Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

ajja

Zuzka a napadlo ta, ze ta stihlulinka baba ma mozno vymetenu hlavicku? Mozno tu ultra stihlost ma za cenu ziskania tejto hnusnej choroby? Vy baby ste zdravo rozmyslajuce a to je vasa deviza ako byt zdrave :o).

Z-uzka

kiky
Dobré ránko :)
Nie určite nie si sama, aj mňa takéto veci rozčuľujú, no hold to asi patrí k tej chorobe.. A ešte keď vidím na ulici nejaké štíhlunké dievča, priam špagetku, tak jej v duchu moc závidim a túžim byť taká istá.. Potom si vyčítam každé jedlo ešte viac.. Ale vieš čo mi v tých chvíľach pomáha?? Ak si vždy sama pre seba poviem, že ešte stále taká môžem byť, taká ako tá špagetková dievčina.. No kedy taká budem, to netuším, ale ide tu hlavne o to oklamanie tej hlavy, že keď jej poskytnem takúto útechu, nedáva toľko zabrať. Tak ti prajem pekný dník a drž sa, papa :o) P.S. fíha, akurát mi hrajú moju obľúbenú pesničku, že by som si išla zatrsať, aby som zabudla na raňajky :), mám ich totiž stále v hlave :(

Z-uzka

gabina
Dobré ránko.. Alternatíva tu niečo také spomínala, že si bola v nejakej relácii. Ak sa smiem opýtať, aká relácia to bola??

Alternativa

Vztah cloveka k cloveku v ktoromkolvek veku nie je o postave, to mi verte. Ak rozbehnete makacku /kotra je mimochodom velmi prijemna/ na Vasej vnutornej krase, fyzicke telo sa same zmeni na krasne. :D :D :D

kiky

Z-uzka:ja som si myslela že to kontrolovanie jedla robim len ja..že len mňa to štve a ubíja..aj obyčajná poznámka o tom ako sa niekto chystá chudnúť so mnou robí divy..ale vždy keď zájdem sem nájdem tu podporu..ďakujem:)
el.vi: keby som to aj ja mohla povedať čo najskor..keď budem vyliečena len si na to letmo spomenut...to by bolo:)
Ale teraz večer mám celkom dobrú náladu..síce som sa nič neučila a v škole to budem ľutovať, ale brat doniesol domov dobrý film-"SMOLIAR", hral tam ten čiernovlasy z prci,prci,prcičky. Stalo to za pozretie..taka komedia:)
Dobru noc..

el.vi

kiki :o)
aj ja som sa citila ako neviditelna, ...ono som mala cely zivot niekde zakodovane ze som velka, tak ze sa musim spravat nenapadne aby som to vyvazila, ...no a ked som pomalicky myzla fyzicky, tak som sa toho drzala stale, ...
Spomenula som si na to ked sme s kamaratmi pozerali Rodinku uzasnych, a tam bola taka postavicka, ...dcera, ...tenka ciernovlasa, utiahnuta, ktora vzdy zmyzla ked sa na nu niekto pozrel presne ako ja, ked mi bolo najhorsie...
...minule som videla tu postavicku ako privesok, ...asi si ho kupim ako memento ... ;o)

el.vi

alternativa :o)
to vazne citron je zasadotvorna latka?...to by ma ani vo sne nenapadlo, ...ved je to kysleee :o)
...no, neviem, ja osobne ked som zvykla pit vodu s citronom na rano, ..tak som z toho bola strasne hladna cely den a nemohla som sa dojest... hm, a grepy, ...tie som mala vzdy strasne moc rada, ...ale ked ze boli jednou z mala veci co som zjedla v mojich najhorsich casoch tak ich uz moc nemusim...a mali este jednu nevyhodu, ..ako tropicke ovocie maju schopnost ochladzovat...co v stave kedy sa klepes pod dekou lebo telo nema energiu ani na to aby ta ako tak zahrialo nebolo nic prijemne...
ale teraz by mi to asi neuskodilo ;o) len kto by mi kazde rano zohnal grep a citron...;-) a kto by mi ich este aj vytlaciiil;o)...hehe, som to ja ale lenivec;-)

Z-uzka

gabina
Takmer všetko :,(( Ja to viem už dávno, môj hlavný dôvod prečo som chcela schudnúť bol samozrejme aj to, že som chcela tošku zhodiť aj z toho večne okomentovaného všetkými veľkého zadku, ale aj aby konečne videli moji rodičia a celá rodina ako trpím, ako mi ubližujú ich reči.. Chcela som aby videli aká som nešťastná, aby videl celý svet aká som nešťastná.. Aby aj konečne videli, že som.. Vždy ma všetci len kritizovali, nikdy som nič neurobila správne, nikdy neboli s ničím čo som spravila spokojní, bola som čiernou ovcou rodiny.. Chcela som len trošičku lásky a pozornosti a namiesto toho som sa chytila do pekelných sietí menom anorexia :,((

gabina

Z-uzka,
ze ta stve, ked niekto chudne a tesi, ked ktosi priberie? Je to jasne, ako facka...
Ak sa niekto zdoveri, ze pribral, mas radost, ze Ty si stale ta najchudsia v okoli. Ak ktosi schudne, bojis sa o svoje postavenie najchudsej...A tak by si si vsetkych naokolo poriadne vykrmila, nech Ti to nikto nezoberie. Je tak?
A preco to takto funguje? Poviem priklad. Ked clovek zbohatne, vsetci, ktoryh predtym ani nepoznal, su odrazu jeho kamaratmi. Volaju, navstevuju...on si zije ako kral a svoje bohatstvo si este nasobi. Chce byt bohatsi a bohatsi, chce mat viac a viac priatelov, viac a viac pozornosti. Kde boli predtym? Kde sa vsetci flakali?!
Druhy priklad: Si vzorna, cielavedoma baba s nornalmou vahou. Bezna vec, vsetci si ziju svoj zivot a nikto sa do Teba nestara(ako sa mas, co prezivas...ved si naoko v pohode). Zacnes chudnut a ejhla - odrazu sa zacnu zaujimat. Schudnes velmi a ludi, ktori sa zaujimaju je coraz viac...Si spokojna, konecne je o Teba zaujem, konece sa pytaju...Preco by si si mala odopierat tento pozitok? Preco by si nemala byt superstihla, ked sa konecne riesi, co s Tebou je?
Ako priklad mozno blbe ale kolko je na tom pravdy?

Z-uzka

gabina
Ešte som zabudla, potešila si ma tým ako si mi napísala, že ma máš rada :)
Aj ja mám nielen teba, ale všetky dievčatá na tomto fóre moc, moc rada :)) Sme tu ako taká rodinka, no nie??