Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

daisy

Mila Alternativa,
velmi pekne dakujem,pomaha mi kazda rada,myslim si to iste ale niekedy to potrebujeme pocut od inych.Moj stav sa rozvyja 10 rokov,neviem ci som za ten cas len prirodzene dospela alebo ma zmenila moja neschopnost dostat sa z toho von.Riesila som vela konfliktov a zivotnych razcesi a ziskala nadhlad,problemy vnimam uplne inac.Som si vedoma toho,ze vyliecenim sa moj zivot naplno rozjasni.Su dni ked to ide,vydrzim vsak 3,4 a zlomim sa,ale tie krasne momenty ma drzia v nadeji a urcite sa to jedneho dna obrati.Este raz velmi pekne dakujem za radu,je to krasne ze si navzajom pomahame!

Alternativa

Ahoj Daisy,
neviem presne, ako tazky stav mas. Ja osobne som za boj nie v nemocnicnom prostredi, ak sa to da. Ale jednoznacne pod lekarskou kontrolou s podporou psychologa. To vies, v ustave je istym sposobom dlha chvila, blizki pridu len "na skok". Ale pravdaze zalezi na zdravotnom stave. Ak si teraz v zahranici a zacnes na vyzdraveni cielene pracovat, po navrate domov budes liecbu zvladat urcite ambulantne. Drz sa.

daisy

Ahojte dievcata,
nachvilocku som nahliadla ale bohuzial nemozem velmi citat.Dufam vsak, ze sa drzite, Zuzka som na Teba hrda,cim viac rozduchanych pokuseni tym lepsie.Vidim to sama na sebe,ozdravovaci proces opacnym smerom az si nakoniec zvykneme.Dakujem Gabina a Nell za rady ohladom liecenia.Pokial by som bola doma urcite by som nad tym tolko nespekulova,ale zijem v zahranici a tam si to nemozem dovolit.Som spokojna s pracou a nechcem stratit ake to zazemie ake tu mam a preto som viacmenej odkazana na seba a svoje pocity,ale obcas to nezvladam a najradsej by som prisla domov,postavila vsetkych pred hotovu vec a sla si niekam lahnut.A to som sa chcela prave opytat,ako dlho trva liecba v ustave,niekolko tyzdnov,mesiacov?Dakujem!Prajem Vam vsetkym krasny zbytok dna a vela sil a lasky!Ste vsetky uzasne!!!!!!!

Z-uzka

Alternatíva
Jej, ďakujem.. Už som si prečítala tvoj príspevok o jahodkách, jahody patrili vždy k môjmu obľúbenému ovociu, len tie obchodové jahody chutia ako umelá hmota :(( Aj ja dúfam, že to odhodlanie vydrží čo najdlhšie :) A s tým učením, snažím sa medzitým aj prestávkovať, aby si hlava na chvíľu oddýchla, lebo okrem učiva tam ešte stále hosťuje čertisko menom anorexia a to dosť zaťažuje hlavu, človek potom potrebuje 2x viac energie a sústredenia na učenie.. Ale no však nejak to zvládnem, keď som minulý rok dokázala zmaturovať, tak sa mi snáď podaria aj príjmačky :)) Pekný deň ešte prajem :-)

Alternativa

Ahoj dievcata,
ja radsej pisem neadresne, lebo sama mam pocit, ze ked je nieco adresovane konkretnemu nicku, ze sa to mozno ani nepatri citat. Takze pre vsetkych som napisala v stavickovej teme o jahodkach. Myslim, ze Vas to moze zaujimat. Jahodu Vase hlavky prijmu, lebo su fakt super bez tych efektov, co Vas strasia, ba naopak :D.
Vrr,
aj mna zo zaciatku Tvoj nick miatol, lebo som si Ta predstavovala ako uvrcane ziena. Teraz to uz je Tvoje meno bez nejakych negativnych predstav. Vrr, ked budes mat cez weekend tiky, ktore nechces, tak si spomen na nas tu a v ten moment bude niektora z nas /najradsej ja, OK?/ v Tvojej blizkosti, to si pis. Ozaj a nemozes mi tie blbovinky, co zjes a potom Ta rozculuju poslat nasou postou mne? Ja to zvladnem, neboj, mna uz roky nejaky keksik nevytoci :D. Pijes grep+citron? Pa
Z-uzka,
Tesim sa z Tvojho postupu vpred. Tento tyzden vyuzi na intenzivne studium. Ale spavaj dostatocne, aby si mala hlavicku oddychnutu. Bez dostatku spanku sa Ti bude stupnovat unava a nesustredenie. Kavy tiez neprehanaj, radsej si uvar na povzbudenie zeleny caj. Pa

Z-uzka

Ahojte :-)
Dnes ráno po raňajkách to opäť na mňa prišlo, chcela som si strčiť hlavu do záchoda a spláchnuť, nech mi už dá pokoj, opäť ten obrovský pocit nenávisti voči sebe :,( Už už som chcela ísť do kúpeľne a striasť sa toho a mať zo seba super pocit, že aká teraz budem štíhla a že som potom v podstate nič nezjedla, takže nepriberiem.. Viem, že sa takéto situácie budú opakovať častejšie, keďže neviem ešte poriadne jesť, no nespravila som to.. Radšej som si pustila hudbu a 1/2 hodinku si len tak potancovávala.. A zabralo to, zabudla som na raňajky a mala som navyše zo seba dobrý pocit, že som tomu odolala :)) Kedysi som chodievala nasilu behávať až do vysilenia, vôbec mi to nič neprinášalo, iba ďalšie trápenie, nebola som z toho šťastná, no tanec zbožňujem, keď tancujem je to iné ako keď behám, cítim sa pritom tak uvoľnene a šťastne :)) Chcem len povedať, že ak človek chce vždy sa dá nájsť iná cesta ako to pokušenie prekabátiť.. Áno, je fakt, že tým tancovaním som spálila tiež nejakú tú kalóriu, no určite to bolo telu prirodzenejšie ako vracanie, či užívanie laxatív.. Tak vám držím pästičky, ja sa idem ponoriť do kníh a prajem ešte krásny piatkový deň :)))

gabina

Z-uzka, bociky potrebujes, aby sa v nich mohlo raz zakutrat dietatko...ver mi, ten pocit, kedy milujes kazdy bok, aj lavy, aj pravy (chi chi), aj vacssie prsia, aj vsetko, co k tomu patri..je vynimocny. Tvoje boky bude potrebovat dietatko, ked ku tomu dojde:))) Tak ich pestuj a hladkaj a mojkaj pre neho:))) Uvidis, budes sa nakoniec lubit a budes sa citit fajn...ja tomu verim uz teraz:)))