať to na kusy. Cesta to môže byť ešte veľmi dlhá ale čím skôr začnete, tým skôr sa z toho môžte dostať. Odkladanie na zajtra, na pozajtra a na neskôr nič nerieši. Nepôjde to zo dňa na deň a zlyhanie príde ešte niekoľkokrát ale keď o tom vieme a sme na to pripravené vopred, nehodí nás to o stenu až takou enormnou silou...Krôčik po krôčku, deň za dňom...aj malé úspechy sa rátajú a u vás to platí mnohonásobne! Držím palce a už som sa rozkecala, tak zatiaľ pa!

Alternativa

Ktosi mudry povedal: "V zivote nie je nic jednoduchsie, ako sa presviedcat, ze TO nejde". Vitaj Mirriuma, aj Ty si prikladom, ze vsetko ide, len treba chciet. Nikto nie je 100%-ny a pocit zlyhania je bezny, aj recidiva pri bulimii. Co treba v takej situacii:
1. ziskat nadhlad, ved kazde usilie je sprevadzane aj nevyhnutnymi chybami
2. zachovat klud, nelutovat sa
3. OBNOVIT SVOJE ODHODLANIE pokracovat vo vylieceni
4. pokracovat v pravidelnosti jedenia mensich davok vyvazenej stravy 5x denne
Ako pomocku Vam opat davam do pozornosti knihu Frantisek D. Krch: Bulimie, jak bojovat s prejidanim /cena cca 230,-/

miriuma

Ahojte volam sa Mima. SOmna tejto stranke prvy krat. Som bulimicka..ciastocne vyliecena. Preco ciastocne ? Nemam uz problemy s tym, ze by som si vycitala kazde jedlo, jem 5x do dna. Zachvaty ma vsak chytaju v priemere raz za tyzden..predtym mam neskutocnu tmu v "dusi" a pripadam si neshcopna a jedine co vtedy urobim, je ze sa napraskam a vyzvraciam...takto to uz ide asi dva roky odvtedy som pribrala 7kg...je mi jasne ze tudy cesta nevede!!!...uz 5 dni som v pohode...verim ze aj toto forum mi pomoze vratit sa k normalnemu zivotu...drzim Vam vsetkym palce!!! a Prajem krasny den a posielam obrovsky uuuuusmev :-D