Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

vrr

akasi ta ventilacia, o ktorej Z-uzka hovoris, je prave tu. Nevie to nikto s mojho okolia, nikto s rodiny, kamaratov. Viete to iba vy a to ma vetiluje. Postupne na sebe pocitujem ako sa mi slova Alternativy vryvaju hlbsie a hlbsie do mozgu a premyslam nad krokmi k uzdraveniu viac nez predtym.
pre w, neviem ci som nasla koren, tych moze byt viacej, nemalo by to byt vo vyzore, ani v postaveni, a chalanov je okolomna mnohonasobne viac nez napriklad kamosiek. Po tejto stranke by mi nemalo nic chybat. I ked.. Maturitny rocnik ma iba caka.

w

cumakuj zuzi, uz by sme si zasluzili sa vycvachtat. Ja sa akurat idem pustit do instalacie tej stranky..teda aspon pokus...

Z-uzka

w
Už čumákujem po internete na nejaký supiš kúpeľný hotelík, lákajú ma Trenčianske Teplice, už sa neviem dočkáááááááť na náš spoločný víkend :) Už aby to bolo :-)

Z-uzka

Súhlasim s w, že väčšina týchto problémov pramení z rodinného prostredia, moji rodičia mi kládli za všetko veľkú zodpovednosť.. Všetko musím vedieť, všetko musím vyriešiť a všetkému som na vine JA..

Z-uzka

vrr
Ako hovoríš, všetko má svoj čas.. Ale to, že by si sa mala niekomu zdôveriť, to by šlo aj skôr, či nie?? Nemáš aspoň nejakú dobrú kamarátku, ktorej dôveruješ?? Odpadol by ti zo srdiečka veľký kameň, že už na to nie si celkom sama a že si to dostala trošku von. A ozaj ty si spomínala tuším, že si v maturitnom ročníku, nie?? Už si tento týždeň maturovala, alebo ťa to ešte len čaká??

w

pre vrr:
no, ako pisem. Tato choroba len tak z nicoho nevznika. Vrr, uz si nasla akysi povod svojich problemov s papanim? Nekorenia v nejakych medziludskych vztahoch? Nebud smutna, ved je tu aj okolie. To je uzasne dynamicky utvar, ktory dokaze cloveka urobit stastnym:) Nemyslis?

Z-uzka

w
Aj ty si najúžasnejší človek v mojom okolí, už to čo máš za sebou, a to aká si, a to že vôbec si, je výhra a veľká výhra aj pre mňa, pretože ťa poznám a keby som ťa nepoznala, ochudobnila by som.. Som rada, že sa ti mailík páčil, už sa teším na ten od teba :-)

w

pre gabinu:
vetu, co si uviedla ako koniec svojej citlivej spovede si ani nemusela uvadzat. Kazdy jeden problem tohoto razu prameni jednoznacne v rodinnom zazemi. Si silna osobka:) Mala som podobne problemy s tym, ze odomna kazdy jeden clen mojej rodiny ocakaval, ze ani raz nepochybim a ze budem ta najdokonalejsia. Niekde svoje idealy uskutocnovat museli a tak som sa stala zdrojom plnenia druhych snov. Tak ako aj ty pises. Ako teraz vyzera tvoj vztah s rodicmi? Mala si to stastie, ze to zobrali, ci sa ti obratili skor chrbtom? Je mnoho druhov povah a mnohokrat, ako napriklad u Zuzky, dochadza k zasahu do ega a vtedy ten rodic sa skor urazi ako pomoze. Ja mam tiez podobne skusenosti tak preto sa pytam ako to nakoniec dopadlo u teba..:)ak ti neprekaza, ze sa pytam..

vrr

w ked tu citam ten tvoj pribeh az som si uvedomila, ze tieto problemy sa stavaju skorej ludom s tymto pozadim ,aby vykrili nieco co im v zivote chybalo, asi, ci nie? aj ma to trosku zosmutnelo:(
ale vidim ze ty si to zvladla a si silna osoba. gratulujem.

w

pre Zuzku:
ahoj zlatucka:)Som rada, ze ta tu vidim. Dakujem za krasny povzbudzujuci mail. Urcite ti odpisem. To, ze mas este problemiky vobec neznamena, ze nie si uzasna. Prave naopak, si ten najdokonalejsi cloviecik v mojom okoli. Uver konecne aj ty..