Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

el.vi

zuju
ako to ze sa s tebou psycholog nebavi?to ze sa prejedas akosi patri k ppp, a ty mas za sebou uz strasne dlhu cestu...ono po case sa ustali aj toto, len si musis zvyknut sama na seba, a poznat signaly svojho tela ono ti po case samo povie kedy a co chce jest, a tak isto kedy ma dost, len sa ho musis naucit pocuvat!...a aj ked potom pride pocit jezisi ako by som sa prejedla, tak ta to uz nepusti...teda aspon u mna to tak funguje

el.vi

kiky, neboj, len musis verit v seba samu, ...dostanes sa z toho, ja viem ze je to tazke, ale da sa to... strasne ti drzim prsty :o)

zuju

Zasa pokulhavam, psycholog sa zo mnou nebavi a navhrhol mi zasa hospitalizaciu. Lenze ja sa prejedam preto, lebo sa citim sama. Nemam doma ani net, nemam si s kym pokecat

el.vi

ozaj :o)
viete co je v poslednej dobe strasne fajn?...kupila som si telove mlieko, take to spevnujuce ale nie to drahe, take v DM maju celkom dobre, velke, a celkom lacne... a ono to hned vyzera uplne inac ked sa s tym natriem, teda nie hned, ale uz na druhy den sa mi na seba lepsie pozeralo... :o)...ono ako hovorila moja triedna na strednej: "ked veríš, pomôže aj lentilka" ;-) ...ale kazdopadne koža je urcite krajsia a pevnejsia ;-), skuste to a najme skuste odvnimat to ze to naozaj pomaha ;-)))

el.vi

:o) gabina:
ja by som kreslila velmi nerada...mam toho dost zo skoly a aj tak mi to moc nejde, ... :o)najskor by ten vykres vyzeral ako schematicka stafaz ;o)
...nie mne len tie kikine vety o tom ako sa citi priponenuli mna a to ze ked som bola chora, tak ma niektori spoluziaci z kruzku v prvaku ani nezaregistrovali...teraz o mne vie asi cely rocnik... ;-) a to ako vyzeram mi je uz vecinou uprimne jedno... i ked su aj slabe chvile... :-)

gabina

el.vi,
skus si na papier nakreslit par postaviciek, napriklad celu rodinu, mamu, tata, surodencov, alebo jednoducho Tvojich najblizsich... A potom nam napis, ako ten vykres vyzeral...nezabudni nakreslit aj seba...

gabina

kiki,
vela ludi kontroluje, co a kedy spapa, len s tym rozdielom, ze sa tym nezaoberaju cely den a okrem toho ich zaujima, ze susedovie macka porodila macata, ze lastovicky uz krmia svoje mlade odusu, ze babka z tretej ulice vcera zomrela, ze susedovie dieta ma zlomenu nohu, ze v kine davaju perfis film, ze cez vikend bude zraz trampov niekde v nejakej doline, ze ked si dnes zasadia cibulku nejakeho kvietku, o chvilu sa budu z neho tesit, ze mozu ist kam chcu, kedy chcu, s kym chcu...ver mi, ze tento pocit je uzasny a uz si nan asi zabudla, viem to pochopit, mas svoje trapenia...A budem Ti drzat palceky, nech mozes znova slobodne objavovat, aky je svet okolo krasny a uzasny...:))Pekny dnik!

gabina

len take male upozornenie:
Byt super stihlucka vo Vasom ponimani mozno znamena byt krasna a uspesna ale:
- vasi priatelia by povedali, ze potrebujete pomoc
- vasi rodicia(ak sa o Vas zaujimaju) by povedali, ze s tym treba co najskor cosi robit
- vas priatel je z toho na nervy lebo Vas poznal ako babu spokojnu so sebou a so zivotom
- vsetci potencionalni frajeri po case(kratsom alebo dlhsom )zdupkaju, lebo su zufali z toho, ze nechapu, co sa deje a nevedia, ako by mohli pomoct
- vasa najlepsia kamoska uz nie je najlepsu, z tog´ho isteho dovodu, ako frajer uz nie je frajerom
- vasa lekarka by Vam okamzite odporucial odbornu pomoc (ak by o tom vedela, co mozno u niektorych nie je problem ale u vacsiny je)
- Vasa psychologicka by uz davno mohla s Vami pracovat na tom, aby ste to spolu skusili nejako zlomit
- Ak by sa Vam psychologicka nepozdavala a nemali by ste ku nej doveru, nasli by ste si inu a mozno zase inu (stoji to za to, ked ide o zdravie a pohodicku v dusi, nie?)
- nemuseli by ste odpadavat z vycerpania
- Vase srdiecko by pracovalo ako sa patri a nevynechavalo by, nebusilo by ako zvon, ked na to pride
- Vas zaludok a Vase pazeraky by sa vyhli prinajmensom podrazdeniz zo zvyseneho mnozstva zaludocbńej kyseliny, prinajhorsom rakovine
- Vase rozmnozovacie ustrojenstvo by mohlo pracovat na plne pecky, bez vynecania menstruacie na zaciatku az po neohrozenu plodnost na konci
- Prejdite si trosku Vase rebricky hodnot (nie terajsie, v tomto veku), skuste sa zamysliet mierne do buducnosti a povedzte si, co by ste chceli dosiahnut, co je Vasim cielom, zivotnou naplnou. Ja som poriadne popracovala na tom, aby som namiesto kazdodenneho zvracania nad zachodom mohla zvracat z tehotenskej nevolnosti. A stalo to za to, deti mi to milion krat vratili (to len preto, ze toto bol moj ciel a zivotna vyhra) Ako to mate vy, babulky?
Pekny dnicek kazdej jednej z Vas!

gabina

z-uzka,
ta relacia nebola podstatna a nic zavazne neriesila:)))
Ak by si mala zaujem, a ak sem mozem dat link, tak si precitaj moje vylevy na www.weissova.blog.sme.sk v zozname rubrik si najdes psychiatria a tam su moje clanky tykajuce sa anorexie a bulimie. V relacii, ktoru spominas, bola spomenuta asi stotina z toho.