Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

vrr

kiky:) ved by ti to aj malo pridat silu, co je lepsie nez vedomost ze mozes ham ham kolko chces pretoze potrebujes pribrat? no parada.

vrr

ahoj alternativa, mam sa fajn. Bola som na koncerte vcera a bolo super. Ma potesilo ze si sa spytala:) Cez vikend sme doma nemali takmer nic papi ale nemozem povedat ze by sa pidaril. Krasne je to vsetko mne sa vsetko paci aj stromceky aj travicka aj budovy.

Z-uzka

adonis
Ahooj :)) Hehe ďakujem za poskytntie striešky nad hlavou v príjemnom prostredí, fakt o tom začnem uvažovať :)) No ale asi až keď sa trošku počasie umúdri..
Si zlatá, že nám tak držíš palce a aj napriek tomu, že nemáš osobnú skúsenosť s týmito poruchami a podporuješ nás..
Dobrí ľudia sa už dnes málokedy vidia, každý sa stará len o seba, no je milé, že ale aj napriek tomu sú ešte aj takýto ľudia, ktorí neostávajú ľahostajní voči druhým :))) Prajem príjemný dník, papa :))

Z-uzka

minetka
Ahoj :) To som rada, že si si opäť na tomto fóre našla povzbudenie :)) A gratulujem k tomu obedíku, dúfam, že aj dnes sa na nejaký chystáš..:) Hm, ja by som si dala takého lososa, ale namiesto toho skysnem zas celý deň doma pri knihách.. Ale tak za chvíľu to budem mať za sebou a snáď bude aj pekné počasie a potom môžem podnikať výlety..
A s tým organizmom, fakt potrebuje energiu na všetko, napr. aj na spánok.. Ono to je tak, také prirovnanie, keď do auta nenaleješ benzín, nepojazdí, keď do človeka nenaleješ jedlo, tiež nebude fungovať. A tak ako sa benzín spotrebuváva v aute a treba chodiť často na pumpy ho dobíjať, tak isto človek v sebe spotrebuje jedlo, jednoducho sa vyparí ako benzín v aute.. A máš to aj tak, keď človek neje, začne si odoberať živiny s podkožného väziva, kde sú zásobarne tuku, keď už tam nič nenájde, začne si brať potrebné látky zo svalov, čím nastáva ich ochabnutie, z kostí, čím nastáva ich rednutie, lámavosť a nakoniec berie z orgánov, tie sa potom začnú zmenšovať, napr. obličky máme obalené tukovým tkanivom, a keď nám toto tkanivo organizmus zožerie, obličky sa môžu vážne poškodiť, tým že im nebude poskytovaná ochrana.. A je toho ešte kvantum aký zlý dopad to má všetko na naše telo, ale nechcem strašiakovať, radšej ti prajem krásny dník, nech je taký aký si ho praješ mať, papa, drž sa :)))

adonis

a este nieco,ak by vas bolo viac,nic sa nedeje,nejako by sme to preriesili,ved dobrych ludi sa vela zmesti,len s mensim komfortom.Papa.

adonis

Alternativa,diky za pochvalu, dufam ze aj ty budes medzi nimi velmi by ma potesilo stretnutie s tebou. Pista by nam mohol pripravit idealny jedalnicek a ja by som ho urcite naplnila. Spojili by sme zdravie s prirodou a uzasnou spolocnostou. Vlakom by ste sa k nam dostali z BA velmi jednoducho a pobyt by som naplanovala tak,aby ste si uzili vela prijemnych a zaujimavych veci. Z-uzka by si nas uzila ako svoju novu rodinu so vsetkym co k tomu patri-starostlivost, laska, ochota pocuvat a pomahat a hlavne optimizmus a vela pozitivneho myslenia a pocitov. Myslim ze baby by sa velmi potesili tvojej pritomnosti a tebe by sme skusili nejako sa odvdacit za vsetko co pre nich robis.Si uzasna ,spolahliva, mudra a hlavne obetava "mama" pre vsetky bojujuce a odhodlane. Prajem ti zdravie,spokojnost a vela sily pomahat tym co to potrebuju. Tesim sa na mozne stretnutie v Stratenej/este aj nazov je taky prilahly/ a dufam ze baby tam stratia vsetku neistotu a uzkost a vratia sa uplne zo Stratenej do novoobjavenej chute do zivota. Prijemny den a vsetko dobre vsetkym na tomto fore.

Z-uzka

kiky
Ahojky :)) Som rada, že ti moje slovká dodali aspoň trošku sebavedomia :-) Takže braček patrí medzi tých šťastlivcov, čo spapajú všetko a žiadne stopy?? Hm, aj ja by som niečo také prijala.. Ja som mala takú spolužiačku, vysokú štíhlu, tá mohla jesť čo chcela, kedy chcela, na desiatu mala vždy obrovskú bagetu, k tomu 3 pizza rožky a nikdy ani gram navyše a teraz robí modelku.. Je milé, že máš aj napriek okolnostiam dobrý vzťah s bratom, len ak ti tie jeho poznámočky nerobia vždy najlepšie, skús mu to povedať, alebo keď niečo také povie, tak mu povedz niečo čo ho zarazí, ako napr. k tej šľahačke, že ty vieš, že sa z nej priberá a o to ide.. Uvidíš pozrel by ako vyvalenec a viac ti nič také nepovie, treba na neho jeho zbraňami :)) A ozaj Kiky, ty si ešte v deviatom ročníku, alebo už študuješ na strednej škole?? Hm??
Tak ti prajem príjemný dník, drž sa, si šikovná, robíš veľké pokroky, papa :-))

Alternativa

Ahoj dievcata, o hrozne som napisala v teme o stavach. Myslim, ze je fajn vediet, co nam ktora potravina dava. Ovocie mozeme prijat naozaj s pocitom, ze je bezpecny dodavatel potrebnych latok a nepriberieme :o).
Vrr, ako sa mas? Pekny den Vam vsetkym.

kiky

Vrr: to je neuveriteľne koľko sily mi tych tvojich pár riadkov pridalo..zase cítim že to dokážem:)

Z-uzka: ďakujem ďakujem ďakujem za tvoje slova povzbudenia, keď som to čítala zmizla aj posledná výčitka a cítim sa fajn..
Teraz k tomu bratovi..má 17, ja ho neobviňujem on je veľmi dobrý vo všetkom sa mi snaží pomôcť, len on je ten typ čo zje okamžite spáli a tak si z jedla robí často srandu(jaj keby som to aj ja dokázala!) a hovorí že sa z toho priberá..ale že jemu to nevadí a tak..Pre neho je to len nevinná poznámočka..to chápem ale pre mňa peklo!
Dúfam že ti dneska všetko učivo pekne išlo do hlávky..nech na prijímačkách exceluješ!Verím že sa ti podaria...
Pekný deň

Alternativa

Adonis, si uzasna. Verim, ze sa tie 4 mlade zienky-bojovnicky nejako spoja a urobia Ti maly a urcite prijemny "prepad". A potom nam sem napisu o tom stretnuti.