Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Alternativa

Preco uz roky pijem grepovu stavu so stavou z citrona na lacno:
1. Lebo po grepe lyzickou som cela upatlana a aj stol
2. Citron sam do seba nedam
3. To najdolezitejsie - UCINKY
CITRON je zasadotvorna latka. My jeme viac ako 80% vsetko kyselinotvorne, cize sa prekyslujeme. Na to je expert Pista a dalsi z takej temy, mozete si precitat viac o dosledkoch, klast otazky. Robi to, co odporucany ocot, ibaze ma aj c-vit. a je to prirodna plodina.
GREP je bombicka. Okrem vit. ma dokazane anticelulitidne ucinky, odburava ukladanie tuku. Vyborne nastartuje dobry metabolizmus na cely den. Tusim Damaxy si nasla o grepe a napisala, ze je uzasny. A veru je.
Vrr, to riedenie vodou je OK. Mozno aj stipka mediku by sa hodila.
Dievcata, do 11.00 nas metabolizmus spracuva cukry bez ukladania do tukovych vankusikov. Preto sa aj odporuca do obeda jest ovocie, kludne aj velmi sladke. Napr. take bobulky hrozna zjedene doobeda pojdu len na aktivnu energiu. Nevymyslam si to, je to z mudrych knih :D. Takze zajtra rano sa stretneme s Vrr a mozno aj ostatnymi pri stavicke. Pa

gabina

Jéééj
prepáčte za ten dvojitý príspevok, tá moja malá sojka ma vždy napodobňuje, keď odbehnem a presne vie, kam kliknúť:)))

gabina

Alternatíva,
pozdravujem Ťa a ďakujem, naozaj to nemyslím zle, len je možno dobré sústrediť sa aj na iné veci, ako je jedlo, váha a tak (ak tu zisťujete jedna od druhej váhu, prečo to robíte? Ja som bola zvedavá, či nemá niektorá menej, ako ja. A keď mala, veľmi som sa snažila ju "predbehnúť", tak len preto...Okrem toho, každá sme iná telesná stavba a stavbička, iná výška, iná genetika. Váhu netreba riešiť).
A iba tak, napadlo ma, ak môžete, napíšte mi, prosím, aká vec Vás v poslednom čase totálne potešila? Čo Vám spravilo takú radosť, že ste si povedali: No, dokelu, tak toto sa mi už dávno nestalo, to je super! Úplne úťžasné!!! Veľmi by som to chcela vedieť...PA babuľky!

gabina

Alternatíva,
pozdravujem Ťa a ďakujem, naozaj to nemyslím zle, len je možno dobré sústrediť sa aj na iné veci, ako je jedlo, váha a tak (ak tu zisťujete jedna od druhej váhu, prečo to robíte? Ja som bola zvedavá, či nemá niektorá menej, ako ja. A keď mala, veľmi som sa snažila ju "predbehnúť", tak len preto...Okrem toho, každá sme iná telesná stavba a stavbička, iná výška, iná genetika. Váhu netreba riešiť).
A iba tak, napadlo ma, ak môžete, napíšte mi, prosím, aká vec Vás v poslednom čase totálne potešila? Čo Vám spravilo takú radosť, že ste si povedali: No, dokelu, tak toto sa mi už dávno nestalo, to je super! Úplne úťžasné!!! Veľmi by som to chcela vedieť...PA babuľky!

vrr

Alternativa, dnes som to veru skusila:) a nedalo sa to velmi pit tak som k tomu doliala trosku vody a bolo to celkom mnami:) ake to ma ucinky?

Alternativa

Gabina ma jednoznacne pravdu v tom, ze nema sa vsetko tocit o jedle. Ak to robia Vasi rodicia, tak je to ich vec, u Vas to tak nemusi byt. A ani nie je, ved si precitajte reakcie poslednych dni. To ma fakt veeeeelmi potesilo, tento maly klub aktivnych zienok bojovnicok. Ano, Z-uzka, Vrr, El.vi, Daisy, Miska, atd. s Vami vsetkymi na cele. No a jasne ze s Gabinou :D. Urcite kazda nieco vie, napr. Vrr o makrobiotike, uz sa tu objavila muzikoterapia. A viete, ze aj farby vplyvaju na nasu psychiku? A co keby ta, co ma o tom prehlad alebo ju to zaujalo, si nieco precitala a zalozila pre nas ostatnych taku temu. Urcite by sa tym mnohym pri depkach pomohlo. Jasne, ze je to vsetko len mala alternativa /s malym a, lol/ na podporu nasho zdravia, ale ked to pospajame...zivot bude krajsi, lebo bude zdravy.

Alternativa

Dievcata, ste bystre hlavicky a je dobre, ze kazda hlada sposob, ako prekonat problem zvany PPP.
Tu su mnohe dobre napady, ktore jednej "sadnu" a druhej nie. Ved to nevadi. Ten ananas tu uvedeny je dobry napad, ale nepatri k lacnemu ovociu, ani banan a je jedno, ci si ho budes hryzkat po kuskoch alebo budes vediet, ze toto ovocie Ti nic nespravi a zjes ho cely bez nasledkov.
Napr. viem, ze jedna vrcholova sportovkyna sa zacala vyhrabavat z totalnej jamy anorexie tak, ze si 5x denne natierala pery medom - pre niekoho smiesne, pre nu to bol krok ako zvykat hlavne hlavicku na prijem "dobrych" cukrov, lebo med ich obsahuje. Takze len sem piste, ked nieco najdete, co Vam sedi, moze sadnut aj dalsej. Aj tak kazda z Vas bude mat ten vlastny chodnicek ku zdraviu trochu inde, neexistuje sablona. Ale treba skusat a ist dalej.

gabina

Z-uzuľka, vôbec to tak neber, všetko, čo sem píšeš a čo robíš, myslíš dobre! Dievčatá to vedia a ani ja nie som neomylná, možno sa mýlim ale som sa snažila vcítiť do ich pocitov...Nič zlé si neurobila, ver mi! Niekedy aj nazeranie na vlastnú stravu je také popkrivené, že treba nám rozčapiť oči, aby sme aspoň čosi z toho správneho zazreli, a Ty sa o to snažíš!!!
Nehnevkaj sa, mám Ťa rada a záleží mi na tom, aby ste sa cítili dobre. Napadlo ma to hlavne preto, že je fajn, že sa tu dá o všetkom pokecať ale ja osobne by som o tom, čo jesť a kedy jesť eliminovala na minimum. Hlavnou témou totiž nie je jedlo samotné. Vám sa točí celý deň iba okolo neho, okolo toho, koľko zjesť, koľko nie, ako a kde jedlo "odložiť", ako zakryť, že sme opäť takmer nič nejedli...Ja to chápem, že jedlo je ústrednou témou každučkého dňa. Ale nie je tou najpodstatnejšou. Netreba sa naň sústrediť, rovnako ako na to, kto keoľko váži a koľko meria. Porovnávanie s inými nám nepomôže, môže napak ublížiť. (za celý čas, čo som bola v kontakte s mojou psych. sa ma na jedlo nepýtala ani jediný raz. A vedela, prečo.A to som zvracala ešte tesne pred sedením, musela na mňa 5 minút čakať a bolo jej jasné, prečo som bola na toalete...)
Z-uzuľka, všetko robíš dobre, nič si naozaj nemusíš vyčítať, si jedna skvelá baba! Pekný dníček Ti želám!!! G

Z-uzka

Ja som to s tými výživami nemyslela zle, ja som chcela len trošku poradiť, ak tým niekomu ublížim, tak sa naozaj veľmi ospravedlňujem :,( To by som fakt nerada, to nebol úmyseľ.. :((