Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Z-uzka

gabina
Ahoooj :) Som rada, že tým snáď neublížim niekomu, ja som to chcela poskytnúť niekomu len ako inšpiráciu..
No a chcela si vedieť aby sme ti napísali niečo pekné čo sa nám dnes udialo, tak ja teda začnem. Dnes som mala fakt pekný dník :)) Doobeda som sa učila a poobede som išla navštíviť kamaráta do práce a zagratulovať mu, pretože za chvíľku má narodeniny. Ohromne sa tešil z darčeku, takže tým pádom som mala aj ja veľkú radosť, že som radosť spravila aj jemu.. Potom sme išli na obed, kde som si dala cestovinový šalátik, no a tiež som si urobila takú menšiu radosť novou krásnou sukňou a tričkom :)) A ešte na to bola 70% zľava, takže som nakúpila moooc výhodne :)))

Z-uzka

kiky
Ahojky :)) Kika, to vôbec nie je čudné, že kontroluješ ostatných ako jedia, čo jedia, ja som taká istá, jeden čas som doma vypekala ako blázniva a nútila jesť ostatných. Keďže sebe som to odopierala, najedla som sa aspoň z toho, že jedia druhí.. A ani nehovorím o tom, ako som sa tešila, keď niekto v okolí priberal a ako zlostila keď chcel niekto chudnúť. Prvá varianta mi bola ako med na dušu, druhá ako kliešte na dušu.. A čo ma ešte dodnes dosť podstatne trápi, že keď ja jem a druhý nie.. Alebo keď zjem viac ako iný. Vtedy mám naozaj veľké depresie. Asi pred dvoma mesiacmi sa staršia sestra (vždy ideálna vo všetkých smeroch) rozišla s priateľom, nechcela jesť, ževraj jej nechutilo, prežívala som úplne peklo, na kolenách som ju prosíkala, že nech viac je, aspoň predo mnou, že mi to pomôže, lebo ja som bola vtedy vo fáze, že chcem jesť a jedla som, no a keď som videla ju, že jej nechutí, hlava si to preložila tak, že ja stále jem, že ja budem tlsté prasa.. A ešte ako na just mi rozprávala o tom ako maká na aerobiku :(( Žiaľ moji členovia rodiny si nikdy neuvedomovali a neuvedomujú čo mi môžu povedať :(
No a s tým výletom, tak tam sa chystám teda určite a namiesto tej váhy si teda doprajem radšej poriadnu masáž :))

kiky

Gabina:a znova perfektne rady a slova..je to presne tak ako hovoríš..žijem život dvoch rôznych ľudí..niekedy aj mávam lepšie dni keď som šťastnejšia než zvyčajne,niekedy na chvilku aj zabudnem na jedlo a veci s tym spojene..a už si myslím že som na ceste von..ale potom sa niečo stane..stačí maličkosť a som tam kde som aj bola:(A potom to ide odznova...teraz som v horšej fáze..v škole som mala pocit akoby som nebola nič,nikto si ma nevšíma pre nikoho nič neznamenám..viem nie je to tak ale cítila som sa akoby som nepatrila nikam:(

gabina

:((( Vôbec tomu nerozumiem, prečo sa mi moje diskusné príspevočky zobrazujú dva razy...Kto mi pordí? myslela som, že to moja "vydarená" dcéra - lebo ona zvykne klikať o dušu, keď ju nikto nevidí - ale zdá sa mi, že niekde inde je pes zakopaný. Znova dvakrát...tak to už je aj na môj pochop priveľa. A s takým asovým odstupom...neviem. Prepáčte:)))

gabina

kiki,
je to presne tak. Život s anorexiou alebo bulímiou je životom dvoch rôznych ľudí. Jedna z nás je tá dobrá, ktorá všetko vie, rozumie tomu, čo sa môže stať, vie o chorobe všetko, uvedomuje si, že niečo nie je v poriadku. Potom je tu tá druhá, pokušiteľka, ktorá nás tlačí do niečoho, čo vnútorne už vôbec nechceme ale vždy sa tam dotlačiť necháme. A takýto život nesmierne vyčerpáva. Je to hra na dve strany a hráš ju stále, každú minútu. Je to veľmi ťažké a aj preto tvrdím, že hocikoho iného by takýto život položil. Ale vás si táto choroba "vybrala" preto, lebo ste silné oveľa viac a preto, že ju raz zvládnete a položíte ju vlastnými rukami na lopatky.
Ak si všimneš môj príspevok nižšie, píšem o porovnávaní. Stále sa porovnávaš s inými, čo jedia, či majú užšie stehná, či majú menší zadok, obdivuješ na nich, aké sú úžasne sebavedomé, aké sú usmiate a uvoľnené, aj keď sa stravujú bežne a nič to s nimi nerobí...Je to asi zvláštny pocit, ale vždy máš pocit, že ony sú tie lepšie a krajšie a Ty tá horšia a škaredšia, však? Anorexia a bulímia sa vyznačuje tým, že jej nositeľky majú nedostatok sebavedomia a sebaúcty. Je to fakt a nič v zlom, bola som rovnaká (a ani dnes nie som vždy frajerka, čo si myslí, že je najväčšia sexica na svete:))) Ale - bude dôležité popracovať na tom, aby sme si naše maličké sebavedomie odniekiaľ znova vyhrabali, oprášili a aby sme si ho pekne pestovali. Dá sa to naučiť a dá sa na tom pracovať. Sebaúcta chodí so sebavedomím ruka v ruke. Musíme sa naučiť milovať seba a svoje telo. Uvidíš, že potom syndróm porovnánvania s inými kamsi vymizne. Skúsim sa na túto problematiku viac pozrieť, aby som vedela poradiť aj konkrétne, nie len mlátiť prázdnu slamu...:))) Pekný dník!

Alternativa

Tak dievcata, ja som NASU Gabinu videla v telke, pisala som Vam to niekde tu. Je to fakt krasna zena, ale nepoviem Vam, ci je stihla, stihlucka, baculatejsia,tusim ma tmave vlasy, ale neviem, ci dlhe alebo kratke...Fakt neviem, lebo to vobec nebolo dolezite na vnimanie Gabiny ako cloveka. A ked to dokazala napr. ona, ze za nu hovorilo jej slovo, jej usmev, jej vystupovanie, pohoda v jej byte, tak to dokaze kazda.

gabina

kiki,
je to presne tak. Život s anorexiou alebo bulímiou je životom dvoch rôznych ľudí. Jedna z nás je tá dobrá, ktorá všetko vie, rozumie tomu, čo sa môže stať, vie o chorobe všetko, uvedomuje si, že niečo nie je v poriadku. Potom je tu tá druhá, pokušiteľka, ktorá nás tlačí do niečoho, čo vnútorne už vôbec nechceme ale vždy sa tam dotlačiť necháme. A takýto život nesmierne vyčerpáva. Je to hra na dve strany a hráš ju stále, každú minútu. Je to veľmi ťažké a aj preto tvrdím, že hocikoho iného by takýto život položil. Ale vás si táto choroba "vybrala" preto, lebo ste silné oveľa viac a preto, že ju raz zvládnete a položíte ju vlastnými rukami na lopatky.
Ak si všimneš môj príspevok nižšie, píšem o porovnávaní. Stále sa porovnávaš s inými, čo jedia, či majú užšie stehná, či majú menší zadok, obdivuješ na nich, aké sú úžasne sebavedomé, aké sú usmiate a uvoľnené, aj keď sa stravujú bežne a nič to s nimi nerobí...Je to asi zvláštny pocit, ale vždy máš pocit, že ony sú tie lepšie a krajšie a Ty tá horšia a škaredšia, však? Anorexia a bulímia sa vyznačuje tým, že jej nositeľky majú nedostatok sebavedomia a sebaúcty. Je to fakt a nič v zlom, bola som rovnaká (a ani dnes nie som vždy frajerka, čo si myslí, že je najväčšia sexica na svete:))) Ale - bude dôležité popracovať na tom, aby sme si naše maličké sebavedomie odniekiaľ znova vyhrabali, oprášili a aby sme si ho pekne pestovali. Dá sa to naučiť a dá sa na tom pracovať. Sebaúcta chodí so sebavedomím ruka v ruke. Musíme sa naučiť milovať seba a svoje telo. Uvidíš, že potom syndróm porovnánvania s inými kamsi vymizne. Skúsim sa na túto problematiku viac pozrieť, aby som vedela poradiť aj konkrétne, nie len mlátiť prázdnu slamu...:))) Pekný dník!

Alternativa

No ten, co spi do 13.00 ma s biologickymi hodinami organov smolu, hi, hi. Ale cokoladka by v zasade nemusela byt vobec. Na druhej strane kakavko v nej navodzuje stav "klidek, tabacek" ale nie celou tablou cokiny :D. Vrr, ak Ta to zaujima, pozri si biolog. hodiny organov, tie do neskoreho poobedia som pisala pred par dnami tusim v teme Uspesny zaciatok dna. Je to rozhodne zaujimave, ako dobre fungujeme, len treba poznat vsetky pomocne bodiky a aj zadrhely.

kiky

pre vrr:trošku ma nakopol tvoj príspevok k lepšiemu papaniu..ja viem že keď sa trochu zaokrúhlim bude to oveľa lepšie..len niečo v mojej hlave mi kažodenné plány na pribratie prekazí..
Gabina:ďakujem za tvoje včerajšie slova..boli nadherne až mi splzy tiekli..ja o sebe vobec nemam takú predstavu skor sa cítim byť menejcenná oproti ostatným a tak mi to trošku zdvihlo sebavedomie
Z-uzka:ani si tú váhu nekupuj..je to najväčšia zbytočnosť!fakt radšej si šetri na leto na nejaky výlet..to bude oveľa rozumnejšie:)
Viete čo sa mi niekedy stáva?A za to sa dosť neznášam..strašne kontrolujem čo jedia iní.V škole občas uplne sledujem či baby jedia a keĎ sa rozprávajú o tom ako idú chudnúť a ja som náhodou ten deň celkom normálne papala je mi do plaču..nechápem prečo to robím..načo ma to zaujíma?:(Niekedy mám pocit akoby boli vo mne dvaja ľudia..a každý mi hovorí niečo iné..a väčšinou vyhrá ten horší...
Majte sa fajn zatiaľ a úsmev..