Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Z-uzka

kiky
Ahok Kika! Tak v prvom rade ti chcem poďakovať za to, že ma tiež podporuješ ohľadne môjho sníčka knižky, dúfam, že sa raz naplní :)) A keď sa naplní, ver, alebo never, ty si bola tá iniciátorka, ktorá mi vnikla tento nápad.. Nebyť teba, tak by som nad tým až toľko neuvažovala. Je pravda, že už dávnejšie ma niečo podobné napadlo, no vôbec som si neverila, ale ty si mi tú moju ohradu prelomila :) Už na základnej škole som rada písavala slohy, takže s písaním problémy nemám..
No a teraz k tým palacinkám.. Vieš pripomínaš mi mňa, keď mi je smutno a chcem zo seba vyplakať tú nenávisť voči sebe, tak sa idem sprchovať a tam plačem a plačem a musím uznať, že mi to vždy trošku pomôže.. Kika, plač len koľko chceš, nech tá boľava výjde aspoň trošku von.. Asi zbytočne ti budem písať, aby si si nevyčítala tie palacinky, sama viem, aký neznesiteľný je ten pocit, no aspoň ti napíšem, že tie 2 palacinky spáliš už len spánkom, tam potrebuje telo tiež energiu, lebo funguje na zotrvačný režim a aj tým plačom spaluješ kalórie, ako sa poprechádzaš po byte, to že vôbec tvoja hlávka rozmýšľa, búcha ti srdiečko, spaľuje energiu.. To by si musela zjesť aspoň 8 palaciniek aby sa ti uložili a nespotrebovali.. Drž sa a mysli na zajtrajší deň, že bude krajší ako ten dnešný, to pomôže, ja si vždy hovorievam že zajtrajším dňom všetko napravím, aby som nemyslela na ten momentálny zlý pocit.. Pekný večer, papa :))

kiky

Prave som vyšla zo sprchy..musela som sa tvariť že sa sprchujem aby som sa mohla od výčitiek vyplakať..kvôli dvom palacinkam na večeru:(( Citim sa ako sproste prasa ktore sa neviem ovladat..:(

kiky

pre w:
ďakujem za rady..už dlhšie rozmýšľam nad denníčkom..istý čas som si ho aj písala ale zdalo sa mi že sa vtedy v mojom živote nič nedialo..ale teraz keď neviem svoje pocity dať najavo by mi to asi naozaj pomohlo..
Gabina: ďakujem ti že medzi nás chodíš a píšeš o svojich pocitoch..Dodáva to silu keď poznám človeka, ktorý sa z toho dostal a nehanbí sa rozprávať o tom čím prešiel..

kiky

Z-uzke:
Vieš čo bolo pekné na tvojom príspevku o knihe ktorú chceš napísať?Že píšeš, že ju dokončíš keď budeš zdravá.Je dobré že veríš že budeš zdravá(ja tomu verím tiež) a buď si istá že každá z nás by si tvoj výtvor kúpila a určite aj veľa iných ľudí..pusť sa do toho!

el.vi

w :o)
no jo,statnice...hm, zatial mam za sebou jednu a este dve ma cakaju, plus obhajoba...je to strasny tlak ale snazim sa to predychat... ;o), sak nejako bude, a ked aj nie, tak sa svet nezruti...a ja tiež nie ;o)
na stranku stale myslim, ked budemmat po vsetkom, tak sa do toho pustim na plno :o), uz aby som spravila aj nieco uzitocnejsie ako ciary na vykrese ;o)

el.vi

Z-uzka:o)
knizka je aj podla mna super napad zacni pisat čo najskôr :o), rada si ju precitam, ono papier je dobry poslucháč, a koniec koncov ako sa ukázalo v prípade spominanych "umelcov" znesie všetko ;o).
Ale tvoje dielo by malo srdce a dušu a to je pri knižkách to najpodstatnejsie, ...keď nas dokažu zasiahnuť, a pomenovať to, čo nedokažeme samy vyjadriť ... :o)

daisy

Prajem Vam krasny den dievcata.
W,
velmi pekne dakujem za privitanie medzi Vami.Momentalne mam internet trosku pristupnejsi a som velmi rada, ze sa mam s kym porozpravat a hlavne by som aj ja chcela prispiet,poradit povzbudit.Co sa tyka zalozenia stranky venovanej PPP je to genialny napad,mozno uz nieco existuje ale ja som sa s tym nestretla.Uz len samotna spoved duse,ktora tym presla alebo prechadza je obrovskou pomocou. Sme si vsetky naozaj az neuveritelne podobne,o mnohych pocitoch o ktorych by som chcela uz ani nemusim rozpravat, vdaka Vam dievcata som ich vnutorne vyriekla s Vami.Myslim, ze by tam malo existovat taketo forum,drviva vacsina z nas o tom nema odvahu rozpravat.Velmi by som prijala rady ohladom stravy, viem ze sa o tom vela pise, ale som z toho trosku zmetena a poriadne neviem ako by mal vyzerat ukazkovy denny jedalnicek.Tiez si myslim, ze by pomohola informacia ohladom moznosti liecenia, kontakty, ale hlavne prispevky a spovede.Ani netusime kedy nas ta spravna zasiahne a nakopne tym spravnym smerom,urcite to nepotrva vecne!

Gabina.
Spatne som sa vratila k prispevkom z predoslych dni, ktore som nemala precitane.Som velmi rada,ze si s nami a si nasim svetlym bodom a jasnym dokazom toho, ze sa to da zvladnut.Kedze sa s tym trapim uz dost dlho chccela som sa opytat ako to bolo s abstinencnymi priznakmi v tvojom pripade.Ja som maximalne vydrzala 4dni,tuto hranicu som neprekonala,rada by som poznala aj to co je za tym.Ak by som to zvladla,na ake pocity sa mam pripravit,nervozitu,zachvaty agresie,depresie? aky casovy interval je ten najkritickejsi?vopred velmi pekne dakujem.

Zuzka
Si zlata holka Zuzka a Tvoja otvorenost otvara duse mnohych znas!Ako som spominala precitala som si prispevky spatne dozadu.Skus sa prekonat,zabojovat a dostat na tu vysku,nove povinnosti, impulzy a hlavne ludia pomozu.Vieme ake je to pre nas dolezite byt neustale zamestnane.Ak citis potrebu opustit rodicovsky dom tak nevahaj.Skus si najst podnajom s priatelmi a pracu popri skole.Viem ze sa o tom lahko hovori a poznam aj to ako je niekedy tazke vyjst vobec von,ale v spravnej chvili sa uchop sance.Drzim Ti palce,zvladnes to!Este k tym prehanadlam, nikdy som ich neuzivala,ja si ulavujem vracanim, ale na spravnu peristaltiku mi pomaha jablcny ocot,okrem toho je velmi zdravy.
Vsetkym Vam prajem krasny den a co najviac pozitivnych impulzov!

w

pre vrr:
viem, odbornik online by mozno bol lepsi, no povedzme si narovinu, nemame prave voci odbornikom predsudky? Uricita miera svojpomocnosti v tomto probleme je velmi vyznamna. Presla som si tym a viem, ze spolupatricnost akou sa vyznacuje aj toto forum je nesmierne cenna aj v ceste k presvedceniu k najdeniu odbornejsich rad..hm? Nechceme sa zaoberat odbornou strankou liecby, ale skor tou "laickou". Dostavala som sa cez to svojou trnitou cestickou, kde mi pomahala len vlastna vynaliezavost. Chcem aby sa moje chyby na vasej ceste k uzdraveniu nevyskytli a touto cestou by sme vas chceli obrnit a naucit zvladat viacere situacie, ktore sa vniknu do cesty kazdej z nas...

Z-uzka

vrr
Ono tu by ani nešlo o odbornú knižku, nechcela by som písať o tých omáčkach čo sú v každej knižke, tu by išlo o spovede ako to skutočne vyzerá.. A ako som už spomínala, dokončila by som ju a vydala, až keby som bola zdravá, aby tam bol aj tento pohľad a určite by som ju pred tým dala prečítať zopár ľuďom, aj odborníkom, nepsutila by som len tak niečo do prevádzky, keby som si tým nebola 100% istá po všetkých smeroch..