Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

kiky

Pre Alternativu:Mne by ani nevadilo že musím jesť normálne ale moja mama robí obrovskééé porcie a ešte si myslí že mám málo..jej sa nedá čo sa týka jedla nič vysvetliť,keď som ešte bola "zdravá" pokúšala som sa o to ale s ňou sa nedá..a teraz keď som chudá mi nedovolí jesť zeleninu.A preto jem málo lebo sa bojím že večer si budem musieť dať niečo obrovské..ale dneska som sa fakt prekonala..
Pre gabinu:1.V poslednom čase ma nahnevala asi moja mama s tými porciami jedla a vlastne cela moja osoba.Ja si poviem, že budem jesť normálne ale aj tak to nesplnim
2.Ja sa na nikoho nehnevám a nepociťujem to tak že by mi niekto ubližoval.To nie..
3.Keď cítim smútok je to preto že nemám veľa priateľov,často som sama doma lebo nemám kam ísť,ešte nikdy som nemala chlapca..cítim sa byť strašne osamelá..
4.Sebe vyčítam že som vobec niekedy počúvala tú moju "kamošku" a dala sa na chudnutie..teda mohla som začať cvičiť ale nie nejesť..
U mňa ide o to že ja aj jem ale často cvičím a keď nemôžem cvičiť snažím sa jesť menej..keby mi mama dovolila jesť večer len zeleninku a podobné veci, viem že by som dokázala cez deň jesť normálne a možno by odišlo aj pár výčitiek..

Alternativa

Velmi som cakala na Tvoju odpoved. Som smutna, ze je takato. Ano, viem ako to chodi. Spominam na zle casy, vlastne vtedy sa uz zacali lepsit, ked som naozaj denne robila male nakupy, aby neboli v chladnicke prebytky. To je dost zatazujuce, ked cestou z prace musis nakupovat a nie v sobotu vsetko hodit do auta. Ale mne sa to zdalo normalne, ved islo o zdravie az zivot nasho dietata.
Pozri Vrr, si inteligentne mlade ziena. Riesenie musi existovat a urcite existuje. Uz si urobila velky krok vpred, co mozno Ty ani nevidis, ale ja ano. Musis si vecer doma zamestnat hlavku, necumiet do telky, nudit sa. Pocuvaj, ved tu o makrobiotike nik nic nepise a napr. mna by to naozaj zaujalo. Neviem o makrobiotike absolutne nic a na studovanie nemam cas. Urcite by sa pridali aj dalsi s otazkami, vedomostami, nazormi. Ale zodpovedne reagovat vo fore vyzaduje fakt priebezne veci citat. No, porozmyslaj, mne by si helfla=pomohla.

vrr

alternativa, tisickrat...naozaj tisic..ona ma to nenuti jest, ide o to ze je to doma a tak si prirodzene vyberiem. Ona svoju kuchynu nemieni zmenit, vyznam sa do makrobiotiky(ako tak, par knih precitanich, vazne ma to zaujalo) a nedalo sa ju presvedcit. Viem ze by som si to mohla varit sama, ale ked je tu ine jedlo, vies ako to chodi..

Alternativa

Vrr, uz si sa o tom s maminou rozpravala, alebo si myslis, ze to tak je. Ak si jej uz cosi povedala a odznelo NIE, treba chvilu pockat a zacat temu znova. No a to je o tej argumentacii. Napr. ak sa rozhodnes pre delenu stravu - co je jednoznacne dobre, mala by si cosi o nej vediet. A povedat mame, preco to je dobre pre vsetkych doma. A napr. mozes mat normalny jedalnicek cez den a na vecer zelenina - zase by si jej mala povedat, preco. Podla mna by bolo nie velmi dobre, keby ste boli nutene jest na veceru parene buchty, segedinsky gulas, atd. Ved to "nesadne" ani pri beznom zaludku, a Vas bol dost namahany.

Alternativa

Kiky, ak si cez den zjedla naozaj to, co si napisala, mozno by stacil maly rozhovor s maminou: mami, dnes vecer by som si dala len nejaku zeleninku. A mamina by sa nepridala k lahkym veceriam napr. zeleninovym? Ale vies ako sa hovori : "nememu dietatu ani vlastna mater nerozumie". Skuste doma rozobrat denne jedalnicky so sefom kuchyne -asi vsade je to mamina. Pozrite si tu temy o zdravom stravovani, majte v rukach argumenty a mamy sa daju presvedcit. Ved aj my chceme byt zdrave :o).

gabina

Milá kiki!
Z Tvojich slov cítiť veľa smútku a beznádeje. Skús presnejšie definovať, prečo máš menej chuti do života, ako majú iní? Všetko teraz prežívaš cez svoj vlastný, vnútorný svet, Tvoje city máš schované hlboko v sebe, skús ich, prosím trošilinku odhaliť...
Môžeš (ak sa to dá) odpovedať na tieto otázky priamo a jasne?
1. V posledom čase ma totálne nahnevalo, že....
2. Osoba, na ktorú sa hnevám a ktorá mi ublížila, je...
3. Keď cítim smútok, je to ptero, že...
4. Sebe vyčítam, že som...

Sú to "len" 4 otázky a 4 odpovede. Ak nie priamo tu, skús odpovedať sama pre seba ale jednoznačne, bez omáčky a tak, ako to cítiš. A najlepšie bude odpovedať si pekne nahlas, zarevať, zakričať, tak, aby si počula svoje kričanie. (neschovávaj ho potichučky a len pre svoje vnútro). Skúsiš to?

gabina

Milá kiki!
Z Tvojich slov cítiť veľa smútku a beznádeje. Skús presnejšie definovať, prečo máš menej chuti do života, ako majú iní? Všetko teraz prežívaš cez svoj vlastný, vnútorný svet, Tvoje city máš schované hlboko v sebe, skús ich, prosím trošilinku odhaliť...
Môžeš (ak sa to dá) odpovedať na tieto otázky priamo a jasne?
1. V posledom čase ma totálne nahnevalo, že....
2. Osoba, na ktorú sa hnevám a ktorá mi ublížila, je...
3. Keď cítim smútok, je to ptero, že...
4. Sebe vyčítam, že som...

Sú to "len" 4 otázky a 4 odpovede. Ak nie priamo tu, skús odpovedať sama pre seba ale jednoznačne, bez omáčky a tak, ako to cítiš. A najlepšie bude odpovedať si pekne nahlas, zarevať, zakričať, tak, aby si počula svoje kričanie. (neschovávaj ho potichučky a len pre svoje vnútro). Skúsiš to?

kiky

Pre Z-uzku:
Ja to nedokážem nikomu povedať..jednoducho to neviem.Proste si pripadám, že by ma prestali vnímať ako normálnu..ale brali by ma ako niekoho "chorého" kto potrebuje ľútosť a špeciálne chovanie..Jednoducho mám sprostú povahu..
Dneska som znova normálne raňajkovala a na desiatu som mala jablko a na obed mäso s kašou.Teraz mám strašné výčitky a keď pomyslím na to že večer si budem musieť dať aj večeru(moja mama na to strašne dbá)mám chuť sa zabiť..a pritom viem, že nie je normálne že som taká chudá..joj radšej idem von aby som na to nemyslela..len tak sa prejsť..
Prajem vám všetkým viac chuti do života ako mám ja!:)

Alternativa

Miska, kdeze si? Chybas nam v tejto teme. A tiez Zuju, Hena, Vivi, Klarka, Kity, Lolila, Malicka, Uz bez nadeje, Mirkaxx, Jessy a vsetky dalsie. Poradte si, porozpravajme sa, ake dobre bodiky proti PPP zbierate. Urcite su, uz to, ze ste tu.
A este nieco. Nick sa da zmenit. Totiz mne nick Uz bez nadeje fakt nerobi dobre :o(, lebo niet dovod pre nikoho taky nick pouzivat. Pekny den a weekend nam vsetkym.