Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

gabina

Dievčatá,
je dobré poradiť, čo je jemné na žalúdok, čo sa nám dobre strávi, čo má veľa živín a málo tuku...ale z vlastnej skúsenosti viem, že niekedy to malo presne opačný efekt. Keď mi radil ktosi, kto mal podobné problémy, čo zjedol...bola som na seba naštvaná ešte viac, že ja nedokážem do seba dostať ani to. Pamätám si, že som napríklad banán v sebe nikdy neudržala. A štvalo ma, že iné áno.
Na druhej strane - niekoho to môže nakopnúť ale...koľké z vás neudržia v sebe ani ten banán? Koľké z vás jedli banán naposledy ako 10 ročné? Koľké z vás si myslia, že banán má v sebe kopec cukrov a že z neho strašne priberú?
Moja rada: nezjedzte banán celý, dajte si len jeden "hryz" a odložte ho bokom. Pomaly prežujte a zhltnite. Banán si už nevšímajte, odolajte pokušeniu zjesť po prvom súste celý a potom ďalší a potom chleba a na to čokoládu a ešte rohlík so šunkou a mäso od včera pri otvorenej chladničke...Stačí to jedno sústičko banánu a odchod! Ku knižke, k časopisu, k počítaču alebo von vypnúť hlavu!
Jeden malý krôčik dnes, druhý zajtra a na konci týždňa uvidíte, aký kus vpred ste prešli. Držím Vám palce, babuľky! G

sona

Keďže máme zdravé zúbky, nemusíme stále jesť výživy pre bábatká :o). Taký čerstvý ananás a banán nám dá veľa čerstvých vitamínov aj vlákninu, ktorá zaplní bruško, zlepší sa nám vyprázdňovanie, ukoja nám chuť na sladké. A ananás odbúrava z tela tuky, čiže váženie fakt nebudeme potrebovať. Mňam

Z-uzka

kiky
Vieš čo ešte mne pomáha pri zlých stavoch?? TANEC a hudba. Zbožňujem tanec, pri ňom na všetko zabúdam, ja som ešte ani chodiť a rozprávať nevedela, no už som tancovala :)) A keď už som chodiť vedela, tak som navštevovala rôzne zbory.. Tak ja len, že ak máš aj ty nejakú činnosť, ktorú zbožňuješ, skús sa jej potom venovať, keď ti je smutno :))

Z-uzka

Baby,
ak máte pocity obviňovania z jedla, nechcete jesť, tak vyskúšajte vždy spapať aspoň detskú výživu.. To je jedlo u ktorého teda aspoň ja nemám žiadne ťažké pocity, je to kašovité, čiže rýchlo spracovateľné, neobsahujú žiaden tuk, ani umelé látky, keďže je to vyrábané pre detičky, iba vitamínky a predávajú dokonca aj nesladené detské výživy, takže niektoré nemajú ani pridaný cukor.. A výsledok? Dodáte telu aspoň vitamínky a ani gram navyše.. Ja som taký špekulant a včera som si vypátrala takú super výživku, že banánovo ananásovu s tvarohom, tiež bez cukru, no bola aj tak sladučká a véééľmi mňam :)) Vyskúšajte :-)

Z-uzka

vrr
Tak mne sa tú našu ešte nepodarilo vypátrať, asi si už fakt začnem myslieť, že dostala nohy :)) Už ma napadli aj také myšlienky, že si pôjdem kúpiť vlastnú, no našťastie ma brzdí nedostatok financií.. Ach tí chudobní študenti :( Síce ja už študentom nie som, no snáď za chvíľku budem.. Pekný dník ti ešte prajem, papa :)

Z-uzka

alternatíva
Ďakujeme, no stali sa z nás také malé Xeny bojovníčky :) No a tú plánovanú www sme najprv chceli v rámci tohto fóra, no nemali sme veľa času a nechceli sme aby na nás niekto zbytočne čakal, tak preto sme sa rozhodli pre vlastnú, že tú si dokončíme, kedy budeme chcieť, nič nás nebude súriť a navyše to bude len naše, bude to také osobnejšie :)) Tak asi preto.. A takže vravíš, že jablčný ocot nie?? Že radšej grepovú a citrónovú šťavičku?? Ok pane profesore, dám na vašu radu :)) Papa, pekný dník :))

Z-uzka

gabin
Dobré ránko :) No ja už som si dávnejšie založila denníček a tam si občas píšem, čmáram, kreslím a presne ako hovoríš, nechám tomu voľný priebeh a možno z toho predsa vznikne kniha.. Ale keby mala raz aj vzniknúť, tak iba vtedy ak budem zdravá, chcela by som ju ukončiť tým :)) Síce to potrvá asi dosť dlho, no ako sa hovorí, všetko má svoj čas a aj moje dielko :)
Chcela by som sa vrátiť ešte k tvojmu príspevku pre Kiky, naozaj si to krásne napísala :-) Určite nebudem sobecká, ak prehovorím za všetky dievčatá, že ti ďakujeme. Aj ty si úžasná z úžasných :) Papa, pekný dník..

Alternativa

Este rychlo mala poznamka. Ocot hoci aj jablcny by som urcite nahradila stavou s citrona v 2 dcl vlaznej vody. Ma rovnake ucinky, stabilizuje pH a je vyrazne jemnejsi na zaludok. Najlepsie je stava z grepu + citron na rano. Ozaj Vrr, uz si ju skusila? Mne totiz ziaden poharik so stavou nedofrcal, lol. Alebo ho cestou od Teba niekto vypil? No, nech mu padne na uzitok :D

Alternativa

Caute dievcata,
za tych par hodin, co som bola uponahlana aj "zienka domaca" tato tema dostava novu napln - stava sa forom aktivnych zien. Super, super. Lebo v zivote sa o vsetko pozitivne, krasne musime pricinit len a len nasou osobnou aktivitou. Fnukanim nad rozliatym mliekom sa veru nikdy veci nezacnu hybat k lepsiemu.
Napadlo ma, ci by planovana www nemohla byt v ramci tohto fora - nemuseli by ste, sme-ak ma beriete do partie, platit domenu a navstevnost by bola urcite vacsia, kedze chlapci administratori maju veci cez vyhladavace podchytene.