Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

mojko

svetla moze to suvisiet aj so srdieckom ale aj s tvojou krizovou oblastou mas ju v poriadku? Moze tobyt aj nespravna poloha pri lezani ochabbnute svalstvo na chrbtici, ci aj zablokovany stavec,nedostatok niejakeho mineralu krvny obraz potrebny!

el.vi

kika
ako pisala Z-uzka, tie palacinky nie su take neznesitelne, ved pozri co vlastne do nich ide, ...trosku muky, vajicko a trosku mlieka...a medzi kolko palaciniek sa to rozdelilo!!! tie dve su strasne malicko, a nie je v nich olej...tak ze sa neboj ze ich na sebe uvidis, nemas preco !

el.vi

Z-uzka dakujeeem aj tebe zelam krasny a stastny tyzden :o) ono zajtra mam skusku, ak ju nespravim, mozem ist do kelu a nie na statnice :o( tak mi drzte prsty ak mozte, bo dalsi rok hentam by ma dorazil... Ale snad to spravim, vediet to viem, len nikdy neviem kedy zazmetkujem...

Co sa tyka toho jablcneho octu...s tym opatrne... je to predsa len kyselina a niekedy moze skor uskodit ako pomoct, ...ked tak len trosicku zriedeny vo vode, a radsej len v tedy ked nieco nemozes stravit, lebo na rozhaseny hladny zaludok to asi nie je moc dobre...
a ono este taka "kozmeticka" drobnost, myslim ze sa vyparuje cez pory v pokozke, tak ze to moze zmenit pach tela... (podobne ako cesnak...)

vrr

Z-uzka :) to hucanie v hlave je neuveritelne silne az verim tomu ze clovek co to nezazil si to predstavit nevie a pochopit asi tiez nie. Urcite to vykresli dostatocne autenticky. A potom musime dufat ze si to precitaju aj zdrave dievcata v teenage veku, aby ich to obislo..

Z-uzka

vrr
Napísala si presne to čo by som tam chcela zahrnúť, už som si dnes zaznamenala svoj ranný výlet do kuchyne a potom do kúpeľne, to čo mi hučalo v hlave.. Samozrejme by som tam chcela zahrnúť aj tradičnú terminológiu, síce možno trošku inak poňatú, no hlavne ide o to, aby sa tam každé dievča, ktoré si ju bude čítať a bude mať problémy s ppp našlo.. A aby keď si ju prečítali blízky a rodina videli aký úbohý je život s ppp.. Určite ma napadne ešte veľa nápadov, čo a ako, chcem tomu nechať voľný priebeh, nech to je čo najautentickejšie :))

Z-uzka

daisy
Ahojky :) Ďakujem aj ja tebe za tvoje úprimné slová, teší ma, že svojou otvorenosťou som aspoň štipku prispela k tomu, aby boli aj ostatné dievčatá z tohto fóra spokojnejšie a vedeli písať o svojich pocitoch.. Vieš, ono s tým bývaním je to všetko ale ťažké, zatiaľ chodím po brigádach, lebo sa chcem pripravovať na príjmačky a pred tým keď som mala trvalejšie zamestnanie, vždy som sa tam len trápila, tak je zložité nájsť vhodnú prácu, kde by som bola aspoň trošku spokojná. Snažím sa hľadať, len zatiaľ sa mi nešťastí, no všetko chce asi svoj čas, tak musím čakať. No len tie podnájmi sú dosť drahé, aj keby som popri škole pracovala, neviem, či by som to utiahla a s hocikým bývať nechcem ísť, pri mojom stave by to nebolo veľmi vhodné :( A ak sa smiem spýtať teba a nebude to nevhodné, ty robíš a aj študuješ? Alebo len jedno z toho? A ešte či bývaš už sama, alebo s rodičmi?? Vopred ďakujem za odpoveď :)
A ďakujem ešte za dobrý typ na ten jablčný ocot, určite ho vyskúšam :)) Tak ti prajem príjemný večer, ešte príjemnejší nový týždeň, aj ty sa drž, papa :-))

vrr

Z-uzka, zacni pisat uz teraz, a ucrite si uz aj vela napisala, bude zaujimave citat tvoje myslienky pred najedenim, po najedeni, pred ulavou, v den ked si vydrzala jest tak ako si chcela, a ked budes zdrava, tesim sa na to.

Z-uzka

el.vi
Ahoooj! Ďakujem aj tebe za podporu, som rada, že s mojím plánikom a návrhom tak všetci súhlasia a fandia mi, naozaj si to vážim od všetkých :))
Veru papier, je dobrý poslúchač, veď mám založený denníček a tam si škrábem, píšem, kreslím, jednoducho všetko.. Tak ti držím ešte päste na ďalšie kolo štátnic, drž sa a prejem ti ešte pekný nový týždeň :))